Tapte kampen – vant publikum

United tapte sin første hjemmekamp, men presterte godt fremfor 4835 tilskuere.

Uniteds kvinnelag vant sin første kamp mot Liverpool, og lørdag ettermiddag var det klart for den første hjemmekampen på Leigh Sports Village.

Det var igjen snakk om Ligacupen, eller FA WSLC [Women’s Super League Cup]. Reading var motstander – en solid motstander, for de kom sist sesong på fjerdeplass i toppdivisjonen, kun slått av Chelsea, Arsenal og City.

Ed Woodward, Richard Arnold, Bryan Robson og Quinton Fortune var blant de som var til stede på Leigh Sports Village, og de fikk se et United-lag som var artig å se på, men som dessverre møtte et mer effektivt lag denne gangen.

4835 tilskuere var i alt til stede (rekord i denne turneringen), noe som må sies å være ganske imponerende – Leigh er tross alt et lite stykke utenfor Manchester også. Da var det også godt at de fikk valuta for pengene i form av en god fotballkamp, selv om det ikke ble poeng.

SJEFEN: Casey Stoney var nok mer fornøyd med spillet enn med effektiviteten.

Sigsworth-sjanser

Reading fikk kampens første sjanse etter rundt åtte minutter – eller skal vi si nesten-sjanse, for United-forsvaret fikk stoppet det fra å virkelig bli farlig.

I stedet for gikk United i angrep, og Katie Zelem slo en glimrende gjennombruddspasning gjennom til Jess Sigsworth, som skjøt utenfor.

United tok kontrollen over kampen, muligens inspirert av Zelems nydelige pasning, og United skapte flere sjanser, og i det 15. minutt fikk Sigsworth en ny stor sjanse da hun headet et Arnot-innlegg rett på Readings keeper.

Sigsworth ble toppscorer på nivå to sist sesong, og det vil nok komme en del mål fra henne denne sesongen selv om hun denne gangen ikke klarte å sette ballen i mål – hun imponerte også med hardt arbeid.

Tverrligger x 2

Noen minutter senere viste United at vi hadde kvalitet i den andre enden av banen, da Siobhan Chamberlain slo til med en herlig redning på et Reading-langskudd.

Men det var fortsatt United som var best, og i det 22. minutt var det nesten utrolig at det ikke ble mål.

Et innlegg (etter kort corner) fra kaptein Greenwood skapte kaos i Reading-boksen, og Kirsty Hanson headet ballen i tverrliggeren, før hun etter hvert sendte returen i tverrliggeren også, og verken Millie Turner eller Amy Turner (de to stopperne) klarte å få avsluttet skikkelig i samme situasjon.

Det var likevel målløst til pause, og egentlig var det Reading som hadde den største sjansen i andre halvdel av omgangen, selv om United dominerte. Brooke Chaplen løp gjennom United-forsvaret på nydelig vis, før hun rett før hun skulle skyte ble taklet av to-tre United-spillere omtrent samtidig!

UVENN MED TVERRLIGGEREN: Kirsty Hanson.

Mål og rødt kort for Reading

Etter rundt ti minutter spilt av den andre omgangen, så tok Reading ledelsen.

Det var litt mot spillets gang, men det var et godt angrep fra bortelaget. Keeper Siobhan Chamberlain måtte gi en retur, og Brooke Chaplen var våken og satte ballen i mål.

United fortsatte dominansen etterpå, og i det 63. minutt fikk Readings Molly Bartrip sitt andre gule kort. Det var et soleklart gult kort, men hennes gule kort i førsteomgangen skulle muligens egentlig blitt gitt til Reading-kaptein Kirsty Pearce (som her fikk gule kort for protester!). Reading protesterte for øvrig ikke på det gule kortet i førsteomgangen.

Dessverre ble det ikke så mange sjanser mot slutten – Reading la seg dypere, og United dominerte, men den siste pasningen var som regel ikke god nok. I stedet for kontret Reading inn sitt andre mål på overtid, da United var i overkant dristige på det siste hjørnesparket.

EFFEKTIV GJENG: Reading.

God reklame

Uansett var det ingen tvil om at dette var en god opptreden av United, og det var viktig med 4835 tilskuere til stede på Leigh Sports Village.

Mot slutten av oppgjøret ble tilskuerne mer og mer engasjerte, etter at det var litt stille helt i starten, noe som må sies å være et godt tegn.

TIlskuerne fikk se herlige taklinger og godt og hurtig pasningsspill. Det var høyt press og hardt arbeid fra unge spillere med glød. Det var Manchester United slik vi ønsker å se Manchester United.

Det var rett og slett et fotballag som er verdt å se, og vi må bare håpe at hjemmekampene kommer til å være slik som dette fremover – da kan det bli skikkelig gøy å reise på kamp.

Veien videre

De 22 deltakerklubbene i ligacupen er inndelt i fire grupper, Gruppe 1 Nord, Gruppe 2 Nord, Gruppe 1 Sør og Gruppe 2 Sør. De to energruppene består av seks klubber, mens toerne – deriblant Uniteds – består av fem.

Uniteds gruppe består – utenom United og Reading – av Liverpool, Everton og Durham.

Innenfor hver gruppe møtes alle klubbene én gang til seriespill utover høsten, før turneringen går over i en utslagsfase med kvartfinalespill for de to beste i hver gruppe.

Neste kamp nå er søndag 9. september på bortebane mot Aston Villa – det er altså første serierunde i ligaen.

United-kvinnenes kampprogram

Manchester United 0–2 Reading

Mål: 0-1 Brooke Chaplen (56.), 0-2 Gemma Davison (95.).

Manchester United: Chamberlain; Smith, A. Turner, M. Turner, Greenwood (c); Green (Palmer, 61.), James; Arnot (Toone, 83.), Zelem, Hanson (Galton, 67.); Sigsworth.
Ubenyttede innbyttere: Bentley, Harris, Devlin, Roberts.

(Kun måloppdatering og eventuelle andre svært viktige ting – vi kommer tilbake med referat etter kampen.)

1: Kampen er i gang. Det er verdt å nevne at ved uavgjort, så vil det være en straffekonkurranse som vil gi vinneren ett ekstra poeng.

PAUSE. Det står 0-0, og United har vært det klart beste laget. Sigsworth og Hanson vil nok begge være litt skuffet over at de ikke har scoret – begge har hatt to avslutninger som var nære ved. Veldig oppløftende uansett – og en velspilt og artig fotballkamp hittil.

46: Kampen er i gang igjen! United er uforandret fra førsteomgangen, ikke overraskende. Får vi en avgjørelse i denne omgangen, eller blir det straffekonkurranse om å få med seg ett ekstra poeng fra oppgjøret?

56: MÅL. Brooke Chaplen gir Reading ledelsen etter et godt Reading-angrep som endte med retur fra keeper Chamberlain.

61: BYTTE: Aimee Palmer kommer inn for Mollie Green. Dette er Palmers debut for United.

63: Rødt kort til Molly Bartrip for Reading! Det var et soleklart gult kort, men hennes gule kort i førsteomgangen skulle kanskje egentlig blitt gitt til Reading-kaptein Kirsty Pearce (som her fikk gule kort for protester!). Reading protesterte for øvrig ikke på det gule kortet i førsteomgangen.

67: BYTTE: Leah Galton kommer inn for Kirsty Hanson. Det er ikke hennes debut, for hun kom innpå mot Liverpool også.

83: BYTTE: Ella Toone kommer inn for Lizzie Arnot, som har jobbet hardt i dag. Denne gangen blir hun dessverre ikke matchvinner, slik hun ble mot Liverpool.

95: MÅL. United har alle spillerne fremme på corner, og Reading kontrer inn 2-0. Gemma Davison kommer alene med keeper Chamberlain, og er kald som en fisk.