– De gode dagene ser ut til å være lysår unna

Flere av avisskribentene ser ut til å tro at Solskjær ikke kommer til å få særlig lang tid som United-manager – men det anerkjennes også at problemene stikker dypere enn hvem som sitter i sjefsstolen.

Her har vi samlet hva noen av de engelske avisskribentene skriver etter søndagens skuffende tap mot Newcastle på St. James’ Park.

LES OGSÅ: Kommentar: 131 minutter som illustrerer problemet

Flere av de stiller spørsmål ved hvor lenge Solskjær har igjen på Old Trafford – men det skal sies at det ikke kommer fra journalistene som er tettest på klubben.

Louise Taylor, The Guardian

Samtidig som Longstaff lettet det betydelige presset på Newcastles manager, og økte presset på Solskjær, så løftet han laget sitt over nedrykksstreken, og sørget for at gjestene bare er to poeng over streken.

Manchester Uniteds manager så med forferdelse at laget hans – som er uten borteseier siden mars – viste frem en nesten smertefull mangel på oppfinnsomhet, improvisasjon og snitt i enda grusomt klossete forestilling som innimellom nesten gikk i sakte film.

På et tidspunkt hvor hans tid som manager blir sammenlignet ufordelaktig med Mourinhos, så er det vanskelig å se for seg at Solskjær leder United mer enn bare på kort sikt.

MÅ HAN VINKE FARVEL TIL JOBBEN SNART? Det tror The Guardian-journalist Louise Taylor.

Samuel Luckhurst, Manchester Evening News

11 bortekamper på rad uten seier. 7 mål på de siste 10 kampene. Fem seiere på 23 kamper. 12. plass på tabellen. 14 poeng bak Liverpool. To poeng over nedrykksstreken. Det blir verre før det blir bedre for Manchester United, men de gode dagene ser ut til å være lysår unna.

Ole Gunnar Solskjær gjorde det klart at de ikke kunne ha noen unnskyldninger for den uinspirerende overgivelsen i Newcastle, som ikke har vunnet hjemme denne sesongen før United ankom. Den fortvilende virkeligheten i dette for Solskjær er at Newcastles seier ikke registreres som rystende mot dette United-laget. Dette forutsigbart fryktelige laget var forutsigbart fryktelig.

Fansen sang fortsatt Solskjærs navn hele tiden. Solskjær er kanskje ikke manageren som løfter United tilbake i eliten, og det at fansen sikter seg inn mot eierne sier sitt: Problemene, slik som under den forrige manageren, stikker langt dypere enn manageren.

SKUFFELSE: Igjen.

Harry Maguire hadde flere ballberøringer i Newcastle-sekstenmeteren enn noen andre av sine lagkamerater, og United hadde bare tre forsøk på mål. Steve Bruce kunne knapt ønsket seg et dårligere United for å få sin første seier mot dem som manager.

«Ole vi elsker deg» prøvde en Geordie seg med i tilleggstiden. Andre sang «you’re getting sacked in the morning». Det kommer han ikke til å bli, men tvilen om hans egnethet til å gjøre United til en konkurransedyktig maktfaktor igjen hoper seg opp.

Spillerbørs:

 • David de Gea – 5
 • Diogo Dalot – 4
 • Axel Tuanzebe – 7
 • Harry Maguire – 5
 • Ashley Young – 4
 • Scott McTominay – 3
 • Fred – 2
 • Andreas Pereira – 3
 • Juan Mata – 4
 • Daniel James – 3
 • Marcus Rashford – 2
 • Marcos Rojo – 5
 • Mason Greenwood – 5
SVAK: Fred.

Mark Critchley, The Independent

Det begynner å bli vanskelig å finne nye måter å beskrive Manchester Uniteds åpenbare problemer på. Igjen var det en sørgelig mangel på kreativitet og fantasi. Igjen var det ingen [reelle] alternativer på benken å slenge innpå. Igjen var det uklart eksakt hva Ole Gunnar Solskjær prøver å oppnå, og hvordan han forventer å klare det.

Dette tapet mot Newcastle – som var nest sist og helt ute av form selv da denne søndagen startet – gjør at United bare er to poeng over nedrykksstreken. Selv om det blir akseptert at denne sesongen er en overgangssesong på Old Trafford, en hvor uerfarne spillere og trenere blir gitt tid til å vise at de har det som skal til, så bør det være foruroligende.

TAPTE: Ole Gunnar Solskjær og United.

Martin Hardy, The Times

Matty Longstaffs drømmemål var et mareritt for Manchester United.

Det er vanskelig å finne sympati. Manchester United var sørgelig dårlige enda en gang. Det er ikke rart frustrasjonen til de 3300 bortesupporterene gikk i retning eierne. Det er umulig å ikke legge merke til tilbakestegene, og ingen kommer ut med kreditt etter enda et tap. Gjestene hadde så lite å by på.

Dette er lite fruktbare tider. For eksempel berørte Rashford ballen bare ni ganger i førsteomgangen. Og likevel skulle Manchester United ha ledet til pause. Dalots innlegg fra høyre ble headet over egen tverrligger av Fabian Schär. Fra det påfølgende hjørnesparket produserte Ashley Young for en gangs skyld et kvalitetsinnlegg, og fra enden av femmeteren hadde Harry Maguire kommet seg helt fri fra Schär.

Han kunne sikre seg målet, men umarkerte klarte ikke Maguire å treffe skikkelig, og headingen hans havnet utenfor den ubevoktede førstestolpen. England-forsvareren tok seg til hodet med hendene i fortvilelse. På sidelinjen, med hendene dypt i lomma, snudde Solskjær seg sakte. Det [Maguire-bommen] var et stort øyeblikk.

Om Solskjær tid ikke er over, så føles det som om det ikke er lenge til. Noe må forandres.

KAN HA STÅTT FOR POTENSIELT AVGJØRENDE ØYEBLIKK: Harry Maguire, som bommet på en heading han nok ofte ville endt opp med å sende i nettet.