Skapte mest mot Burnley – og har dermed også skapt mest for United denne sesongen

Han har vært og er utskjelt Andreas Pereira.

Mange United-fans er overbevist om at United ikke kan nå toppen igjen med ham på laget. En del ønsker ham også så langt vekk fra førstelaget som mulig er. Det kan også være at det er sant, men i jula har det brassebelgieren levert bedre.

Mot Burnley var han involvert i fire United-sjanser – mest på United-laget.

Mot Newcastle i forrige kamp skapte han to målsjanser. Kun Fred, med tre, var bedre.

Totalt denne sesongen har han skapt 24 sjanser for United på 1.148 minutter, eller én sjanse per 48. minutt om du heller vil.

Ingen andre har skapt mer.

SKAPTE MEST: Andreas Pereira hadde målgivende til 1-0, og var også den spilleren som skapte flest målsjanser mot Burnley.

Marcus Rashford har også ordnet 24 målsjanser denne sesongen, men han har spilt nesten 600 minutter mer enn Pereira så langt.

Paul Pogba har bare spilt 521 minutter denne sesongen, men har likevel skapt hele 16 målsjanser, noe som betyr at han står bak en United-målsjanse hvert 33. minutt.

16: Paul Pogba (521)

Mot Burnley stod Pereira bak fire sjanser, Brandon Williams ordnet to og Daniel James og Harry Maguire ordnet én målsjanse hver, ifølge Opta.

Det er imidlertid langt fra Uniteds beste opp til Premier Leagues beste. Pereira, som er best på United, er bare på delt 32. plass i Premier League.

Til sammenlikning har Kevin de Bruyne stått bak 71 City-sjanser på snaut 1.600 minutter. Han er i en egen klasse på Opta-rankingen, 14 foran Norwich’ Emiliano Buendia og Liverpools Trent Alexander-Arnold.

Ingen andre har skapt mer enn 50 målsjanser så langt.

Gjorde jobben

Ellers var United igjen godt med på løpsstatistikkene mot Burnley.

Hjemmelaget både løp og sprintet riktignok litt mer, men United var nok en gang over 100 sprinter og på nesten 110 kilometer totalt tilbakelagt løping i kampen. Det er der United skal være, basert på de siste par månedene.

Sentral igjen

Fred hadde en ny, god kamp.

Uniteds sentrale midtbanespiller løp lengst (11,8 km), noe som var litt lengre enn Nemanja Matic (11,49) som løp nest lengst. Han var også best på pasningssikkerhet (90%).

NY, GOD KAMP: Fred jubler for Marcus Rashfords 2-0-mål mot Burnley – en kamp han selv gjorde jobben i.

Det er imidlertid verdt å merke seg at Brandon Williams traff best med pasningene på motstanders halvdel (88,5% på 26 pasninger), og at han også var den eneste som traff med det som ble karakterisert som et «vanlig innlegg».

Ashley Young og Nemanja Matic vant for øvrig begge over 70 prosent av duellene de var i, noe som var klart best på Uniteds lag.

Sånn sett er det lett å fastslå at Burnley-kampen ble en revansje fra flere av spillerne som har blitt utskjelt de siste månedene.