Moren gråt av glede, men én ting frustrerte Teden (18)

Teden Mengi (18) beskriver United-debuten som det største øyeblikket i hans liv. Bare så synd at mamma ikke fikk oppleve milepælen på Old Trafford.

Talentet til midtstopper Mengi har blitt snakket om av dem som følger akademiet tett denne sesongen, og mot LASK fikk den atletiske 18-åringen muligheten av Ole Gunnar Solskjær.

– Det var et fantastisk øyeblikk. Jeg elsket det. Mamma sa hun var på gråten. Jeg har allerede sjekket telefonen! sa Mengi til klubbens TV-kanal etter 2-1-seieren som ga avansement til kvartfinalen i Europa League.

Ettersom kampen ble spilt bak lukkede dører var det ingen av Mengis familie eller venner som kunne være til stede på Old Trafford.

– Det er synd, for mamma har alltid sagt at hun skulle være der hvis jeg debuterte på Old Trafford. Men det er uansett det største øyeblikk i livet mitt, og nå skal jeg bare jobbe videre.

Mengi måtte imidlertid vente tålmodig på øyeblikket. I flere minutter sto han klar på sidelinjen.

– Ballen gikk jo aldri ut av spill, men jeg tenkte bare at jeg måtte være tålmodig og vente på øyeblikket mitt. Alle drømmer om å spille på Old Trafford for verdens største klubb.

67 år gammel rekord

Ifølge MEN-journalist Samuel Luckhurst markerte Mengi tangeringen av en 67 år gammel klubbrekord. Ikke siden 1952/53-sesongen under legendariske Sir Matt Busby har åtte akademispillere debutert for førstelaget.

– Da jeg så hvordan Brandon (Williams) lyktes, ble jeg bare enda mer sulten. Det fikk meg til å tenke at det ikke var noen grunn til at ikke jeg skulle klare det også. I dag fikk jeg muligheten min, sier Mengi.

Spillerne som har debutert under Solskjær denne sesongen er Brandon Williams, Di’Shon Bernard, Ethan Laird, Ethan Galbraith, Dylan Levitt, D’mani Mellor, Largie Ramazani og Teden Mengi.

– Jeg vil takke alle som har støttet meg, familien min og lagkameratene. Alle på førstelaget har tatt meg godt imot og gjort det enkelt for meg. Det samme med akademitrenerne. Også vil jeg takke manageren for muligheten. Men dette er bare starten.

Var med til Kasakhstan

Teden Mengi er den siste av flere talentfulle midtstoppere som har kommet gjennom United-akademiet de siste årene. Axel Tuanzebe har fått flere sjanser denne sesongen, mens Michael Keane, Tom Thorpe, Ro-Shaun Williams har fått gode skussmål tidligere.

Mengi var med til Kasakhstan før nyttår, men spilte ikke mot Astana. 18-åringen har vært sentral for Neil Woods U23-lag denne sesongen.