Ny toppskalp – semifinale neste

Kvinnelaget slo enda et lag fra toppdivisjonen.

Uniteds nystartede kvinnelag fortsetter seiersmarsjen.

Onsdag kveld ble West Ham slått 2-0 hjemme i kvartfinalen av ligacupen. Det betyr semifinale neste.

Her kan du se alle resultater og lese alle kampreferat fra kvinnelagets kamper.

Enda bedre var det at kvinnelaget, som spiller på nivå to i England, igjen vant mot et lag fra toppdivisjonen.

Tidligere har United-kvinnene slått Liverpool og Everton, henholdsvis nummer åtte og ti i toppdivisjonen, men onsdagens motstander var nummer seks fra divisjonen over.

Likevel ble det en fortjent seier.

To nye scoringer

Mollie Green presset frem et selvmål fra West Ham Ham i 1. omgang, etter godt forarbeid av 17 år gamle Lauren James.

Etter hvilen sørget A-landslagsspiller Alex Greenwood og spiss Jess Sigsworths høye press for at Sigsworth vant ballen høyt, snudde seg og dunket den inn i hjørnet fra 20 meter.

2-0: Jess Sigsworth lader kanonen før den siste scoringen.

Begge lag hadde skudd i metallet, men bortelaget klarte aldri å skape altfor store problemer for United. Foruten en gigantsjanse like før pause så ble det en del langskudd som stort sett gikk utenfor.

Kvinnelaget har nå scoret 61 mål på 16 kamper, og det er bare blitt fire baklengs. 13 nuller bak på 16 kamper er imponerende, uansett motstand.

Knalltøff semifinale

Trekningen av semifinalene skjer først senere i uka, men det blir sannsynligvis knalltøft.

Arsenal og Chelsea, nummer 1 og 3 i toppdivisjonen, er også klare for semifinalene, mens 2. plassen i toppdivisjonen, Manchester City, spiller sin kvartfinale torsdag. Chelsea er også i kvartfinalen av Champions League på kvinnesiden denne sesongen, mens Manchester City også har spilt Champions League denne sesongen, så nivået på disse topplagene er altså høyt Europa-nivå.

Så er spørsmålet hvordan United kan måle seg med det.

Uniteds lag: Chamberlain; Harris, A.Turner, M.Turner, Smith; Green, Zelem, Greenwood (c); James (Toone 80), Arnot (Hanson 46), Sigsworth.

Innbyttere: Palmer, Hartley, Ramsey, Roberts, Devlin

United – West Ham 2-0 (startet 20.00)

10: United med kampens første sjanse. Godt innlegg fra Alex Greenwood, men noen centimetre unna de to spissene som løp på innlegget. Nært. Veldig nært. Lauren James er forresten spydspiss, med Sigsworth på kanten.

17: 1-0 til United. Lauren James med flott forarbeid på venstrekanten, skaffer seg rom og slår perfekt inn til Mollie Green, som med litt hell klarer å få/presse ballen i mål ved hjelp av forsvarsspilleren. Green vil kanskje ha scoringen, men det kan nok fort bli selvmål.

24: United godt i gang nå. Greenwood akkurat med et frispark fra 20 meter som ble slått til corner.

41: Stor West Ham-sjanse. Ballen faller til West Ham-spissen på fem meters hold. Hun fyrer av, men heldigvis rett på keeper – som klarer å holde ballen ute.

44: God United-sjanse. Zelem finner Green med en fantastisk gjennombruddspasning, men skuddet mot bortre hjørne blir dessverre slått til corner.

45+1: Ny, god United-sjanse. Frispark fra venstre cornerflagg på bakre stolpe, og Millie Turner er centimetre fra gjøre 2-0 med en heading.

45+2: Pause. United leder, ikke helt ufortjent selv om det samtidig har vært relativt jevnt i perioder. United har imidlertid skapt mest. West Ham har kun den ene sjansen rett før pause, mens United har tre gode muligheter – og viktigst – ett mål.

46: Bytte. Hanson inn for Arnot før 2. omgang starter.

52: Stor West Ham-sjanse. Først et langskudd som smeller i stolpen og ut, og da Uniteds keeper ligger nede så styrer en West Ham-spiller returen over tomt mål, riktignok fra 12-14 meter.

53: 2-0 Sigsworth. Bra press av Greenwood og like etter av Sigsworth langt inne på Readings halvdel. Det siste, fra Sigsworth, vinner henne ballen og så snur hun seg egentlig bare raskt og dunker den inn i hjørnet fra 18-20 meter. Hennes 10. mål for sesongen.

63. Oi. Nesten for James. Plasserer ballen nesten oppe i krysset fra 25 meter, men skuddet smeller i stolpen og ut.

69: Nær 3-0. James spilles opp på 10 meters hold, upresset, men skuddet blokkeres. Nydelig gjenvinning og forarbeid av innbytter Hanson.

80: Ella Toone inn for James, som har haltet litt de siste minuttene. En 19-åring inn for en 17-åring…

86: United har god kontroll på dette. Det går mot semifinale.

90+1: Gult til Sigsworth, litt for hard i en duell på kanten.

90+2: Plutselig treffer faktisk West Ham med et av mange langskudd, men det smeller i stolpen og ut. Keeper hadde ikke hatt en sjanse hvis det gikk innenfor.

90+4: SLUTT. Kvinnelaget er i semifinale. Gratulerer!