– Lauren er lei seg, men hun vil lære av dette

HARROW: Casey Stoney så jentene sine spille en tilnærmet perfekt bortekamp i 3-0-seieren mot Tottenham. Men Lauren James sin utvisning på overtid gjør at hun må stå over mot Manchester City neste søndag.

Tottenham 0–3 (0-1) Manchester United

Women’s Super League, The Hive Stadium
0-1: Kirsty Hanson (52), 0-2: Selvmål (52), 0-3: Jane Ross (90)
Gult kort: Green, Furness, Tottenham, James, Zelem, United. Rødt kort: Lauren James, United

United: Earps – Harris, A. Turner, M. Turner, Smith – Ladd (Toone 79), Zelem – Hanson (Sigsworth 66), Groenen (Ross 85), Galton – James
Ubenyttede reserver: Mikalsen, Ökvist, Green

Etter kampen møtte Casey Stoney united.no med blandede følelser.

Strålende fornøyd med resultatet og gjennomføringen av kampen, men litt irritert etter det røde kortet til Lauren James på tampen.

– Jeg er særdeles fornøyd med den jobben jentene gjør. De fulgte kampplanen til punkt og prikke og denne kampen burde vi strengt tatt ha avgjort før pause, sier Stoney til united.no.

3-0-seieren mot Tottenham i Barnet ville i utgangspunktet vært en perfekt dag på jobben for Stoney og jentene, men på overtid fikk Lauren James sitt andre gule kort og måtte forlate banen.

PÅ RETT VEI: Seieren mot Tottenham var en bekreftelse på at Casey Stoneys jenter er på rett vei etter tapene mot City og Arsenal.

Det betyr at hun må stå over ligacupkampen mot Manchester City kommende helg.

Stoney synes utvisningen var heller tvilsom, og vil ikke kritisere sin unge playmaker.

– Lauren er veldig lei seg nå, men dette vil hun lære av. Dette er en del av fotballen både hun og vi må takle og det er derfor vi har en stor stall. Jane Ross kommer inn og scorer et mål. Hun vil være full av selvtillit før kampen mot City. Vi har en gruppe med fantastiske spillere, og Lauren er en av dem, men når hun ikke kan spille er det andre sultne spillere som vil stå klare, sier Stoney til united.no.

På rett vei etter tøff start

Uniteds kvinnelag fikk en ekstremt vanskelig ligastart, med to kamper og to knepne tap mot de beste engelske lagene – Manchester City og Arsenal (begge 0-1)

Men deretter har Casey Stoneys jenter vist styrke. Først ble Liverpool slått og søndag ettermiddag ble Tottenham sendt poengløse av banen etter det som tidvis var en oppvisning av United.

Den nederlandske superstjernen Jackie Groenen var tilbake etter at hun hadde vært ute med skade siden ligaåpningen mot City.

Hun spilte i 10er-rollen, bak Lauren James, som fikk fornyet tillit som spiss.

TILBAKE: Jackie Groenen var tilbake fra start for United mot Tottenham.

Midtstopper Abbie McManus og Lizzie Arnot var imidlertid ute – og Jess Sigsworth, Lotta Ökvist og Ella Toone var henvist til benken.

United var likevel klart best før pause.

Allerede før minuttet var passert burde og skulle det stått 1-0, etter en gedigen trippelsjanse.

Lauren James kom først alene skrått mot keeper, som reddet. Så fikk hun også returen, men satte den i innsiden av stolpen før Hanson til slutt fikk sin avslutning reddet på streken av Tottenham-keeperen.

United fortsatte med å være det soleklart beste laget, men til tross for flere gode muligheter så ble det bare «nesten» frem til 14. minutt.

Groenen, som var hissig på skudd gjennom hele omgangen, fikk sin avslutning blokkert, men Kirsty Hanson fikk plassert returen ned i hjørnet.

Se 1-0-målet her:

United var klart best den første halvtimen, men hjemmelaget kom seg noe det siste kvarteret og hadde et par muligheter de første 45 – dog uten å kunne klage på at det var United som ledet da dommeren sendte lagene til pause.

Neville-selvmål

Det skulle ikke ta lang tid før United økte ledelsen etter pause – takket være en «Neville».

Seks minutter ut i 2. omgang fosset nemlig Leah Galton ned langs venstre, og hennes innlegg ble satt i eget mål av Tottenhams  Ashleigh Neville.

United hadde full kontroll utover i omgangen, selv om Casey Stoneys utvalgte fikk et lite skremmeskudd da keeper Mary Earps måtte slå et langskudd via tverrliggeren og over.

– Vi la et veldig godt grunnlag for denne kampen med en solid treningsuke. Vi visste dette ville bli en vrien kamp for Tottenham har tatt store steg siden vi møtte dem i Championship sist sesong, sier Leah Galton til united.no.

Selv om Tottenham yppet seg etter hvilen var det aldri tvil om hvor seieren skulle ende, og Jackie Groenen burde satt et definitivt punktum kvarteret før full tid.

Bursdagsbarnet Jessica Sigsworth (fylte 25 søndag) hadde kommet inn, og serverte en perfekt gjennombruddspasning til nederlenderen som dessverre kom litt for nærme keeper til å sette 3-0.

SOLID: – Vi fremstår som et veldig sterkt lag mot et bra Tottenham-lag som har utviklet seg mye siden sist sesong. Det bekrefter vår overbevisning om at vi kan vinne hver gang vi går på banen, sier Leah Galton til united.no

På overtid kom imidlertid 3-0-scoringen. Leah Galton gjorde nok et bra forarbeid, og innlegget fant innbytter Jane Ross  – og angriperen som ble hentet fra West Ham, klarte å lirke ballen i mål, hennes første tellende mål i United-drakten.

Det betød også at Galton var nest sist på to av United-målene i denne kampen, men servitøren er mest opptatt av å fremheve kollektivet.

– Vi er en ekstremt sterk enhet og går på banen til hver eneste kamp vel vitende om at vi kan vinne. Jeg synes hele laget fremstår bunnsolid fra Mary (Earps, keeperen red. anm) bakerst og helt frem til angrepsrekken, sier Galton til united.no

Opp på 4. plass

Kampen mot Tottenham ble en ny opptur for Casey Stoneys jenter.

Seier, tre nye mål og ny null bakover – og ikke minst et nytt bevis på at de holder det nivået mange har forventet at de gjør – et nivå som forhåpentligvis gjør at United kan blande seg inn i tetstriden.

Med seieren rykket United opp på fjerdeplass på tabellen, med seks poeng av 12 mulige etter at Reading slo Everton.

Neste kamp spilles mot Manchester City i ligacupen neste helg – og er sånn sett en gyllen sjanse til å få revansje mot dem.

Se alle resultater, terminliste og les alle kampreferat her.

Diskuter alt United – også kvinnelaget – i vår lukkede Facebook-gruppe. Bli medlem ved å trykke på bildet under.