– Jeg er rasende

Gary Neville er rasende på klubben for dårlig lederskap – den tidligere United-kapteinen mener at det kommer fra toppen av hierarkiet.

Vanligvis pålitelige David McDonnell meldte fredag kveld at José Mourinho kommer til å få sparken denne helga uavhengig av resultatet mot Newcastle (andre journalister har videreformidlet klubbens versjon, altså at dette ikke stemmer).

En av dem som reagerer kraftig på nyheten fra Daily Mirror er Gary Neville – den tidligere United-kapteinen er svært kritisk til ledelsen i United.

På Sky Sports’ sending fra Brightons kamp mot West Ham ble nemlig Neville konfrontert med ryktene, og ble spurt om han trodde dette var riktig av United.

– Nei. For å være ærlig med deg, Kelly, så er jeg rasende. Jeg er rasende for tre-fire år tilbake for det som skjedde da David Moyes ble sparket, da journalister fikk vite det dagen før.

– Jeg tenker på Louis van Gaal som ble sparket før en cupfinale [LvG og verden fikk vite det 100% etter finalen, men det var bestemt på forhånd, red. anm.], og at han fant det ut fra andre folk. Jeg tenker på hvordan klubben styres.

VAR PÅ VEI UT: Rett etter cupfinalen kom lekkasjene om at Van Gaal ville få sparken, og at Mourinho ville ta over, i et stort omfang.

Det er åpenbart at Neville synes dette håndteres dårlig siden manageren igjen ser ut til å være blant de siste som får høre sannheten – og Sky Sports-eksperten tror dette vil kunne få konsekvenser.

– Hvis dette er sant – vi vet ikke om det er det, men hvis det er det – og José Mourinho kommer til å gå ut på Old Trafford i morgen omtrent som en «dead man walking», så vil supporterne absolutt vende seg mot det styrerommet.

– Det er uakseptabelt, og jeg må si at José Mourinho i morgen vil få den største støtten han noen gang har hatt i sitt liv på det stadionanlegget. Og jeg vil være der for å gi det til ham.

– For hør her, når alt kommer til alt har dette pågått i fem-seks år, og jeg må si at enhver manager… José Mourinho er en av de beste managerne i verden, og jeg tror at for øyeblikket ville enhver manager slitt i den fotballklubben. Måten rekrutteringen har blitt håndtert på, måten klubben opererer på… og nok er nok for meg.

ELSKER UNITED: Gary Neville.

– Jeg elsker den fotballklubben. Jeg absolutt elsker den til jeg dør. Den har vært mitt liv. Den har gitt meg alt, og jeg må si at noe må forandres, og det er ikke manageren, det er over det [i hierarkiet].

– Garderoben leder an hva som skjer, halen logrer med hunden i denne klubben. Få tilbake kontroll. Få noe lederskap. Jeg er rasende akkurat nå. Dette har vært på vei i tre-fire uker.

– Å gå bak ryggen til José kvelden før sesongstart, og forklare til journalister hvordan han ikke fikk signere de midtstopperne – hvem i den fotballklubben er i stand til å fortelle José Mourinho at Alderweireld, Maguire eller Boateng ikke er bedre enn de stopperne de har? Hvem er kvalifisert i den fotballklubben? Det er bare to personer jeg kan tenke på, og de ville ikke bli konsultert – faktisk vet vi at de ikke ble det – nemlig Sir Bobby Charlton og Sir Alex Ferguson.

– Kanskje har jeg reagert litt emosjonelt, men jeg bryr meg egentlig ikke mer om hva jeg sier. Du kan si at det er uprofesjonelt, men jeg må snakke om hva jeg føler som en fan.

– Det er vanskelig å styre en fotballklubb. Det er vanskelig å være manager for en fotballklubb. Det er vanskelig å spille på et fotball-lag. Det er ikke alltid enkelt, det er mange utfordringer. Men det du må sørge for, er at du opererer på riktig måte, og jeg må si at det for tiden er noe rottent til beinet av avgjørelsene som har blitt tatt de siste fire-fem årene, og det må komme fra toppen.

– Hvis jeg er personen som ansetter personen under meg, og han feiler, så må jeg til slutt ta ansvar for det. Etter hvert må en si at en ikke er god nok til å gjøre det.

– Og folkene i styret for øyeblikket, om du ser på hvem som har styrt fotballdelen av klubben, er ikke i nærheten av å være gode nok, av å være kvalifisert. De spiller Football Manager med verdens største klubb. Slutt med det. Få inn folk som er kvalifiserte.

– De visste hva de fikk da de signerte José Mourinho. Han er kranglete, han er en som ikke unngår konfrontasjon. Han ønsker lag som er klare til å vinne , og han ble undergravet i sommer. Du kan ikke gjøre det med manageren din, så enkelt er det.

PS. Gary Neville har flere koblinger til José Mourinho-agent Jorge Mendes, både gjennom Salford City og fra da han fikk managerjobben i Valencia.