McTominay den store overraskelsen

SPILLERBØRS: På en klissvåt kveld på Old Trafford var Scott McTominay et av lyspunktene gjennom 90 rufsete minutter mot Bournemouth.

Bournemouth startet og avsluttet Premier League-oppgjøret på Old Trafford med å true David de Gea for alvor, men det var Romelu Lukaku som scoret kampens eneste mål.

Dermed ble alle de tre poengene igjen i Manchester, i en affære der spesielt 21-årige Scott McTominay trekkes fram i vår spillerbørs.

David de Gea – 7

Får overraskende nok en travlere kveld enn keeperkollega Asmir Begovic på motsatt side. Til sammen seks redninger fra forskjellige vinkler. Stopper alle med største selvfølgelighet.

Antonio Valencia – 6

Mer delaktig i det offensive enn mot Manchester City, selv om han ikke er involvert i noen av de store sjansene i andre omgang.

Phil Jones – 7

Rett inn i startelleveren til José Mourinho og bruker sin styrke i duellspillet. Mengden av Bournemouth-sjanser er nødt til trekke litt ned, men forsvarsrekkas beste.

Chris Smalling – 6

Virker komfortabel med Jones. Vinner dueller og får noe bedre kontroll på Joshua King og resten av Bournemouth-angrepet etter en rufsete start.

Luke Shaw – 6

Bygger videre på den gode opplevelsen fra kampen mot CSKA Moskva. Åpenbart større selvtillit nå enn tidligere, og prøver blant annet på et par ambisiøse innlegg fra venstrekanten.

Scott McTominay – 7

Kveldens store overraskelse, både i laguttaket og på børsen! Moden, sterk og fornuftig i det meste han foretar seg i sin første Premier League-kamp denne sesongen. Lurt innlegg til Rashford og vinner senere ballen ved motstanderens 16-meter med en klassetakling.

Nemanja Matic – 7

Én av dem som tar litt tak når United sliter innledningsvis. Stopper senere Bournemouth i målgården foran De Gea med en avgjørende takling. Uheldig hands rett før slutt, men frisparket ender til slutt i skuffen til den spanske sisteskansen.

Jesse Lingard – 6

Involvert i mye, spesielt på kontringer, men et par uheldige touch, som når han sklir innenfor 16-meteren i det han skal fyre av etter en pasning fra Rashford. Ut for Ander Herrera etter 71 minutter.

Juan Mata – 7

Mye ballkontakt, og presis målgivende til Lukaku på 1-0. Ikke alltid like effektiv, men Mata er involvert i mye av det United skaper og bidrar med kreativt pasningsspill.

Anthony Martial – 6

Som alltid best rettvendt, men franskmannen får ikke vist seg skikkelig frem før etter hvilen. Bare han vet hvordan han setter ballen over fra tre-fire meter. Dermed ut uten scoring etter 66 minutter for Rashford.

Romelu Lukaku – 7

Svarer kritikerne med en typisk Lukaku-scoring fra øverste hylle. Måten 24-åringen knuser Nathan Ake i lufta og nærmest stillestående styrer ballen til side for Begovic holder høy klasse. Spiller på seg selvtillit og blir bedre i flere av spillets faser utover kampen. Pådrar seg et gult kort med to unødvendig tøffe taklinger.

Marcus Rashford – 7

Får 24 minutter for Martial. Viser igjen at han har mer enn bare fart i beina når han smeller ballen i tverrliggeren med et enestående langskudd som hadde fortjent en bedre skjebne.

Ander Herrera (71) og Ashley Young (83) spilte ikke lenge nok til å få karakter.