Nærmer seg debut

Demi Mitchell ble sittende på benken mot Tottenham og Southampton, men det kan endre seg søndag.

– Søndag får dere se to keepere, Pereira og O´Hara. Dere får se Mitchell, McTominay, Harrop, Willock, Gomes, Zak Dearnley. Jeg tror det er dem .Pluss selvsagt Fosu-Mensah og Axel Tuanzebe. Så mange unggutter.

Men er de klare?

– Når alle må i aksjon samtidig, nei, men i en trygg struktur, en rutinert struktur, så tror jeg en kunne være det, men ikke mange samtidig, nei, sa Mourinho på fredagens pressekonferanse.

Én som etter alle solemerker får vist seg frem på den største scenen mot Crystal Palace på søndag er Demi Mitchell.

20-åringen satt på benken mot Tottenham og Southampton, ble kalt opp til Englands U20-tropp og var nominert som årets spiller på reservelaget. Alt på en uke.

Tatt overgangen bra

Unggutten som i utgangspunktet er en angrepsspiller har blitt omskolert til en venstreback med stor fart, angrepsvilje og en god innleggsfot. Akkurat det vi trenger nå, vil mange si.

– Vi spilte en treningskamp mot Burnley og jeg fikk prøve meg som venstreback. Det var nytt for meg og jeg sleit litt, men senere mot Chelsea fikk jeg prøve meg som vingback og det hjalp meg med å forstå rollen bedre, sa Mitchell til MUTV.

– For å være ærlig så synes jeg at jeg har taklet overgangen ganske bra. Jeg har jobbet mye med det defensive, spesielt med U18-trener Kieran McKenna. Jeg har også lært å slappe mer av i kampene – nyte kampene.

Ingen tvil: Nicky Butt har stor tro på Demetri Mitchell.

– Det var en nødvendighet

Reservelags-trener Nicky Butt forklarer omskoleringen med at de rett og slett trengte en venstreback og at Mitchell var den spilleren han trodde ville klare å bekle rollen.

– I utgangspunktet var det helt nødvendig med en back da Cameron Bortwhick-Jackson forsvant ut på lån. Vi trengte en erstatter og fant ut at Mitchell kunne klare det. Han har en vanvittig fart, styrke, han er modig og har evnen til å utfordre spillere.

Butt forteller at nå gjenstår det arbeid med den defensive biten av spillet til Mitchell, men at når det er på plass så er Mitchell en fullverdig back.

– Nå trener vi på det defensive, men han er veldig lærevillig og det er bra. Moderne backer er nesten som angrepsspillere å regne, så når han begge deler har United en seriøs forvarsspiller, avsluttet Butt.