Mourinho slipper straff etter Chelsea-bråket

Situasjonen med Sarris assistent ble nevnt i dommerrapporten til Mike Dean, men FA har ikke funnet grunn til å straffe United-sjefen.

Det ble klart mandag, og det er FA selv som bekrefter at Mourinhos utbrudd ikke får noen videre konsekvenser – annet enn en påminnelse om at han har et ansvar for å oppføre seg på sidelinjen.

Slik begrunner FA sin avgjørelse:

«I forbindelse med hendelsen som utspilte seg på overtid på lørdag, har José Mourinho formelt blitt påminnet sitt ansvar som trener i Premier League, og begge klubber har fått lignende offisielle påminnelser om hva slags oppførsel som er forventet i teknisk sone.»

I «Mine tanker etter Chelsea» skrev Supporterklubbens ansvarlig redaktør, Dag Langerød, følgende:

– Glem det greiene etter 2-2. Jeg ville reagert på samme måte. Det finnes grenser når vi snakker om respekt eller folkeskikk, og hvis de krysses så fortjener folk å få høre det.

Henry Winter i The Times var enig.

– Fotball handler om følelser, men Ianni må respektere grensene, spesielt som en ansatt i klubben. (…) Mourinho, så ofte den som starter noe, var her den uskyldige. Det vil være latterlig, pernisiøst faktisk, om fotballforbundet skal ta ham for dette.

Sarris assistent, Marco Ianni – har derimot blitt siktet av FA for sin usportslige oppførsel.

Foreløpig er det ikke kjent om Ianni vil få sin straff i form av en bot, utestengelse eller bare en advarsel.

VI DISKUTERER AVGJØRELSEN FRA OLD TRAFFORD: