Misforståelse sørget for cupgull

Lee Martin scoret seiersmålet forrige gang vi møtte Palace i en cupfinale. Målet kom som en følge av en misforståelse.

Lee Martin var kanskje ingen eksepsjonell spiller, men han fikk likevel oppleve å bli en United-helt, og hans navn er viktig i United-historien.

Målet hans ga Ferguson hans første United-tittel, og Lee Martin selv mener at det til en viss grad var en tilfeldighet som førte til målet. Det fortalte han i et intervju med MUTV (her gjengitt av Daily Mirror) – og noen av våre lesere har kanskje også hørt Martin fortelle dette på et eller annet arrangement i regi av Supporterklubben.

archieknox
ARCHIE KNOX: Fergusons United-assistent fra 1986 til 1991.

– Archie Knox var assistentmanager, og han var på benken sannsynligvis i underkant av 20 meter fra meg, og jeg hørte at han ropte «gå fremover!», så jeg løp i vei.

Neil Webb så løpet til Martin, og slo en nydelig langpasning som Martin tok ned på brystet før han fyrte den i nettaket. Det ble som kjent kampens seiersmål.

– Etter kampen, da vi satt i garderoben og Archie Knox kom inn, satte han seg ved siden av meg og sa «da jeg ropte om å løpe fremover, så snakket jeg ikke til deg!». Han så faktisk mot et eller annet sted lenger bak, og om jeg hadde sett opp på benken ville jeg sannsynligvis ikke foretatt løpet, for jeg var utslitt, beina var helt gåene.

– Men jeg bare hørte ropet, og tenkte «okey, jeg må gå, det var beskjeden», og resten er historie.

Og kanskje hadde heller ikke Neil Webb slått pasningen om han hadde fått tid til å reflektere over hvor lite målfarlig mottakeren vanligvis var…?

Lee Martin, Larsd Morten Olsen
CUPHELT: Her sammen med US-redaktør Lars Morten Olsen på et arrangement i Stockholm.