Spillerforeningen ønsker færre headinger på trening

LES OGSÅ: Forrige ukes notiser

Lørdag 21. november


Spillerforeningen ønsker færre headinger på trening

Det pågår en debatt i England om fotballspillere og demens for tida.

Spillerforeningen PFA (Professional Footballers’ Association) ber å få redusert (og antall headinger på trening, og de mener at en strategi må på plass fort i hele fotballen for å håndtere problematikken med demens og nevrodegenerative sykdommer.

Ellers har for øvrig Gary Pallister uttalt seg om frykten han kjenner på rundt temaet, både når han glemmer ting, men også når han ser tilbake på hvordan egen karriere var, med kollisjoner og hodedueller.

Pallister slet mye med migrene under karrieren, men det forsvant etter at karrieren var over (men kom tilbake for to år siden), og både da og nå fryktet Pallister at det var en forbindelse knyttet til alle headingene.

Fredag 20. november


Akademitalenter til Burnley

Manchester United og Burnley har bekreftet at Owen Dodgson og Calen Gallagher-Allison begge har signert for Burnley etter å ha hatt vellykkede prøvespill der (Dodgson har spilt for U23-laget til Burnley, Gallagher-Allison for U18-laget). De forlater dermed United-akademiet.

Veien frem i United ble ikke enklere av backsigneringer som Logan Pye, Marc Jurado og Álvaro Fernández.

Da Uniteds U18-lag vant 5-1 mot Burnley i slutten av september, så kom Owen Dodgson innpå på slutten for United, mens Calen Gallagher-Allison var ubenyttet reserve.

Torsdag 19. november


Guardiola signerte ny kontrakt

Torsdag ettermiddag annonserte Manchester City at Pep Guardiola har signert ny kontrakt med klubben.

Kontrakten går til sommeren 2023.

Manchester City ligger for øyeblikket nede på 10. plass i Premier League, to poeng (og fire plasser) foran United, men begge Manchester-lagene har spilt én kamp færre enn lagene foran på tabellen (bortsett fra Aston Villa).

Ellers av managernytt kan det nevnes at det blir managerskifter i to WSL-klubber.

Matt Beards tid som manager for West Ham-kvinnene er over. Beard har vært der siden 2018, og det skal ha vært gjensidig enighet om å si opp kontrakten. I tillegg har Karen Hills og Juan Amoros fått sparken fra Tottenham.

Blanc fyller år

Tidligere United-stopper Laurent Blanc fyller 55 år i dag – vi gratulerer!

Blanc spilte 75 kamper for United, og scoret 4 mål, og var med på å vinne ligagull i 2002/03-sesongen.

Tirsdag 17. november


Taylor i aksjon for Kidderminster

Bare én utlånt var i aksjon denne midtuka, på grunn av landskampene (og litt på grunn av coronaviruset), og det var Max Taylor.

Han spilte hele kampen da Kidderminster Harriers vant 2-0 borte mot Brackley Town. Den seieren sendte Kidderminster opp på fjerdeplass på tabellen til tross for færre kamper spilt enn alle foran seg, og det kan fort bli opprykkskamp for Taylor & co denne sesongen.

Det virker ikke som om Taylor utmerket seg all verden i dette oppgjøret. Han ble ikke nevnt (annet enn i lagoppstillingen i noen av kamprapportene vi har lest, og Taylor er ikke en av de fem som i skrivende stund har fått stemmer (12 har stemt totalt) i Harriers Online-kåringen av banens beste spiller.

Matej Kovar var ubenyttet reserve for Swindon – han har mistet plassen på laget etter managerskiftet, så da skader det kanskje ikke for Kovar at spilleren som stod i mål for Swindon i 0-3-tapet mot Accrington gjorde to tabber (0-1 og 0-2).

Omari Forson scoret for England

Aldersbestemte engelske landslagsspillere deltar på en treningsleir denne uka, og i den forbindelse ble det tirsdag spilt noen treningskamper.

Uniteds Will Fish og Logan Pye spilte for Englands U18-lag som spilte 1-1 mot Southamptons U23-lag, mens Omari Forson scoret for England U17 da de slo Derbys U18-lag 3-1.

Eric Bailly spilte heller ikke tirsdag

Eric Baillys Elfenbenskysten spilte 1-1 borte mot Madagaskar tidlig tirsdag ettermiddag, men de gjorde det uten at United-spilleren var i aksjon.

Midtstopperen har vært ute med skade de siste ukene for United, men reiste likevel på landslagsoppholdet.

Tirsdagens 1-1-kamp var en kvalifiseringskamp til Afrika-mesterskapet, der Baillys land så langt leder sin gruppe.

Greenwood tilbake på trening

Mason Greenwood trente mandag sammen med de andre spillerne som ikke er på landslagssamling. Det melder Manchester Evening News. 19-åringen sto over mot Everton på grunn av sykdom og ble ikke tatt ut i England-troppen til Gareth Southgate.

Før lørdagens kveldskamp mot WBA skal Anthony Martial trøble med ryggen, mens Edinson Cavani representerer Uruguay. Marcus Rashford er også på Carrington med en vond skulder.

Mandag 16. november


Suaréz testet positivt på COVID-19

Luis Suaréz har testet positivt på COVID-19. Det betyr isolasjon og karantene for Atlético Madrid-spilleren. Situasjonen rundt Edinson Cavani er ukjent, men han vil naturlig nok bli testet. Anthony Martial sliter med en vond rygg og et avbrekk for Cavani hadde dermed passet dårlig.