Neville: – Solskjær må sørge for at han får bruke penger

Fadesen mot Newcastle endrer ingenting for Gary Neville. Han støtter fortsatt Ole Gunnar Solskjær, og retter en streng pekefinger i retning United-ledelsen.

Den respekterte United-profilen er en av dem som har tatt Solskjær i forsvar denne sesongen, blant annet ved å argumentere for at nordmannen må få flere vinduer for å bygge sitt lag og at klubbens retningsforandring vil gi poengtap på kort sikt.

På St. James’ Park nådde Solskjær-prosjektet sitt foreløpige bunnpunkt med et 0-1-tap for Newcastle.

Neville lot seg imidlertid ikke skremme av det han fikk se, og går grundig til verks når han analyserer klubbens utfordringer.

– Rekrutteringen har vært fryktelig i mange år, og de har hatt managere med forskjellige filosofier som har hentet inn ulike spillere. Nå må de finne sin stil, fikse rekrutteringen og få inn de spillerne de trenger. De gjorde tre fornuftige signeringer i sommer, men de trenger fem eller seks til, sa Neville på Sky Sports.

Neville mener United trenger en midtstopper, en venstreback, to sentrale midtbanespillere, en kantspiller og en klassespiss.

– Det kommer til å bli dyrt. Forhåpentligvis kan de også bruke de unge spillerne, for det er noen av dem som har talent.

Også Ryan Giggs og Roy Keane har uttalt at Solskjær er nødt til å få tid og midler til å bygge sitt United-lag.

KOMMENTAR: (+) 131 minutter som illustrerer problemet

TRØBLER: Ole Gunnar Solskjær har bare vunnet tre kamper som United-manager denne sesongen.

– United fortjener smerten

Siden Sir Alex Ferguson pensjonerte seg har Manchester United ansatt fire forskjellige managere som til sammen har fått bruke et sted mellom 800 og 950 millioner pund på spillere.

– Styret er nødt til å ha is i magen. Det er de som ansvarlige for rekrutteringen og valget av managere, sier Neville.

– Når et styre endrer retning annethvert år og investerer 250 millioner pund i hver manager, vil du støte på store problemer.

– Manchester United fortjener smerten de nå opplever på bakgrunn av dårlige avgjørelser på styrenivå. Ole Gunnar Solskjær må sørge for at han får muligheten til å bruke like mye penger på å rydde opp som det de andre fikk.

– Dersom United rekrutterer godt i de neste tre-fire overgangsvinduene kan de være i nærheten av noe. Fortsetter den svake rekrutteringen vil de lide videre.

Neville mener det ikke finnes noen rask løsning på problemet, da det først og fremst er på sommeren klubben har muligheten til å gjøre endringer.

– Du kan ikke hente spillerne du ønsker deg i januar, for da vil ikke klubbene slippe dem.

– Det er ingen «quick fix». Det et et problem som må løses metodisk. Jeg håper ikke de mister sporet de er på for øyeblikket på grunn av de dårlige resultatene. De er i ferd med å utvikle et ungt og progressivt lag, men de trenger kvalitetsspillere og rutine.

AVISRUNDEN: – De gode dagene ser ut til å være lysår unna

FORSTERKNING: Gary Neville mener United hentet tre forsterkninger i sommer, som Daniel James, men at laget trenger flere.

Twitter-krangel

På Twitter har Neville havnet i krangel med journalist Duncan Castles, som var tett på United da José Mourinho var klubbens manager.

– Gary Neville er fortsatt ikke forberedt på å si ett eneste kritisk ord om Ole Gunnar Solskjær? skriver Castles med emneknaggen #ThePreciousOne.

Det fikk Neville til å kontre med følgende melding:

– Jeg er ganske konsistent når det gjelder managere [Solskjær mente at Mourinho fortjente tid også, red.anm.]. Det er du som virker å ta en annen tilnærming til denne United-manageren enn det du gjorde til den forrige, skriver Neville og insinuerer at Castles ikke får informasjon fra Solskjær som han gjorde fra Mourinho.