– Nei, absolutt ikke, det var ikke jobben min. Min jobb var å sørge for at vi vant ligatitler

I en spesialutgave av Monday Night Football hos Sky Sports ble Uniteds 6-1-seier mot Arsenal i 2001 analysert.

Dwight Yorke scoret hat-trick i løpet av den første halvdelen av førsteomgangen, før Roy Keane, Ole Gunnar Solskjær og Teddy Sheringham scoret resten av Uniteds mål.

For Keanes del var det god timing med et mål mot (det som den gang var) erkerivalen, for han scoret bare to mål den Premier League-sesongen.

SCORET: Roy Keane, her i duell med Sylvain Wiltord under 6-1-kampen på Old Trafford.

Da Keane i Sky Sports-studioet ble spurt om han burde scoret flere mål for Manchester United, så var ikke Keane i tvil.

– Nei, absolutt ikke. Det var ikke jobben min. Min jobb var å sørge for at vi ikke tapte kamper, og at vi vant ligatitler.

– Jeg scoret mange i starten av karrieren min, så jeg tenkte «jeg har gjennomført den delen av spillet, jeg kan fokusere på å sitte foran den bakre fireren og diktere spillet».

– Jeg scoret mange på trening, men [på kampdag] overlot jeg dette til spissene og folk som Scholes, Giggs og Beckham, som var ivrige etter å løpe i angrep.

IVRIG ETTER Å LØPE I ANGREP: Ryan Giggs, her etter å ha fikset et nærmest ferdigscoret mål mot Arsenal i 1999.

– Yorke var en utrolig spiller

United hadde, som Keane var inne på, lagkamerater som kunne score mange mål.

Gary Neville kan ikke sies å ha vært én av dem, men Neville snakket på Monday Night Football litt om hat-trick-helten fra nevnte Arsenal-kamp.

– Yorke var en helt utrolig spiller. Han kunne gjøre alt: score, legge til rette for andre, løpe i bakrom, drible, bringe andre spillere inn i spillet – han var den komplette midtspiss.

En av de viktigste suksessfaktorene for United rundt årtusenskiftet, var de fire spissene som delte på spilletiden – Dwight Yorke, Andy Cole, Teddy Sheringham og Ole Gunnar Solskjær.

– Det viste seg at uansett hva slags kombinasjon av de fire spissene vi hadde på banen den sesongen, så kunne de alle spille sammen, alle kombinerte godt med hverandre. 

– Om vi ser på trippelsesongen alene, så var Yorke og Cole best [av spissduoene jeg spilte med i Manchester United]. Det var helt fantastisk hvordan de spilte sammen. De lyste opp hele ligaen, og Europa.

– Jeg kan alltid huske en kamp i Barcelona i Champions League-gruppespillet. Jeg har aldri sett noe lignende. Vi slapp inn tre mål – jeg spilte midtstopper – men vi scoret tre, og Yorke og Cole var helt briljante.

SUPERDUOEN: Dwight Yorke og Andy Cole – riktig nok ikke etter den kampen Gary Neville snakket om, men etter en annen (ikke ubetydelig) kamp i Barcelona.

Keane med ros til spisskvartetten

– Vi var virkelig heldige med de fire spissene vi hadde på den tiden. Yorkie, Coley, Ole og Teddy – briljante spillere.

Det sier Roy Keane om spisskvartetten.

– Jeg pleier alltid å gjøre et poeng ut av det å minne folk på at de var veldig gode gutter i garderoben. Folk snakker om at spisser er egoistiske, noe de må være, men jeg syntes alle disse var bra fyrer.

– De kunne se det større bildet, de måtte vente på sjansen sin når manageren roterte stallen. Vi var en av de første [klubbene] til å rotere på stallen gjennom hele turneringene, og de virket fordi spillerne fikk det til å virke – de var profesjonelle, og når de fikk muligheten, så gikk de ut og gjorde jobben, fastslår Keane.

HER MANGLER BARE COLE: Tre av fire fra Uniteds imponerende spisskvartett.

Avslutningsvis tar vi raskt med oss at Andy Cole er unik, om enn gjennom noe som skjedde før han kom til Manchester United, som den eneste spilleren har tronet alene på topp på både målstatistikken og assiststatistikken i Premier League-sammenheng: