Returnerer til Manchester

Wayne Rooney blir ikke å se på Wembley tirsdag kveld.

Den engelske landslagskapteinen sto over mandagens trening med det Southgate sa var en  «en mindre skade».

Mandag kveld opplyser FA i en pressemelding at Rooney har forlatt England-troppen for denne gang.

LES OGSÅ: – Dropp Rooney og Zlatan

– Spissen sto over treningen på Tottenhams treningsfelt som følge av en forholdsregel mot en mindre kneskade. Siden Gareth Southgate allerede hadde bestemt seg for å hvile sin kaptein mot Spania på Wembley, har Rooney fått lov til å reise hjem til klubben sin for videre undersøkelser, står det i pressemeldingen. 

Ville ikke startet uansett

På pressekonferansen mandag ettermiddag sa landslagssjefen at Rooney uansett ikke var aktuell for noen startplass i privatlandskampen mot Spania tirsdag.

– Jeg ville ikke ha startet Wayne i denne kampen uansett, så vi vil ta en avgjørelse om hvilken vei vi kommer til å ta, men jeg kommer ikke til å starte med Wayne, bekrefter Southgate, ifølge Sky Sports. 

LES OGSÅ: Roser Rooney i bloggen

Han avslørte at Jordan Henderson overtar kapteinsbindet tirsdag kveld.

– Henderson vil være vår kaptein, og nøkkelen for meg er at jeg mener vi har flere sterke ledere. En annen sitter ved siden av meg (Joe Hart), som har vist stor modenhet siden jeg tok sjefsrollen, og jeg mener vi ikke bare trenger å ha en kaptein. 

– Jeg tror at til tider, og jeg har sagt dette allerede: For mye ansvar er lagt på Wayne. Vi er nødt til å dele det (ansvaret). Det er flere ledere og potensielle ledere her som jeg tror kan ta steget frem. Med en gang vi har et lag fullt med ledere tror jeg vi kommer til å få stor suksess, sier Gareth Southgate.