Nevilles dom

Gary Neville var kommentator for MUTV under gårsdagens 1-0 seier i femte runde av FA Youth Cup mot Newcastle. Her er hva han mente om kampen.

Gary Neville er av mange tippet som fremtidig fotballekspert på TV etter at han for to uker siden la fotballstøvlene på hylla. I går var han kommentator for MUTV under juniorenes FA Youth Cup-kamp mot Newcastle, og greide oppgaven med bravur.

Han forteller idag til ManUtd.com at han mener midtbanespillerne Ryan Tunnicliffe og Paul Pogba, sammen med Ravel Morrison, som igår spilte rett bak spiss Gyliano van Velzen, var Uniteds beste spillere i gårsdagens kamp.

– De var nøkkelspillerne for oss, mener Gary Neville.

– Ravel fortjente målet sitt. Det var flotte detaljer som ga ham rommet han trengte for en fantastisk avslutning.

– Han var en trussel hele kampen med bevegelsene i rommet mellom deres midtbane og forsvar.

– Tunnicliffe og Pogba bør dominere hver kamp de spiller, og de imponerte meg. Touchet, styrken og kraften de har; det er vanskelig å stoppe.Jeg kan ikke forstå at noe annet lag har spillere som er bedre enn de to sentralt på midten.

United vant kampen 1-0, men kampbildet tilsa at seieren burde vært langt større. United dominerte banespillet og kom til desidert flest sjanser, men fraværet av spissene John Cofie og Will Keane var merkbart foran mål. Uttellingen var også den delen av kampen Neville ikke var helt fornøyd med.

– Antallet sjanser vi hadde var utrolig. Newcastle gjorde det godt, og keeperen også, men vi var kanskje ikke kyniske nok foran mål.

– Vi må bedre der i neste runde, for man får ikke så mange muligheter i kvartfinalen, spesielt ikke mot Liverpool, avslutter Neville.

Neville var selv med å vinne FA Youth Cup i 1992, sammen med blant andre Nicky Butt, David Beckham og Ryan Giggs.