Memphis og co i kjempetrøbbel

Begge United-spillerne leverte en svak kamp i nytt Nederland-tap.

Om Nederland var i trøbbel før kampen mot Tyrkia, er det i ferd med å likne på noe som kan kalles en krise for de oransje.

Søndag tapte et tannløst Nederland nok en gang. Ikke bare har de mistet muligheten til å kvalifisere seg direkte – de har også mistet tredjeplassen til Tyrkia.

Allerede etter åtte minutter sendte Oguzhan Özyakup hjemmelaget i føringen. Arda Turan spilte en flott stikker gjennom et hullete Nederland-forsvar, og Özyakup chippet ballen lekkert forbi en Jasper Cillessen på halvdistanse.

Nederland var fryktelig tamme gjennom hele kampen. Memphis Depay var tilnærmet usynlig i nitti minutter, Robin van Persie ble mindre og mindre involvert, mens Luciano Narsingh misbrukte de få mulighetene han fikk.

Daley Blind spilte for anledningen på midtbanen til Nederland, og United-spilleren hadde ingen god dag på jobben. Han klarte ikke å dominere midtbanen – for det gikk det rett og slett litt for sakte med 25-åringen.

Blind ble også fullstendig avkledd av Arda Turan på 2-0-scoringen. Barcelona-spilleren dro seg enkelt forbi og fikk Blind til å se ut som en juniorspiller, før han sendte av gårde et skudd i nærmeste hjørne som Cillessen riktignok burde ha reddet.

Burak Yilmaz gjorde marerittkvelden komplett fem minutter før slutt, da han satte inn 3-0 for Tyrkia.

Dermed er Nederland skikkelig i trøbbel. Tsjekkia og Island er utenfor rekkevidde når to kamper gjenstår, mens Tyrkia har sniker seg ett poeng foran og tatt over tredjeplassen i gruppe A.