– Jeg er veldig glad for å være her

MUTV har snakket med Henrikh Mkhitaryan.

Onsdag ettermiddag ble det bekreftet at Henrikh Mkhitaryan har signert en fireårskontrakt (med forlengelsesopsjon) med Manchester United.

Hans første intervju som United-spiller var selvsagt med MUTV.

Henrikh, velkommen! Hvordan føles det å signere for Manchester United?

– Takk skal du ha, jeg er veldig spent. Det er en stor mulighet for meg å spille for Manchester [United]. Det er en ny utfordring for meg, og jeg tror [bare] jeg vil prøve å gjøre mitt beste.

3mkhitaryan
NÅ MANGLER BARE NUMMERET: Henrikh Mkhitaryan med United-drakta.

Hvor stor faktor var José Mourinho i din avgjørelse?

– Det var én av faktorene for at jeg valgte Manchester United, men klubben [var også en faktor] fordi det er en av de største klubbene i verden, så jeg kunne ikke avslå dette tilbudet, og jeg er veldig glad for å være her.

Hvor spent er du for at du skal nå skal spille med spillere som for eksempel Wayne Rooney, Zlatan Ibrahimovic og alle de andre stjernene vi har her?

– Jeg tror at dette laget være fantastisk vil være fantastisk i år, og det vil være en glede for meg å spille med disse spillerne.

Du kommer fra en sportsfamilie. Din far, Hamlet, spilte fotball. Hvor stor innflytelse hadde han på din karriere, og hvor stolt ville han vært akkurat nå over alt du har oppnådd så langt?

– Da han spilte, skjønte jeg ikke hvilken sport fotball var. Men etter at han døde ble det min drøm å bli en fotballspiller, og jeg tenkte å fortsette jobben hans, og forhåpentligvis er jeg på [god] vei. 

1henrikh
KLER MER ENN BARE GULT: Henrikh Mkhitaryan.

Han ville nok vært en veldig stolt mann. Du har utviklet spillet ditt fra tiden i Armenia, via Ukraina og nå sist i Tyskland med Borussia Dortmund, så hvordan har dette hjulpet deg å utvikle deg, og tror du at du er på ditt aller beste akkurat nå?

– Jeg tror at, for å se tilbake, kanskje jeg hadde en veldig lang vei for å komme hit, men for meg er ikke dette [nivået han nå er på] det det høyeste punktet jeg kan oppnå, jeg tror jeg kan gå enda lenger. Og jeg er veldig glad for det, for jeg synes jeg har gjort alt riktig i livet mitt, og jeg tar steg for steg fremover.

Hvor stor utfordring tror du Premier League blir for deg?

– Alle vet at det er et av de største mesterskapene i verden, og jeg er veldig glad for å være en del av det.

Snakket du mye med Shinji Kagawa og Adnan Januzaj – da han var på lån i Dortmund – om Manchester United og Premier League?

– Ja, vi [Mkhitaryan og Januzaj] var veldig nære, selv før jeg kom her hadde vi alltid kontakt, han spurte «kommer du til å signere for oss eller ikke?». Jeg sa at jeg ikke visste, men nå endelig er jeg her, og jeg tror at jeg vil ha ham som en venn og en hjelper.