Nå har han igjen sørget for at ting blir gjort

Tirsdag kveld spilte Marcus Rashford igjen en avgjørende rolle i en kamp hvor han ikke var helt på topp spillemessig.

Han ventet til Paul Pogba dukket opp, og fikk ballen inn til franskmannen, og kunne dermed notere seg for en målgivende pasning etter at Pogba hadde sendt ballen i mål via Matthew Lowton.

Men Pogba er ikke akkurat den eneste Rashford har hjulpet i det siste.

De fleste har nok fått med seg den jobben United-spilleren har gjort for fattige familier i England, flere ganger, med den viktige videreføringen av skolematordningen som Rashford sørget for, før han i høst gjennom en kampanje også fikk myndighetene til å komme med et løfte om 400 millioner pund som skulle brukes de neste 12 månedene som støtte til matkostnader og husholdningsutgifter for fattige familier.

LES OGSÅ: Sir Alex Ferguson: – Det er Marcus som burde gi meg råd

De siste dagene har Rashford vist sin misnøye på Twitter for hvordan FSM-ordningen (gratis skolemat til sårbare familier) har fungert i praksis nå under pandemien. Det skal nemlig ut fra ordningen være snakk om mat for 30 pund per familie, og så viser det seg nå at det bare er mat for rundt 5 pund i matpakkene de nå blir tildelt.

Her er en av Rashfords tweets om temaet, hvor han kaller det hele uakseptabelt, etter en tweet av brukeren @RoadsideMum:

Firmaet som stod bak dette har nå kommet med en unnskyldning, og onsdag snakket Rashford igjen med statsminister Boris Johnson, som var helt enig med United-spilleren i at bildene som ble delt på Twitter var uakseptable.

Johnson roste videre Rashford i den britiske nasjonalforsamlingen – før han påpekte at Rashford gjør en bedre jobb med å sørge for at myndighetene gjør jobben sin enn opposisjonsleder Keir Starmer.

Rashford på sin side har prøvd å holde seg unna det partipolitiske i sin myndighetskritikk.

Johnson og Starmer har fortsatt diskusjonen på Twitter: