Nye klubber for United-duo

Både Frédéric Veseli (bildet) og John Cofie, som begge ble frigitt av United tidligere i sommer, har funnet seg nye arbeidsgivere.

Manchester United friga i starten av juni en rekke spillere som ikke får ny kontrakt på Old Trafford. Blant disse spillerne var Frédéric Veseli og John Cofie. Den tidligere United-duoen har gått uten klubb i en drøy måned, men fredag ble de begge presentert for nye klubber.

Veseli til Ipswich

Frédéric Veseli ble hentet til United fra Manchester City i januar 2012. Forsvarsspilleren, som fyller 21 år i november, fikk kun tre kamper for reservelaget i sin første vår som United-spiller, men kom ordentlig inn i varmen i Warren Joyces lag forrige sesong. Til slutt ble det hele 25 kamper for U21-laget i 2012/13-sesongen.

Veseli ble allikevel frigjort av United i juni, og han har nå altså blitt plukket opp av Ipswich. Den sveitsiske U21-landslagsspilleren har imponert på prøvespill i Championshipklubben, og har nå skrevet under på en ettårskontrakt.

– Freddy har gjort det veldig bra mens han har vært her, sier Ipswich’ manager Mich McCarthy til klubbens hjemmeside itfc.co.uk. –

John Cofie.
KLAR FOR IPSWICH. John Cofie har funnet seg ny klubb etter seks år i United.

Han hadde andre muligheter, og vi er henrykt over at han valgte oss.

Cofie til Barnsley

Ghana-fødte John Cofie ble hentet til United som 14-åring i 2007. Her fikk han totalt 20 kamper for reserve-/U21-lag og 45 kamper på U18-nivå, før han ble frigitt nå i juni. Mesteparten av United-kampene fikk han mellom 2008 og 2012, og størsteparten av de to siste sesongene har han tilbrakt på lån i Antwerp, Sheffield United og Notts County.

Etter å ha prøvespilt i ti dager for Barnsley, skrev han fredag under på en ettårskontrakt med klubben. 20 år gamle Cofie er fornøyd med å ha skrevet under for klubben som ble nummer 21 i Championship forrige sesong.

– Jeg er selvsagt glad for å være her. Jeg har trent med dem i ti dager, og det er en gjeng med flotte gutter. Det har vært flott her hittil. Jeg snakket med manageren og jeg ønsker å være en del av planene han har for klubben. Jeg skal jobbe hardt og ta muligheten og vise meg frem når sjansen byr seg, sier Cofie til barnsleyfc.co.uk.

Verken Véséli eller Cofie fikk offisielle kamper for Uniteds førstelag. Vi ønsker duoen lykke til videre i karrieren.