Nani & co. til VM

Det sørget ustoppelige og magiske Cristiano Ronaldo for.

Den tidligere United-spilleren var banens store spiller, og scoret alle Portugals mål da Sverige ble senket 3-2 på Friends Arena.

Ronaldo var som kjent mannen som sørget for at Portugal kunne dra til Stockholm med 1-0-ledelse etter fredagens oppgjør i Lisboa, og nå gjorde han det altså igjen – attpå til med hattrick.

Etter solid portugisisk overtak før pause, slo Ronaldo til fem minutter ut i 2. omgang. I løpsduell med Olsson stormet han over halve banen og avsluttet med et ustoppelig skudd klistret bort i motsatt hjørne. Dermed sto det 2-0 sammenlagt, og en bortimot umulig oppgave for Sverige som da måtte ha tre mål for å ha muligheten til Brasil-avansement.

Ekstra surt for svenskene var det at målet kom like etter at Sebastian Larsson hadde misset på en kjempesjanse til å gi vertene ledelsen.

Zlatan x 2

Men til tross for den dystre situasjonen hadde ikke Sverige tenkt å gi seg. Halvveis ut i omgangen fant en til da anonym Zlatan Ibrahimovic ut at noe drastisk måtte gjøres.
Han gikk høyere enn alle andre i en hodeduell i det portugisiske feltet, og dermed sto det 1-1.
Og så, bare fire minutter senere, fikk samme mann taket til å løfte seg på Friends Arena. Denne gang banket han et frispark inn i hjørnet, og dermed sto det plutselig 2-1 til Sverige! Var dette likevel kvelden for det helt store mirakelet?

Ronaldo avgjør

Svaret kom i løpet av fem minutter, og lød kontant nei! Cristiano Ronaldo var nemlig  blitt skikkelig varm i trøyen. Han terroriserte det svenske forsvaret med det ene lure løpet etter det andre, og snart prikket han inn sitt andre for dagen. Dermed var dobbeltoppgjøret i bunn og grunn avgjort. Likevel satte den fantastiske 28-åringen for sikkerhets skyld inn sitt tredje bare to minutter senere, og dermed den endelige spikeren i svenskekisten.

Anonym Nani

Når det gjelder Nani, så pådro han seg gult kort etter vel en times spill. Stort mer enn det gjorde ikke han ikke på Friends Arena denne kvelden. Det trengte han ikke heller, ettersom Cristiano Ronaldo var et helt lag alene.

Sverige 2-3 (2-4 sammenlagt) Portugal

50. min.: 0-1 Ronaldo
68. min.: 1-1 Zlatan
72. min.: 2-1 Zlatan
77. min.: 2-2 Ronaldo
79. min.: 2-3 Ronaldo