Ny omsetningsrekord for United

Om det lugger litt på banen, går butikken Manchester United ekstremt bra. Klubben slår sin egen rekord og presenterer en omsetning på hele 590 millioner pund for forrige regnskapsår.

Bare uker etter at byrivalen Manchester City ble den andre britiske fotballklubben som passerte en omsetning på 500 millioner pund, viser Manchester United med tydelighet at klubben fremdeles i særklasse er den største fotballklubben.

I alle fall målt på omsetning.

Les også: Den viktigste nyheten kommer ikke i dag

Ed Woodward kunne tirsdag ettermiddag presentere en omsetning for United på hele 590 millioner pund, noe som er en liten økning fra fjorårets 581,2 millioner pund.

Nøkkeltallene som er verdt å merke seg er først og fremst følgende:

Manchester United PLC 2018 2017 Endring
Omsetning 590 581,2 1,5 %
Kommersielle inntekter 276,1 275,5 0,2 %
TV-rettigheter 204,1 194,1 5,2%
Inntekter fra kampdag 109,8 111,6 – 1,6%
Nettogjeld 253,7 213,1 19,1%

 Alle tall i millioner pund

Regnskapet som ble presentert av Ed Woodward er for regnskapsåret 1. juli 2017 til 30. juni 2018.

– Viser vår styrke

Ed Woodward var meget tilfreds med tallene han presenterte tidlig tirsdag ettermiddag.

– Alle ansatte i klubben jobber utrettelig for at vi skal vinne flere troféer enn de 66 Manchester United har vunnet og de 25 Jose Mourinho har vunnet. Det er hva våre lidenskapelige supportereog historien vår krever av oss, sier Woodward.

Til tross for at United kan presentere sterke finansielle tall er det også en annen opplysning som gleder fansen.

– Vi står fast ved vår filosofi om å utvikle egenproduserte spillere og tiltrekke oss verdensklassespillere. Vi er stolt over at vi nok en gang var den klubben i Premier League som ga flest spilleminutter til akademispillere, forklarer Woodward.

Han opplyser også at United neste sesong forventer en betydelig inntektsøkning og at resultatet for inneværende år vil ligge på mellom 615 og 630 millioner pund når tallene presenteres i september 2019.

Stabile sponsorinntekter

De kommersielle inntektene til United er stabile, med utstyrsleverandøren adidas (ca. 75 millioner pund) og draktsponsoren Chevrolet (ca. 57,4 millioner pund) som de to store dragerne.

I midten av juli ble det også kjent av den amerikanske rørleggergiganten Kohler signerte en avtale med United om å sponse ermet på drakten i en avtale som er ventet å gi United ca 20 millioner pund per sesong. Det er derfor grunn til å anta at disse inntektene vil gå noe opp når tallene fra inneværende regnskapsår presenteres i september 2019.

TV-inntektene er relativt stabile sammenlignet med fjoråret.
På fjorårets regnskap kunne United notere seg for 44,5 millioner euro fra UEFA for seieren i Europa League våren 2017, og selv om Manchester United var tilbake i Champions League sist sesong stod ikke inntektene fra turneringen helt i stil med Uniteds egne budsjetter.

United budsjetterte med en kvartfinale i Champions League, men ble slått ut av åttedelsfinalen av Sevilla.

United var imidlertid den klubben som tjente mest på tv-retighetene fra Premier League og kunne notere en økning på ca 8 millioner pund sammenlignet med sesongen før fra Premier League.

Uniteds EBITDA (driftsresultat før renter, skatt, avskrivninger og nedskrivninger) går ned fra 199,8 til 177,1 millioner pund.

Økte lønnskostnader

Manchester Uniteds samlede lønnskostnader økes betydelig. Det er i all hovedsak spillerne som drar lønnskostnadene opp, og disse er nå på hele 295,9 millioner pund, en økning på 32,4 millioner pund sammenlignet med samme periode sist sesong.

Det er imidlertid viktig å påpeke at lønnskostnadene utgjør temmelig nøyaktig 50 prosent av omsetningen, noe som Premier League har som en rettesnor for sunn drift.

Uniteds nettogjeld øker med drøye 19 prosent som i all hovedsak kan forklares med en ugunstig vekslingskurs mellom pund og dollar. Bruttogjelden er uforandret.