Men nei, alt er ikke elendig…

I tilfelle noen av dere har glemt alt som skjedde i august og september.

Skal man tro journalister og medier så er det ikke langt fra krise i United, et United som allerede har vunnet to trofeer i 2017, et United som tapte for første gangen i ligaen denne sesongen i helga, etter å ha gått drøye to måneder ubeseiret.

I sosiale medier og i ulike artikler forsøker selv United-fans å finne årsaken til formsvikten og nedturen. Det er nesten ikke måte på hvor ille situasjonen er blitt etter det første ligatapet.

Nå venter Swansea borte i Ligacupen tirsdag kveld, før det blir en nøkkelkamp hjemme mot Tottenham til helga.

Da synes united.no at det kanskje er greit å minne om at mye faktisk ser ganske så bra ut fortsatt.

Sjekk bare her.

United er ett av to lag som har vunnet alle hjemmekamper.

Ingen lag har holdt nullen oftere enn oss, og vi er det eneste laget som ikke har sluppet inn mål på hjemmebane. Selv etter to baklengs mot Huddersfield så er det ingen lag som har sluppet inn færre mål enn oss totalt, heller.

Ingen lag har heller vært bedre enn oss i 1. omgang hittil i Premier League, ingen lag har høyere tilskuersnitt og ingen lag har faktisk forsøkt å drible mer enn oss.

Legg til at vi har vunnet alle kampene våre i Champions League, og langt på vei har sikret avansementet der bare halvveis ut i gruppespillet.

Det er også bare ett lag som har scoret flere mål enn oss denne sesongen, og det er bare ett lag som har tapt færre kamper enn oss. Det er bare ett lag som har vært bedre enn oss etter pause, og det er bare ett lag som har vist bedre pasningssikkerhet.

Det er også bare Harry Kane som har scoret flere mål enn Romelu Lukaku. Fortsetter Lukaku som til nå også videre i sesongen så ender han faktisk på cirka 30 ligamål.

Etter fire år uten en eneste plassering i topp-3 ligger vi på 2. plass på tabellen, likt med Tottenham som hylles av de fleste. Avstanden frem til suverene Manchester City er riktignok fem poeng, men avstanden tilbake til andre rivaler er henholdsvis fire poeng ned til Chelsea og Arsenal og hele sju poeng ned til Liverpool.

Sesongstarten vår er seks poeng og 17 (!!) mål bedre enn i fjor, siden vi har scoret ni mål mer og sluppet inn åtte færre.

Da vi vant Champions League sist, i 2008, scoret vi 11 mål på de ni første kampene. Nå har vi 22. Da vi vant Champions League i 1998/99 hadde vi både scoret færre mål og tatt færre poeng på samme tidspunkt.

Sammenlikner man de siste 15 årene er det kun to ganger vi har scoret flere mål enn i denne ligastarten, og flertallet av de 15 sesongene var altså med selveste Sir Alex ved roret.

Felles for alle de sesongene var at det – som nå – var mye som kunne bli bedre. Ofte ble vi også da bedre – eller stabile nok til å gå på lengre seiersrekker. Ser man på utviklingen under Jose Mourinho så er det faktisk  ingenting som tyder på at United plutselig skal gå inn i en større formsvikt under ham, heller.

Så hvem vet, selv om Manchester City har startet forrykkende så kan det hende dette faktisk kommer til å gå ganske så bra.