Mirakelet i Paris: – Strålende den siste timen

Her er Supporterklubbens spillerbørs etter PSG-kampen.

Denne gangen var det Supporterklubbens Dag Langerød som delte ut børskarakterer.

Paris Saint Germain 1-3 Manchester United

Champions League
Parc des Princes

Mål: 0-1 Romelu Lukaku (2.), 1-1 Juan Bernat (12.), 1-2 Romelu Lukaku (30.), 1-3 Marcus Rashford (str. 90+4.).

Paris Saint-Germain: Buffon, Kehrer (Meunier, 70.), Silva, Kimpembe, Bernat, Marquinhos, Verratti, Alves, Draxler (Paredes, 70.), Di María, Mbappé.
Innbyttere: Areola, Cavani, Choupo-Moting, Kurzawa, Dagba.

Manchester United: David de Gea – Eric Bailly (Diogo Dalot, 35.), Chris Smalling, Victor Lindelöf, Luke Shaw – Ashley Young (Greenwood, 87.), Andreas Pereira (Tahith Chong, 80.), Scott McTominay, Fred – Romelu Lukaku, Marcus Rashford.
Innbyttere: Sergio Romero, Marcos Rojo, James Garner, Angel Gomes.

David de Gea – 6,5
Sjanseløs på 1-1-målet, da United ble overspilt som så mange ganger de første minuttene. Likevel ikke veldig ofte De Gea faktisk måtte i aksjon. En bom på et utspill.

Ashley Young – 5,5
Slet voldsomt de første 20-25 minuttene, da Uniteds grep på høyresiden med Young i en halvveis midtbane/forsvarsrolle – og en usikker Bailly bak der igjen – ikke fungerte. Bedre da Dalot kom inn og han ble mer normal høyreback, men krydret også 2. omgangen med et par stygge bommer. Det ble et mirakel, men prestasjonen hans var ikke fantastisk.

Eric Bailly – 3,5 (ut for Dalot etter 35 min)
Dessverre en av hans verste prestasjoner. Fulgte ikke mannen sin på PSGs mål, og ble gang på gang overspilt på en side der han og Young hadde så godt som null kontroll i 20-25 minutter.

Chris Smalling – 8
Håpløse arbeidsforhold da United ble presset ekstremt dypt, og slet selvsagt da, men strålende den siste timen – mot Kylian Mbappe – en av verdens aller beste spillere. Gikk foran!

Victor Lindelöf – 7,5
Samme som Smalling i starten – men ble veldig mye bedre utover i kampen, han også.

Luke Shaw – 7
Dani Alves fikk litt plass bredt på Shaws side, men sånn måtte det bli. Gjorde nok en gang en solid jobb i sitt duellspill individuelt. I den grad vi slet på høyresiden så hadde vi faktisk veldig god kontroll motsatt. Flink til å få en tå på eller akkurat gjøre nok til å stoppe innlegg.

Fred – 7
Slet også mye de første 25 minuttene. Kom aldri opp i motstander, tapte dueller, men gikk faktisk foran på midten da United hevet seg den siste timen. Hans beste kamp for United – og en kamp som ga meg en del håp for hans fremtid.

Se Solskjærs reaksjon ved straffen og etter kampen.

Scott McTominay – 6,5
Første 25 minutter til en karakter ned mot 4-tallet. Kom da ikke opp i motstanderne, men også merkbart bedre for ham siste timen. Løp også utrettelig, selv om jeg personlig synes det ble mye løping mellom.

Andreas Pereira – 5
Som McTominay og Fred i starten, men i motsetning til de to andre så klarte ikke han å heve seg like mye. Faktisk en ganske svak kamp totalt sett.

Marcus Rashford – 8
Startet litt energiløst – og ble løpende imellom uten ball da United ble trykket tilbake. Så hevet han seg, i alle fall i noen klare glimt som ble helt avgjørende. Kunne scoret med en avslutning like utenfor stolpen. Så skuddet som endte med retur og 2-1 – og til slutt – på overtid av overtiden – så fikk 21-åringen ansvaret med å sende United videre. Det klarte han på overbevisende vis med en glimrende straffe – og det avgjorde faktisk alt – og det får meg til å løfte ham også opp på en 8er. Ja, det var «bare» en straffe, men tenk på det presset og se hvordan han taklet det.

Romelu Lukaku – 8
Veldig god i 75 minutter. Oppfattet 1-0 og 2-1 akkurat som man ønsker fra en spiss, og dermed to mål for tredje kamp på rad. Også ganske så god i allround-spillet de gangene han var involvert – selv om han ble tydelig sliten på tampen.

Diogo Dalot – 7 (inn for Bailly i 35. minutt)
Positivt innhopp med en gang, og et meget godt raid var nær ved å ende med 3-1 etter et selvmål, men må også trekkes for omgangens verste pasning. Ikke alltid like synlig i 2. omgang, men sendte av gårde skuddet som endte med VAR og straffe og 3-1 og øyeblikket som ga oss muligheten til å få oppleve mirakelet i Paris – og dermed gikk han fra 6,5 til 7.

Tahith Chong (inn 80 for Pereira) og Mason Greenwood (inn 87 for Young) spilte for kort tid til å få karakter.