– Bør endre formasjon

AVISRUNDEN: Engelsk presse mener Di María var lyspunktet på en dårlig United-dag. Men hvordan best utnytte argentineren?

Her har vi samlet en rekke reaksjoner fra engelske aviser etter lørdagens uavgjortkamp mot Burnley.

Daily Telegraph, Henry Winter

Di María var det eneste positive fra gjestene i nok en blodfattig forestilling. Alle kvalitetene forbundet med å se et Sir Alex Ferguson-lag manglet: Det var ingen bredde, ingen stil, ikke noe driv og lite fart. Om riktig brukt, kan Di María bidra med noe av det.

Uniteds nye manager må vel nå revurdere sitt 3-5-2-system som sprer usikkerhet bakfra og fremover. Di María har kommet inn i et nytt lag som sliter med å lære seg en ny taktikk. Van Gaal snakket etterpå om at Di María må tilpasse seg medspillerne sine, og dem til han, men de må alle tilpasse seg et oppsett som sjelden har virket i engelsk klubbfotball.

Di María er allsidig nok til å kunne spille sentralt, som han viste i Benfica, og som indreløper i Real Madrids 4-3-3. Det var spesielt en langpasning av det utsøkte slaget som spilte fri Robin van Persie, men argentineren er på sitt beste når han plager vettet av høyrebacker. En frontlinje av Di María, Van Persie og Adnan Januzaj med Wayne Rooney i mellomrommet vil ha balanse, gjennombruddskraft, fart og skaperevne.

United-fansen letet etter positive ting, som at en tok ett mer poeng enn på forrige Turf Moor-besøk, men det var egentlig bare Di María som ga noen som helst grunn til å se positivt på det. Hans fart bekymret motstandere, og pasningsspekter imponerte, selv om bare 72,7% av pasningene kom frem.

dimaria44
FORMASJONSSKIFTE: United bør endre formasjon om en vil ha mest mulig ut av Di María, mener Henry Winter.

The Times, James Ducker

Det var ikke på grunn av mangel på kvalitet fra Ángel Di María at Manchester United snublet enda en gang. Et par inspirerende øyeblikk fra Storbritannias dyreste fotballspiller kunne på en annen dag ha ledet til mål, men som den argentinske midtbanespilleren oppdaget under sin debut på Turf Moor, så er United et helt annet beist enn Real Madrid, Champions League-vinneren han nettopp forlot.

Louis van Gaal tok ikke feil da han sa at det på kort sikt ville bli mer smerte mens United-manageren jakter gevinst på lang sikt, men det vil være en fattig trøst for klubbens supportere etter nok en lunken forestilling mot et godt organisert Burnley-lag som, i likhet med Swansea og Sunderland før dem, åpenbart ante en mulighet.

Van Gaal er fortsatt uten seier etter fire kamper i sjefsstolen, og i motsetning til sin forgjenger kan han ikke skylde på en ufordelaktig start. Moyes klarte fire poeng fra sine første tre ligakamper mot Swansea (borte), Chelsea (hjemme) og Liverpool (borte). Van Gaal har bare to fra tre kamper.

Det er fortsatt vanskelig å argumentere for et tremannsforsvar og vingbacker når det er en slik mangel på kvalitetsstoppere, og stallen som helhet ser ut til å passe klart bedre til 4-3-3.

Van Gaal sa at han gjorde forandringen hovedsaklig for å gi ham muligheten til å bruke to spisser og en playmaker med tanke på den fremtunge naturen av stallen hans, men det har vært lite som har tydet på at stjernene fungerer i formasjonen foreløpig.

Di María skinte i perioder før han måtte ut, men det var en dårlig dag på jobben for Wayne Rooney, Robin van Persie og Juan Mata. Ingen av dem kan skylde på at de er nye i klubben heller.

En rask titt på lagoppstillingen tilsier at dette bare er starten på Van Gaal-revolusjonen. Det er utrolig hvor tynn stallen (som har såre mangler på viktige områder) fremstår med noen skader. Det er sannsynlig at United er ugjenkjennelige et par uker fra nå, om skadelisten blir kortere, men frem til det vil de bare måtte halte videre og håpe at det til nå slitende angrepet kan kompensere for de åpenbare svakhetene på midtbanen og i forsvaret.

waynerooneyburnley (650 x 358)
ROONEY: Fungerer ikke.

Daily Mail, Rob Draper

Louis van Gaal sier gang på gang at Manchester United kan bli verre før de blir bedre, og foreløpig holder han ord.

United var dårlige sist sesong under David Moyes. Så langt denne sesongen har de vært sørgelige, og på lørdag i Burnley var de enda verre enn under tapet mot Swansea på åpningsdagen.

Du kan forandre formasjonen, og ha kjøpefest – Daley Blind er i ferd med å bli en del av stallen for £14 millioner, og £60-millionersmannen Ángel Di María hadde sin debut – men det utgjør ingen forskjell på prestasjonene. Pasningene er grusomme, tempoet er lavt og avslutningene er middelmådige. Alt dette fra folk som Juan Mata, Robin van Persie og Wayne Rooney.

Og når det gjelder den bakre treeren, så spiller de som en far danser på disco: De står i de riktige posisjonene, og gjør de riktige bevegelsene, men de ser bare desperat ukomfortable ut.

Spillerbørs av Ian Ladyman: De Gea 7.5; Jones 6, Evans 6, Blackett 5.5; Young 6, Fletcher 6, Di Maria 7 (Anderson, 70, 6), Mata 5.5 (Januzaj, 87, 6), Valencia 5.5; Rooney 6, Van Persie 6.5 (Welbeck, 73, 6.5).

de-gea
DAVID DE GEA: Best på Daily Mails United-spillerbørs.

The Guardian, Jamie Jackson

Kanskje det mest minneverdige øyeblikket av Ángel Di Marias Manchester United-debut kom etter 69 minutter. Da lystavla viste nummer 7, var det Anderson som kom inn som innbytter for å erstatte klubbens storsignering.

Det var noen feil i Di Marías forestilling, men frem til han gikk ut var han Uniteds beste spiller på nok en skuffende kveld for Louis van Gaal og hans lag.

Hans cross fra venstre skulle blitt en målgivende pasning, men Juan Mata skled og falt i bakken, og sjansen var borte.

Hvis Van Gaal fortsetter å bruke argentineren på den sentrale midtbanen, og han blomstrer, kan han vise seg å ha evnene til å forandre på ting. Venstrefoten, hans blikk for en gjennombruddspasning og det sviende tempoet han viste her kan skape kaos.

andersonrooney (650 x 358)
ANDERSON: Det fortalte mye om Uniteds situasjon at det var Anderson som kom inn for Di María.

Daily Mirror, Simon Mullock

United-fans har sett noen merkelige ting denne sesongen, men det kan ikke ha vært noen større bekreftelse på klubbens fall enn synet av Anderson som erstattet Ángel Di María med to nye poeng på vei til å bli tapt.

United så slitne ut, og trengte desperat inspirasjon, og i stedet for å bytte inn Adnan Januzaj, Danny Welbeck [som kom inn rett etterpå, journ.anm.] eller Javier Hernández ble heller floppen som United ikke klarer å bli kvitt sendt på.

Det var en avgjørelse som ble møtt med vantro av de 4000 supporterne som hadde tatt den korte turen fra Manchester. Sir Alex Ferguson ville ha sendt på hele kavaleriet og beleiret Burnley.

Tidlig i kampen så United ut som et kaospreget lag, til tross for tegn fra Di María på at han vil leve opp til prislappen, og spesielt Jonny Evans så fortsatt ut til å være hjemsøkt etter det ydmykende nederlaget i ligacupen i midtuka.