Misnøye med Solskjærs Martial-diagnose i Frankrike

Fransk avis mener de medisinske fasilitetene i Sarajevo må ta skylden for misforståelsen rundt Anthony Martials kneskade.

– Å miste Anthony for resten av sesongen er veldig skuffende når signalene fra det franske landslaget var at det ikke er noe alvorlig.

Det sa Ole Gunnar Solskjær til MUTV før søndagens oppgjør mot Brighton og slo dermed mer eller mindre fast at Martial er ferdigspilt for sesongen.

Den franske 25-åringen gikk av med kneskade i landslagets andre kamp i mars mot Kasakhstan. Landslagssjef Didier Deschamps omtalte det som en «liten kneskade», men Martial var ikke i troppen i den påfølgende kampen mot Bosnia-Hercegovina.

Ifølge Sport Witness, som skriver mye om dekningen av europeisk fotball i mediene, kommer en misnøye med Solskjærs uttalelse til syne i storavisen L’Equipe.

Avisen skriver at kommentaren tolkes som kritikk av landslagets medisinske team, men at United-manageren ikke kjenner hele historien.

Manchester United v A.C. Milan - UEFA Europa League Round Of 16 Leg One
SKADET: Anthony Martial er ute med kneskade. Men hvor lenge?

Den første MRI-undersøkelsen i Sarajevo, der Frankrike skulle møte Bosnia-Hercegovina, skal nemlig ha vist at kneskaden ikke ville kreve operasjon.

Da Martial var tilbake i Manchester gjorde klubben sine egne undersøkelser. Bildene viste alvorlig skade på bakre korsbånd i venstre kne.

Ifølge L’Equipe må feilen i undersøkelsen i Sarajevo tilskrives standarden på de medisinske fasilitetene i den bosnisk-hercegovinske hovedstaden.

Derfor argumenteres det for at kritikken mot det franske landslaget er uberettiget.

Avisen skriver også at Martial kan returnere i slutten av april eller begynnelsen av mai. Det betyr i så fall at han kan være aktuell for både sesongavslutningen og EM-spill for Frankrike.