– Blir starten på slutten av krisen

Her er flere reaksjoner fra engelske aviser etter at Juan Mata nærmer seg United.

Her er noen av mange saker i engelsk presse om United og Juan Mata onsdag.

Daily Mail, Charlie Skillen:

I motsetning til Michael Carrick, Rio Ferdinand og Robin van Persie er Juan Mata aldri skadet. Han har spilt uavbrutt i tre sesonger før han nå er satt ut av Chelsea-laget.

Les saken her.

The Independent, Sam Wallace:

Respekt er en del av årsaken til at Jose Mourinho gir slipp på Juan Mata.

Både klubben og Mourinho har stor respekt for Mata som er en fantastisk profesjonell, og som har levert varene etter at Chelsea betalte ham 23 millioner pund i august 2011.

David Moyes har nok av spillere å velge mellom.
David Moyes ser ut til å få nok en stjerne å velge.

Chelsea hadde også blitt tilbudt Mata de to foregående årene, men valgteham først da de skjønte at de ikke lyktes med å hente Luka Modric og Neymar.

Les saken her.

Daily Mail, Martin Samuel:

Ved å selge Mata så sier Chelsea at United fortsatt ikke er en trussel, men der tar de feil. Dette vil bli starten på slutten av Moyes’ krise.

Hadde dette overgangsvinduet passert uten store kjøp hos United og hadde laget mislyktes med en topp 4-plassering, tenk hvor mye vanskeligere det ville blitt for dem å forsterke sommer.

Mata blir i stedet et bevis på at Moyes – og eierne – vil gjøre alt som skal til for å snu dette. Ved å sette ny overgangsrekord viser de vilje til å få en ende på nedturen. De viser at United ikke godtar å bare spille en perifer rolle, slik Arsenal gjorde det før de hentet Mesut Özil. De vil bruke penger, kaste ut spillere og de vil med suksess hente toppspillere.

Les saken her.

The Telegraph, Mark Ogden:

Å kjøpe Juan Mata løser ikke Uniteds største problemer. Det er en sentral midtbanespiller og en venstreback som er viktigst. David Moyes vurderer Mata høyt, men det at han i det hele tatt er på kjøpslista denne måneden er et tegn på manglende kjøpsstrategi i klubben. Helt siden han startet i United har Moyes og andre sentrale United-personligheter gjort det klart at det er to posisjoner som må forsterkes. Den første er den sentrale midtbanen. Den andre er venstrebacken.

Les saken her.

 The Sun, Terry Venables:

Juan Mata er en ok start. Nå må United raide Newcastle, Everton og Southampton.

Mata vil være briljant for United. Han er en superb spiller, faktisk årets spiller i Chelsea de siste to sesongene. Han scorer mål, han serverer andre og han er i en bra alder – bare 25 – så han er på vei inn i sine beste år. Han tar ikke bare med seg tekniske kvaliteter, men også spillerforståelse og energi. Han vil også gi selvtillit til de andre, og erfaring fra toppnivå. Han vant Champions League og Europa League med Chelsea, og har spilt i VM og EM for Spania.

En angrepsrekke med Van Persie, Rooney og Mata er noe alle lag vil frykte.

Han trenger imidlertid mer enn Mata. Han burde ta med seg lommeboka si til Newcastle. Bød han på Tim Krul, Cheick Tiote og Yohan Cabaye så ville han trolig få dem. Han ville sikkert også fått Adam Lallana, Jay Rodriguez og Luke Shaw hvis han bød ordentlig på dem eller hva med Phil Jagielka og Leighton Baines fra Everton? Det handler om å by slik at de ikke kan si nei. Tottenham selger også hvis prisen er rett, så hva med Paulinho og Mosa Dembele derfra?