Nøkkelspiller ut med skade da LASK vant generalprøven

SPIONØYNE PÅ EL-MOTSTANDEREN: LASK vant knepent – men seieren kostet.

Manchester United vant 2-0 i helgas Manchester-derby, og torsdagens motstander i Europa League var også i aksjon søndag.

Dette var den siste kampen som ble spilt før ligaen ble delt i to, og antall poeng halvert. LASK ville uten denne ordningen hatt en ledelse på seks poeng til RB Salzburg, men nå er ligaledelsen på bare tre poeng, selv om de gjorde jobben denne helga.

LASK spilte borte mot Mattersburg, og befestet sin posisjon på toppen av den østerrikske ligaen ved å vinne 1-0.

Toppscorer João Klauss ble matchvinner for LASK i kampens 21. minutt.

AVGJORDE: Klauss.

Skadetrøbbel?

LASK pleier angivelig ikke å endre så mye på laget sitt, men de sparte litt spillere her, siden de tross alt har en enorm kamp («århundrets kamp») i vente på torsdag,

En som ikke ble spart, var Thomas Goiginger, og den østerrikske landslagsspilleren måtte ut på båre helt i starten av kampen. Goiginger holdt hendene over hodet, og virket fortvilet, og er nok svært tvilsom til begge United-kampene.

– Han er utvilsomt en av nøkkelspillerne til LASK. Han er en av hovedkildene til kreativitet i laget, spesielt på vingen, så det vil være et hardt slag for LASK, og selvsagt en stor nedtur for ham, sa den ene av de to entusiastene i The Other Bundesliga-podkasten.

LASK (3-4-3): Alexander Schlager; Christian Ramsebner, Gernot Trauner, Petar Filipovic, Dominik Reiter, Stefan Haudum, Philipp Wiesinger, René Renner, Thomas Goinginger (Dominik Frieser, 5.), João Klauss (Marko Raguz, 62.), Samuel Tetteh (Thomas Sabitzer, 77.).