Ny sesongbeste på tre mann

United løp mer enn noen gang tidligere denne sesongen. Les mer om dette og andre Opta-statistikker her.

Det ble 1-1 på Old Trafford søndag kveld, men har vi trukket ut noe av det Opta-statistikkene sa om kampen.

United-spillerne løp 110.900 meter – noe som er sesongrekord.

Dermed løp de også lengre enn Liverpool i kampen, selv om bortelaget tilbakela et par sprinter mer enn United.

Lagene holdt følge på løpstallene frem til halvtimen var passert. Da tok United over og løp én kilometer mer enn bortelaget det siste kvarteret. United-gutta løp også klart mest i starten av 2. omgang, lå en periode nesten tre kilometer foran Liverpool på statistikken, før bortelaget hentet inn halvparten av det på slutten mot et slitent United-lag.

Scott McTominay, Fred og Andreas Pereira la alle ned nesten 12 kilometer hver – (11.93, 11.92 og 11.89 km) og det er sesongrekord for alle tre.

Også Daniel James, Aaron Wan-Bissaka og Ashley Young var alle over 10 kilometer.

James var også den som sprintet mest (21 ganger), én mer enn Rashford.

Alle de tre som løp mest i United og de to som sprintet mest – var foran Liverpools beste på det samme.

Mot Leicester i forrige ligarunde skulle Liverpool scoret 3,55 mål ifølge Optas såkalte expected goals, mot Arsenal skulle de scoret 2,51, men med en xG på bare 1,16 mot United så er det bare to ganger tidligere i sesongen Liverpool har skapt mindre enn mot United – mot henholdsvis Chelsea og Burnley.

At United møtte et godt lag ble veldig synlig på et par av de mest åpenbare statistikkene. United hadde bare 32 prosent i ballbesittelse, treffsikkerheten på pasningene var bare 66,6 prosent og United vant bare 43,2 prosent av duellene. Liverpool vant også skuddstatistikken med 10-7 mot mål og 4-2 på mål.

BILDET VISER: Heatmaps til United-spillerne før og etter pause – og helt til høyre det siste kvarteret. Det viser det alle så, hvordan United faktisk hadde et angrepsspill og trøkk før pause, men hvor man gradvis ble dypere etter pause – og mot tampen så lå United mye i og rundt egen 16-meter.

Andreas Pereira ga bort ballen hele 27 ganger, men var samtidig den som plukket den opp til Uniteds fordel flest ganger, med 11. Ashley Young kom, som nesten alltid, verst ut av denne statistikken med minus 17, mens Fred, som var sentral i kampen, kun hadde seks ballmist – minst av United-spillerne som startet kampen.

Pereira var også den som gikk i klart flest dueller (18), selv om også Fred og Rashford kjempet i 14 dueller hver.

Fred var også den United-spilleren sammen med Daniel James som fikk flest frispark (tre).

Det spesielle er imidlertid at Pereira, tross 18 dueller, var den som kom dårligst ut av duellspillet med bare 27,8 prosent i duellsuksess. Faktisk var det bare tre United-spillere som vant mer enn halvparten av duellene de var i. Det var James (86%), Lindelöf (80%) og Wan-Bissaka (60%).

Harry Maguire ble klareringskongen med hele ti klareringer.

Fred var den eneste United-spilleren som traff med mer enn 82 prosent av pasningene sine, da han endte med 91,3 i pasningssikkerhet. Han var også den eneste av spillerne som startet kampen som endte over 77 prosent i pasningssikkerhet på motstanders halvdel (80%).

Marcos Rojo var svakest på dette. Argentineren traff bare med 57,7 prosent av alle de 26 pasningene sine i kampen, og han traff bare på 31 prosent av de 13 pasningene han hadde på Liverpools halvdel.

Ashley Young og Daniel James traff med ett innlegg hver, mens Pereira (4), Wan-Bissaka (3) og Rojo (2) misbrukte alle sine ni innleggsforsøk.

Pereira var mye involvert, men som tallene viste så var kvaliteten noe variabel, i alle fall hos Opta. Han stod imidlertid for halvparten av Uniteds seks nøkkelpasninger i kampen. James (2) og Wan-Bissaka (1) hadde resten.