Nå starter jakten på opprykket

Uniteds kvinnelag skal til Birmingham for å spille første ligakamp i lagets første sesong – og oppgjøret sendes direkte på Youtube.

Uniteds kvinnelag har spilt to tellende kamper hittil.

Først ble Liverpool slått på imponerende vis på bortebane. I den første hjemmekampen var det en herlig stemning på tribunene, og godt oppmøte på Leigh Sports Village, men det endte til slutt med et 0-2-tap mot Reading, i en kamp der vi skrev at United tapte kampen, men vant publikum.

LES OGSÅ: Kvinnefotballekspert Rich Lavertys tekst om stortalentet Laura James

Begge disse kampene var imidlertid ligacupkamper, og ikke ligakamper, og søndag ettermiddag spiller United sin første ligakamp siden laget ble startet opp. 

Motstander er Aston Villa. Kampstart er 16.00, og oppgjøret spilles på Trevor Brown Memorial Ground i Boldmere i Birmingham. Og en stor gladnyhet er at du kan se kvinnelagets første seriekamp LIVE via Aston Villas Youtube-kanal. 

Streamen skal starte opp like rundt kampstart.

Aston Villa kom på niendeplass (av ti lag) i fjorårets utgave av det engelske nivå to.

Årets sesong (under den nye hovedtreneren Gemma Davies) har heller ikke startet bra, siden det har blitt tap i begge ligacupkampene – mot Sheffield United og byrival Birmingham City.

Det høres ikke ut som en helt umulig oppgave for Casey Stoneys lag, selv om det er vanskelig å si hvordan styrkeforholdet er. Det United viste mot Liverpool og Reading var uansett oppløftende. 

United hentet 17-åringen Ebony Salmon fra Villa i sommer – Salmon vokste opp som United-supporter, men har de siste fire årene vært i Aston Villa. Kanskje hun får sjansen i løpet av kampen, og senker gamleklubben?

Nå starter jakten på opprykket. De to øverste lagene i FA Women’s Championship rykker opp, og en seier her vil være en god start.

KAPTEIN: Alex Greenwood i driv med ballen. United-kapteinen kan bli viktig igjen mot Villa, for eksempel med sin utmerkede dødballfot.