– Jeg vet hvordan man skal vinne kamper. Jeg stoler på arbeidet mitt

Reaksjoner: Vel, dette var uventet.

50 poeng skilte United og West Bromwich før avspark på søndag, men det var ikke bare lett å se på gressmatta.

United så direkte tafatte ut gjennom store deler av oppgjøret, og det er lite å si på resultatet i så måte. Det er nesten ikke til å tro at dette var det samme laget som snudde byderbyet for bare en uke siden. 

Det hjelper heller ikke at vi med tap mot WBA ga ligatittelen til Manchester City, selv om det på mange måter var uunngåelig uansett.

Hva José Mourinho har å si om dette overraskende poengtapet kan du lese i denne saken.

– Det er bare snakk om poeng

– Vi var mestere i komplisert fotball. Alltid en touch for mye, en vending for mye, en pasning for mye. Det gikk for sakte. Det ble enkelt for WBA å forsvare seg mot. Vi skulle hatt en straffe, men dommerne gjør så godt de kan. Foster hadde også noen gode redninger, men dette er bare vår egen feil, sa Mourinho til MUTV.

Søndagens tap mot West Bromwich kom som et aldri så lite sjokk etter den vanvittige kampen mot Manchester City for en uke siden.

José Mourinho tror nettopp den seieren kan ha påvirket spillerne negativt inn mot søndagens oppgjør. 

– Selvtilliten var for høy etter forrige kamp. En derby-seier gir deg ingenting, bare tre poeng. Nå tapte vi tre poeng som hadde gitt oss et godt utgangspunkt, nå kjemper vi om topp-fire.

Mourinho valgte å hekte av Herrera i pausen, og tok så senere ut Pogba til fordel for Martial. 

– I første omgang følte jeg at jeg måtte sette inn en mer dynamisk spiller, en spillertype som beveger seg mer på banen – derfor byttet jeg inn Jesse Lingard. Senere i kampen ville jeg få mer bredde i laget, og Paul (Pogba) hadde allerede et gult kort – og var involvert i noen situasjoner som dommeren kunne reagert på.

– Paul (Pogba) spilte komplisert i dag, som mange andre. Alltid en touch og vending for mye, sa Mourinho.

Endring i holdninger

– Jeg har vunnet åtte titler og jeg er ikke over månen bare fordi jeg slo Manchester City. Dessverre så jeg en veldig endring i holdningen til spillerne sammenlignet med forrige uke.

Mourinho ville heller ikke ha noe av at United nå serverte City ligatittelen. Sjefen understreket at City vant serien fordi de hadde flere poeng, og at det vil være urettferdig mot Pep Guardiola og laget hans å fokusere på United.

Neste sesong kan dog bli en helt annen sak, skal vi tro sjefen.

– Jeg stoler på arbeidet mitt. Åtte titler. Tre Premier League-titler. Den forrige var ikke 20 år siden heller, men tre. Jeg vet hvordan man skal vinne kamper. Jeg stoler på arbeidet mitt. Man vinner ikke titler ved å være så varierende, man trenger fullt fokus hver bidige dag – på alle nivåer – også det mentale, sa sjefen på sin pressekonferanse.