Nå gjelder det!

I kveld skal det avgjøres hvem som skal videre!

Det står om en semifinaleplass i Champions League. Manchester United tar imot München til en kamp United MÅ vinne; hvis ikke, er europacupeventyret over for denne gang.

Tyskerne leder 2-1 fra det første oppgjøret som ble spilt i München for åtte dager siden, og trenger med andre ord bare å unngå nederlag for å sikre seg videreavansement på bekostning av Manchester United.

Ja, takket være bortemålsregelen vil Bayern til og med kunne ta seg videre selv med et ettmålstap. Det betinger imidlertid at laget scorer minst to mål på Old Trafford.

Siden vi skrev vårt forhåndsstoff til forrige ukes omvendte oppgjør på Allanz Arena, har det skjedd saker og ting som innad i den tyske storklubben utvilsomt oppleves som særdeles oppløftende. Først ble altså United beseiret 2-1 etter en dominant og vellykket snuoperasjon, og deretter klatret laget til topps i hjemlig Bundesliga etter tilsvarende sifre i lørdagens toppoppgjør mot FC Schalke 04.

I tillegg til disse vitamininnsprøytningene går Bayern München til kveldens kamp med to splitter nye ess i ermet – Arjen Robben og hans midtbanekollega Bastian Schweinsteiger. Førstnevnte sto over forrige ukes kamp med en leggskade, mens Schweinsteiger – som av enkelte "forståsegpåere" betegnes som lagets viktigste spiller, var suspendert. At begge to nå er klare til dyst, gjør tyskerne enda sterkere i troen på at Bayern München virkelig har gode muligheter til å lykkes i kveld.

FORMEN – 5 siste

Dato

Motstander

Turn.

H/B

Res.

3. apr.

Schalke

BL *

B

2-1

30. mar.

Manchester U

CL

H

2-1

27. mar.

Stuttgart

BL

H

1-2

24. mar.

Schalke

DC **

B

1-0

20. mar.

Eintracht F.

BL

B

1-2

V: 3

U: 0

T: 2

Mål: 7-6

* Bundesliga

** DFB Cup

SAFs dilemma

United har, både mot Bayern og mot Chelsea, vist klare tegn på slitasje. Bakover har det, med få unntak, fungert greit, men i den offensive delen har det vært mye å utsette. I Wayne Rooneys skadefravær kjempet for eksempel Dimitar Berbatov en håpløs kamp som enslig spiss mot Chelsea, noe som først og fremst skyldtes mangel på service fra en midtbane som aldri kom skikkelig igang. Det må ha bekymret Sir Alex Ferguson.

Han har nemlig ikke mange alternativer når han skal komponere et slagkraftig nok mannskap til kveldens kamp.

Løpssterke folk som Darren Fletcher og Ji-sung Park har imponert stort gjennom vinteren, men har i de siste kampene manglet den spruten som kjennetegner dem på sitt beste. Og selv om Ryan Giggs og Paul Scholes fortsatt er strålende fotballspillere, er de ikke lenger i stand til å flytte beina så fort som de burde.

Mot Chelsea satt Michael Carrick på benken gjennom hele oppgjøret, en klar indikasjon på at han starter mot Bayern, men heller ikke han har vist betryggende form.

Så hva finner Fergie på? Vil han, i en situasjon hvor laget hans er tvunget til å finne nettmaskene, fortsatt satse på en 4-5-1-formasjon med Berbatov alene på topp, eller lot han seg oppmuntre såpass av Federico Machedas innhopp mot Chelsea at han velger å kjøre 4-4-2? Vi tror at han velger det siste.

I faresonen:

  • Nemanja Vidic og Paul Scholes har begge pådratt seg to gule kort så langt i turneringen, og må stå over en eventuell semifinale dersom de ikke holder seg i skinnet.

Milepæler:

  • Dersom han får spille, gjør Darren Flecher sin 250. opptreden i United-trøyen

  • Paul Scholes er to mål unna sin scoring nr. 150

FORMEN – 5 siste:

Dato

Motstander

Turn.

H/B

Res.

3. apr.

Chelsea

PL

H

1-2

30. mar.

Bayern M.

CL

B

1-2

27. mar.

Bolton

PL

B

4-0

21. mar.

Liverpool

PL

H

2-1

14. mar.

Fulham

PL

H

3-0

V:3

U: 0

T: 2

Mål: 11-5

Dommer:

Mannen som har fått oppgaven med å holde lagene i ørene, er den 37 år gamle italieneren Nicola Rizzoli. Han har dømt Serie A-fotball siden 2002, men er forholdsvis fersk i Champions League-sammenheng. Han ledet også høstens oppgjør mot Besiktas i Istanbul, hvor en Paul Scholes-scoring til slutt skilte de to lagene.

Hva tror du er nøkkelen til United-suksess mot Bayern München? Logg inn og la oss få høre!

TV

Kampen vises på Viasat 4, Viasat Fotboll og TV3+, i tillegg til en lang rekke stasjoner rundt om i Europa og verden for øvrig. Den er også tilgjengelig på web-tv, hvor Viasat On Demand formidler bildene.

LIVE-OPPDATERING/SCORINGSVARSEL

Om du ikke skulle ha mulighet til å få sett kampen verken her eller der, kan du alternativt følge vår LIVE-oppdatering på united.no – eller få scoringsvarsel tilsendt på SMS. Dersom du ikke allerede abonnerer på sistnevnte tjeneste, kan du sende meldingen UNITED til 2229, og du vil motta lagoppstilling, scoringer underveis, og en kort pause- og sluttrapport.

Tjenesten, som dessverre kun er tilgjengelig for norske mobilabonnenter, koster kr. 1,- per melding.

Avmelding

Dersom du skulle ønske å melde deg av sms-tjenesten, må du sende meldingen UNITED STOPP til 2229.