Mourinho forsvarer sin avgjørelse

– U21-fotball med England i sommer ville vært for mye for Rashford, sier sjefen.

Har dere også lagt merke til at Marcus Rashford har lagt på seg noen kilo muskler i sommer?

Eller at unggutten ser betydelig friskere ut i steget enn hva han gjorde mot tampen av sesongen som var?

Det er slett ingen tilfeldighet.

Marcus Rashford skulle i utgangspunktet vært en del av U21-troppen til England som spilte EM i Polen forrige måned.

Heldigvis var Southgate villig til å høre på Mourinhos råd. Portugiseren var overbevist om at belastningen ville være for mye for stortalentet, for å ikke nevne at ferdighetene hans for lengst har forbigått nivået på aldersbestemte landslag.

Nærmer seg toppform: Marcus Rashford.

– Det ville vært for mye for han. Jeg tror også at når du ser på resultatene fra disse ungdomsturneringene, så ser du at det er mange unge talentfulle spillere som heller fortjener muligheten, sa Mourinho til ESPN.

– Det var ikke behov for en spiller som Rashford der, som akkurat hadde spilt Europaliga-finale – og allerede gjort sin debut for A-laget til England. Han trengte hvile. Spillere trenger generelt hvile. Unge spillere enda mer.

LES OGSÅ: Slik holder Rashford koken

Så hører det med til historien at Marcus Rashford ikke har ligget på latsiden denne sommeren. Da flere av hans lagkamerater var på ferie, tilbragte Rashford tiden på en treningsleir i regi av Nike:

Fun in the sun ☀️

A post shared by Marcus Rashford (@marcusrashford) on

Var det en riktig avgjørelse av Mourinho å la Rashford slippe U21-fotball i sommer? Og hva forventer dere fra 19-åringen denne sesongen?