Laget

Toone og Hanson sikret seier i serieavslutningen

Søndag kveld var duket for sesongens siste ligakamp for Casey Stoneys jenter. United-kvinnene kom til kampen uten veldig mye å spille for, etter at Arsenal tilnærmet sikret seg tredjeplassen og dermed Champions League-spill, da de vant foregående runde.

Et fjerdeplasserte United kunne dermed ta imot femteplasserte Everton med senkede skuldre, all den tid de blå fra Merseyside kom til kampen et hav av poeng bak United.

Drømmestart

Åpningen bar derimot ikke preg av at United ikke hadde noe å spille for.

På Leigh Sports Village gikk de rødkledde i strupen på Everton, og etter fem spilte minutter lå ballen i mål bak Evertons sisteskanse, Alexandra MacIver. Christen Press mottok ballen på venstresiden, før hun spilte en millimeterpresis pasning til Ella Toone. Kantspilleren kunne brenne til på første forsøk, og skuddet snek seg ned i kroken bak MacIver.

Dermed fikk United en drømmestart på kampen.

Toone
SENDTE UNITED I FØRINGEN: Ella Toone fortsatte scoringsformen mot Everton.

United fortsatte det høye presset og holdt ballen lenge på Evertons banehalvdel. Bare to minutter etter Toones åpningsmål, fikk Press en god mulighet etter å ha dratt seg fint inn fra venstresiden. Dessverre gikk amerikanerens avslutning i Everton-blokka.

Duoen Toone og Press fortsatte å være farlige frempå i minuttene som fulgte. Sistnevnte dro seg igjen fint fri på venstresiden etter drøye ti minutter, før hun løsnet skudd. Ballen rikosjetterte av et Everton-bein, noe som gjorde avslutningen til en fin pasning for Toone. Dessverre var ikke 21-åringen like presis med hodet som med høyrefoten, og MacIver kunne gjøre en komfortabel redning.

Samme kvinne fikk muligheten fra kanten av feltet få sekunder senere, men heller ikke denne gangen ble MacIver satt på noen ordentlig prøve.

Etter kvarteret spilt kom enda en god United-mulighet, da Jackie Groenen fant Press på bakerste stolpe med et fint innlegg, men heller ikke amerikaneren klarte å heade ballen i mål.

Press
FARLIG FREMPÅ: Men Christen Press måtte nøye seg med én målgivende pasning søndag.

Everton-spillerne jobbet seg sakte, men sikkert inn igjen i kampen, uten at det ble veldig store farligheter ut av det. Gjestenes Claire Emslie prøvde seg fra distanse, uten at det bød på store problemer for Mary Earps.

Merseyside-laget fikk etter hvert en god mulighet etter et innlegg fra Nicoline Sørensen, men ballen gikk til slutt over dødlinjen uten at verken et Everton-bein eller United-bein kom på den. Bortelaget fortsatte å jobbe for en utlikning, og etter en drøy halvtime fikk Gabrielle George en dobbelmulighet etter et hjørnespark, men Millie Turner fikk avverget muligheten.

Med det tok United noe mer tak i kampen igjen, uten at det førte til nevneverdige farligheter.

Dermed kunne Emslie kontre på United, noe som nesten førte til bortemål på Leigh Sports Village. Heldigvis for United-spillerne klarte heller ikke skotten å få uttelling på sine sjanser. Everton-angriperen skjøt først over målet til Earps fra kloss hold, før Amy Turner nektet Emslie en ny mulighet etter heroisk hodespill.

Earps
HOLDT RENT BUR: Mary Earps gjorde flere kvalifiserte redninger mot Everton.

Med de misbrukte sjansene var Toones tidlige scoring det som skilte lagene da de gikk til pause.

Endte sesongen med Hanson-scoring

Den andre omgangen startet derimot mye mindre begivenhetsrikt enn den første. United hadde generelt god kontroll på det de gulkledde fra Liverpool hadde å komme med, samtidig som de rødkledde ikke klarte å skape egne farligheter.

Det skulle gå rundt ti minutter før omgangens første sjanse kom, og den falt til Everton. Izzy Christiansen fyrte av fra distanse, men Earps kunne igjen gjøre en lett redning.

Sisteskansen måtte derimot virkelig i aksjon like etter, da Amy Turner headet ballen i Emslie, i eget forsvar. Skotten leverte en god avslutning, men Earps’ redning var enda bedre.

United første farlighet etter pause kom etter drøye timen, da innbytter Leah Galton var nære ved å finne innbytterkollega Kirsty Hanson med et innlegg. Dessverre klarte Everton å avverge.

Like etter kom en ny United-mulighet da Katie Zelem fant Amy Turner med et frispark, men stopperens heading gikk like utenfor. Christen Press fikk også en halvsjanse, etter at hun dro seg fri på midten, men avslutningen fra distanse gikk akkurat på feil siden av stolpen.

Etter hvert som tiden holdt på å renne ut i Manchester, presset Everton-spillerne stadig på mer for å få en utlikning, uten at det førte til at Earps måtte i aksjon.

Med det åpnet det seg også mer rom for United. Hanson fant først vingkollega Toone, som skjøt like utenfor fra 16 meter. Da tok innbytteren likeså godt saken i egne hender. Et hjørnespark fra Toone landet på hodet til Hanson, som umarkert stanget ballen forbi MacIver.

Hanson
RAGET HØYEST: Kirsty Hanson var høyest både på Uniteds corner og under feiringen.

Like etter kunne United også lagt på til tre, da Jess Sigsworth stormet gjennom Everton-forsvaret. Dessverre for Sigsworth ble hun hektet av en desperat Everton-forsvarer, som ble belønnet med det gule kortet.

Dermed ebbet kampen ut med 2-0, og følgelig ender også Uniteds sesong med en solid fjerdeplass, selv om Casey Stoney nok helst skulle sett sitt lag ende minst én plass høyere opp på tabellen.

Resultatene i de andre kampene betyr for øvrig at Chelsea stikker av med ligagullet, mens Bristol må ta den tunge veien ned ett nivå.

Nå venter FA-cupkvarten mot Leicester 16. mai for United. Der kan de møte med rak rygg, etter søndagens seier.

Manchester United 2-0 (1-0) Everton