Mourinho med Pogba-stikk: – Det handler om at han må gi alt han har å gi

I et intervju med ESPN utfordrer José Mourinho verdensmester Paul Pogba til å med seg «VM-fokuset» hjem til Manchester.

På filosofisk vis forklarer Mourinho hvorfor suksessen til Paul Pogba ikke er avhengig av hvordan treneren bruker ham, men heller hvilket fokus spilleren selv har.

I løpet av franskmannens to sesonger på Old Trafford har Pogba-debatten vært et evigvarende tema, noe det ble viet stor plass til i United-Supporterens analyse av hvordan mannskapet til Mourinho skal ta nye steg i 2018/19.

– Jeg tror ikke det handler om å få det beste ut av ham, det handler om at han gir alt han har å gi, sier Mourinho i et sjeldent intervju til ESPN om 25-åringen som spilte en hovedrolle i VM-finalen mot Kroatia.

– Et VM-sluttspill er trolig den perfekte arena for at en spiller som han skal kunne gi alt.

 

– Hvorfor? Fordi det er et lukket mesterskap i én måned, der han bare kan konsentrere seg om fotball. Han er på «camp» med laget sitt, helt isolert fra resten av verden. De fokuserer bare på fotball, samtidig som dimensjonene på mesterskapet motiverer.

– I løpet av en sesong har du store kamper, mindre kamper, og enda mindre kamper, der du kan miste fokus, før det kommer enda en stor kamp igjen.

– I VM vokser følelsene og ansvaret rundt avgjørelsene du må ta hele tiden.

– Du er i et gruppespill, så spiller du åttedelsfinale, kvartfinale, semifinale og finale. Dette er mat for motivasjonen og gjør en spiller konsentrert.

– Derfor tror jeg det var det perfekte miljøet for ham.

LES OGSÅ: (+) Dette kan bli Pogbas store vendepunkt

– Kan blomstre også i United

I podkasten til Duncan Castles, The Transfer Window, har det tidligere blitt fortalt at også landslagssjef Didier Deschamps har hatt sine utfordringer med å få det beste ut av Paul Pogba, og at Deschamps og Mourinho har hatt samtaler om dette.

Oppfordringen til Pogba kommer bare noen dager etter at United-manageren rettet en advarende pekefinger i retning Anthony Martial med kommentaren om at «du ikke alltid får det som du vil her i livet».

– Jeg ser ingen grunn til at Pogba ikke kan blomstre på Uniteds midtbane slik han har gjort for Frankrike. Det er heller ikke slik at systemet er så fryktelig annerledes, skrev united.no-journalist Anders Zerener, som omtalte VM som et potensielt vendepunkt for Pogba, etter finalen i Moskva.

– Føler en ekstra forpliktelse

Tidligere har det også blitt rapportert om at Mourinho ikke er spesielt begeistret for oppmerksomheten Pogba tiltrekker seg utenfor fotballbanen, mens Deschamps skal ha instruert 25-åringen om å la livet på sosiale medier gå sin gang uten franskmannens bidrag under VM.

– Jeg tror spillerne i VM føler en ekstra forpliktelse til sitt land og sitt folk. Det ansvaret gjør at de fra et emosjonelt perspektiv noen ganger til og med er for investert, gjentar Mourinho i intervjuet.

– De spiller for laget og bare laget, og det laget er det viktigste der og da. De vil gjøre alt for å lykkes.

– Derfor mener jeg det er det perfekte miljø for en talentfull spiller som ham til å fokusere på jobben han skal gjøre.

Uten Pogba og de andre VM-spillerne, har Mourinho i oppkjøringen drillet en 4-3-3-formasjon.

Sannsynligvis vil Pogba danne en midtbanetroika sammen med Nemanja Matic, som hadde sin første United-trening på amerikansk jord tirsdag, og nysignerte Fred.