– Øker ikke beredskapen

OPPDATERT: Manchester-angrepet fører ikke til økt beredskap under Europa League-finalen onsdag.

Sent mandag kveld mistet 22 personer livet som følge av eksplosjon like etter en Ariana Grande-konsert i Manchester Arena.

Angrepet skjedde bare seks uker etter terrorangrepet i Stockholm hvor fem personer mistet livet.

Tirsdag ettermiddag gjengav United.no den engelske avisen Mirrors påstander om at hendelsen fører til at Friends Arena trapper opp sikkerhetstiltakene i forbindelse med kommende arrangement på stadion.

Det medfører ikke riktighet, og United.no tar selvkritikk. Likevel vil sikkerheten naturligvis være høy – men det var planlagt uavhengig av Manchester-angrepet.

Svensk politi forteller til Nettavisen at de har hatt dagens trusselbilde med i planleggingen hele tiden.

– Den muligheten har vært med i planleggingen hele tiden, sier Kjell Lindgren, talsmann for politiet i Stockholm, til Nettavisen.

– Sikkerhetsarbeidet er sånt vi ikke kommenterer, men vi jobber sammen med sikkerhetspolitet i Sverige og engelsk og nederlandsk politi. I tillegg samarbeider vi naturligvis sammen med arrangøren og øvrige samfunnsaktører, sier han videre til avisen.

Det vil si at verken Stockholm-angrepet som tok fem menneskeliv, eller Manchester-terroren, fører til økt beredskap onsdag.

STILLHET: United-spillerne.

Forbundet beroliger

UEFA kom med følgende kunngjøring på sine nettsider tidligere tirsdag:

«Så langt er det ingen spesifikk etterretning som tyder i retning av at aktiviteter rundt UEFA Europa League-finalen i Stockholm er mål for angrep.

«UEFA har i mange måneder jobbet tett opp mot lokale myndigheter og det svenske fotballforbundet, og risikoen for terrorangrep har fra første stund blitt gjenstand for våre vurderinger. Videre ble det innført en rekke sikkerhetsforanstaltninger i kjølvannet av Stockholm-angrepene i april.

«Som en konsekvens av dette, vil det bli gjennomført strenge sikkerhetstiltak ved inngangene, noe som kan resultere i forsinket adgang til stadion. UEFA oppfordrer derfor supportere om å ankomme stadion så tidlig som mulig.»