Poengdeling i generalprøven

Et vakkert raid fra Matty Willock og en vakker City-utligning sørget for 1-1 i generalprøven mot City. Vi fulgte kampen.

Det er duket for en stor helg i Manchester, og først ute til å spille byderby var Uniteds reservelag.

Pep Guardiola så mye til B-laget og akademiet i Barcelona når han lette etter førstelagsspillere, og det er ikke umulig at spanjolen har en hånd også i Citys reservemannskap.

Kampen så nemlig mye ut som slik lørdagens førstelagskamp sannsynligvis vil se ut. Manchester City hadde mye ball, mens Manchester United var giftige på kontringer og effektive da de fikk muligheten.

jw
MISTET KAPTEINEN: James Weir var kaptein for U23-laget forrige sesong, men er nå Hull-spiller. Dermed fikk Axel Tuanzebe kapteinsbindet i kveld.

En lekker scoring fra Matty Willock sørget for at United står med 1 seier, 2 uavgjorte, ett tap og fem poeng fire kamper inn i sesongen.

Både Willock, Tuanzebe, Harrop og Demetri Mitchell fikk vist seg frem for et lag som i sommer mistet store deler av stammen i laget. Med blant andre Will Keane, Andreas Pereira og kaptein James Weir ute, er det mer uerfarne spillere som må ta ansvaret.

Foreløpig ser det noe uryddig ut, men forhåpentligvis kan den erfarne treneren Warren Joyce få orden på reservegutta utover i sesongen. Et friskt pust var DJ Buffonge, som viste prov på dribleferdigheter og hurtighet i sin U23-debut.

Mens Uniteds U23-lag stort sett består av britiske spillere, hadde City mange internasjonale innslag i sin tropp. En av de mest spennende, Brahim Diaz, var forøvrig mannen som utlignet for de lyseblå med tilsvarende flott scoring.

Manchester City 1-1 (0-1) Manchester United

Premier League 2, division 1
Etihad Stadium, 9. sep. 2016, kl. 20.00

26 min: 1-0 Willock
63 min: 1-1 Diaz

Lagoppstillinger:

United: Kieran O’Hara, Sadiq El Fitouri, Axel Tuanzebe, Regan Poole, Joe Riley, Charlie Scott (DJ Buffonge, 70.), Devonte Redmond, Matt Willock, Scott McTominay (Max Dunne, 94.), Josh Harrop, Demetri Mitchell (Ethan Hamilton, 65.)
Uben.innb.: Ilias Moutha-Sebtaoui, Josh Doughty

City: O’Brien, Horsfield, Humphreys, Oliver, Wood, Diallo, Buckley, Kongolo, Nmecha, Fernandes, Dilrosun. Innbyttere: Grimshaw, Duhaney, Sarmiento, Davenport, Diaz.

memphispereiratuanzebe (650 x 358)
KAPTEIN: Axel Tuanzebe er spådd en lysende fremtid, og unggutten trente i sommer med førstelaget. I kveld var han kaptein for U23-laget.

LIVE:

90+5: GIGASJANSE FOR CITY! En uryddig klarering fra Regan Poole lander hos Brahim Diaz alene på 5 meter. Spanjolen avslutter mot nærmeste hjørne, men keeper O’Hara er på vakt og gjør en aldeles sensasjonell redning. Den unge keeperen tar også returen, og det betyr at det blir poengdeling for reservene i kveld!

90+3: Spillerbytte. Scott McTominay erstattes av Max Dunne. United ser ut til å ville hale tid og drøye i land 1-1 i kveld.

88: City-trykk på slutten her, og United henger i stroppene nå. De lyseblå vinner et utall cornere, men makter ikke å få noe ut av dem. Tuanzebe og Poole rydder stort sett unna.

78: Josh Harrop og Ethan Hamilton viser frem fintereportoaret sitt på venstresiden, før sistnevnte finner Scott McTominay i midten. Fra 20 meter klemmer unggutten til, og han treffer godt, men ballen flyr et par meter ti lside for City-buret.

74: City bytter venstreback. Marcus Wood erstattes med Jacob Davenport.

72: Lekkert av DJ Buffonge! 17-åringen drar av tre-fire City-spillere og ser ut til å forsøke avslutning fra 16. Isteden finter han skudd og sentrer til Josh Harrop som er alene med O’Brien. Unggutten drar lekkert av sin mann, og kan trille ballen i hjørnet med venstre. Dessverre bruker han for lang tid og City får klarert helt i siste liten. Nære på der!

70: Spillerbytte. 17-årige DJ Buffonge erstatter Charlie Scott. Unggutten, som debuterer for U23 i kveld, og går rett inn og tar hjørnespark. Det ender med ingenting.

65: Spillerbytte. Ethan Hamilton erstatter Demetri Mitchell.

63: City utligner. Brahim Diaz mottar ballen på 20 meter etter at Mitchell går seg fast på Uniteds halvdel. 17-åringen drar seg inn fra høyre, og curler ballen vakkert i lengste hjørne fra omtrent 15 meters hold.

59: Sjanse! Axel Tuanzebe gjør en glitrende brytning og setter fart mot City-buret. Midtstopperen kommer seg til midtbanen, og slår en strålende ball til Demetri Mitchell. Vingen avanserer mot City-forsvaret og drar til med venstreslegga, men O’Brien i City-buret får avverget held nede ved stolpen. Harrop plukker opp returen, men skyter i blokka.

54: City vinner frispark fra farlig hold, og det er Brahim Diaz som forsøker seg. Han prøver seg på en frekkis under muren, men sleiver ballen utenfor O’Haras venstre side.

50: Etter fem friske åpningsminutter fra United ser kampen ut til å falle tilbake i samme spor som den begynte med. United ligger dypere, og lar City trille ball. Javairo Dilrosun velger å avslutte et langt City-angrep fra distanse, og skuddet er giftig, men nok en gang flyr det like utenfor krysset.

45: Andre omgang sparkes i gang, og Manchester United åpner med å skaffe hjørnespark. Kampen ser ut til å være mer åpen nå, og den bølger mer frem og tilbake enn den gjorde i første omgang. Duhaney kommer inn for Oliver for City.

1. omgang:

45+2: City vinner en corner på tampen av omgangen her, etter strålende forarbeid av Dilrosun på venstrekanten. Omgangen ender med at Sadiq El Fitouri får klarert ballen ut til innkast.

45: Marcus Wood får Citys andre gule for kvelden. Det ser ikke nødvendigvis ut som det er noe galt med det som skjer der, men det er holding det til slutt gis for.

40: Poole lager frispark på høyre side av 16-metersstreken, og Citys frisparkvariant er livsfarlig. Plutselig er en City-spiller alene med ball midt i 16, men skuddet blokkeres. Ytterligere en kanonade fra de lyseblå blokkeres like etter, men fortsatt må ikke O’Hara i aksjon. Keeperen har vært arbeidsløs etter åpningen på kampen.

36: Willock har rett og slett vært sensasjonelt god etter at han ble flyttet fremover i banen. Tuanzebe og Poole har på sin side hatt mye mindre å gjøre bakover. 17-årige Brahim Diaz kommer inn for Paulo Fernandes forCity, etter å ha forsøkt å spille videre en skade innledningsvis i kampen.

33: Frisparket går rett i muren, men United etablerer trykk inne på Citys halvdel. Josh Harrop har flyttet seg lengre ned, og er mer involvert, noe som også har bidratt til at United har bedre kontroll nå.

32: Det ser ut til at Joyce har tatt grep og flyttet Willock opp på topp og McTominay ned på vingen midtveis i omgangen. Det har ført til et totalt endret kampbilde, og Willock skaper masse uro for City-forsvaret. United har skaffet frispark fra farlig hold her nå.

26: MÅL! OG FOR ET RAID! United har ikke utrettet noen verdens ting i løpet av hele kampen, men plutselig får Matty Willock ballen på omtrent 35 meter. Unggutten setter fart fremover, drar av to City-spillere med en lekker skuddfinte, avanserer inn i 16-meteren, drar av en tredje City-spiller og triller ballen enkelt i mål med venstrefoten.

23: United får nesten ikke kjenne på ballen, og særlig Kongolo, Fernandes og Wood styrer spillet for Citys reserver.

18: Paulo Fernandes fra City forsøker seg fra distanse. Skuddet fra 20 meter har god retning, men er heldigvis akkurat litt for høyt til å noengang kunne treffe nettmaskene.

15: Citys venstreback Marcus Wood tester O’Hara fra spiss vinkel. Keeperen gir retur, men den heades heldigvis unna. Klar dominans fra de lyseblå så langt.

11: Gult kort, Manchester City. Det er Oliver som får gult for å ha gått for tøft inn i en takling uten å treffe ballen.

9: Ny stor City-sjanse! Lucas Nmecha dribler seg fri inne i Uniteds 16-meter, og avslutter mot nærmeste stolpe. Axel Tuanzebe, som først blir rundet av, rekker imidlertid tilbake og får kastet seg inn og blokkert.

7: KJEMPESJANSE OG KJEMPEREDNING! Rodney Kongolo sklir igjennom United-forsvaret etter en svak klarering fra Regan Poole. Kliss alene med O’Hara blåser han ballen via keeperens utstrakte armer og ut til hjørnespark!

2: Hjemmelaget Manchester City får kampens første halvsjanse og skaffer seg et hjørnespark som enkelt ryddes unna.

1: Kampen er i gang. Det er forøvrig Axel Tuanzebe som har fått kapteinsbindet, stopperen har vært en av få som har stått frem i et mannskap det har lugget noe for så langt.

0: Akademisjef Nicky Butt og U18-sjef Kieran McKenna er på plass til kveldens derby mellom Manchester-klubbenes reservelag. De to har hatt merkbart mer suksess enn Joyce så langt i år, men likevel har det altså ikke blitt funnet plass til en spiller som for eksempel Angel Gomes i kveld.