«Mauren» jobber ustoppelig, og ble rost av Louis van Gaal

Hvordan er Uniteds nysignering som spiller? Vi forsøker å gi deg svaret her.

Det er all grunn til at Jackie Groenen kommer til å få draktnummer 14 i Manchester United. Nummer 14 ble nettopp ledig i United etter at Charlie Devlin ble frigitt etter sist sesong, og Uniteds nysignering spiller med Cruyffs nummer 14 for både Frankfurt og Nederland.

Hun er nemlig stor fan av Johan Cruyff. På lange bilturer fra Belgia (hvor hun vokste opp) og til sin første profesjonelle klubb, så pleide hun å se på Cruyff-videoer.

LES OGSÅ: – Jeg våget ikke å drømme om at det var mulig å spille for United

I 2017 var hun blitt – som Cruyff en gang var på herresiden – en viktig spiller for Nederland. Nederland endte opp med å vinne EM på hjemmebane, og Groenen var en vesentlig del av triumfen. Hun ble snakket om som en mulig vinner av prisen for turneringens beste spiller, og havnet på turneringens lag.

Offside Rule kåret henne til verdens 20. beste spiller det året, til tross for at ikke alt gikk på skinner for Frankfurt den sesongen.

– Jackie er en vanskelig spiller å spille mot – selv når hun ser ut til å være omringet, så klarer hun å holde på ballen og å komme seg ut av vanskeligheter. Hun kan forandre en kamp, og er en veldig intelligent spiller, siteres den tidligere Frankfurt-lagvenninnen Lily Agg på.

Nederland-lagvenninne Renee Slegers trakk ellers frem ballvinneregenskapene til Groenen – noe som det sannsynligvis også kan være behov for på Uniteds midtbane når de nå skal opp i toppdivisjonen. 

UNITED-KLAR: Jackie Groenen.

Den nederlandske fotballjournalisten Priya Ramesh skrev følgende i The Guardian om Groenen underveis i nevnte europamesterskap:

– Frankfurt-midtbanespilleren er intelligent og ser helt utrettelig ut. Som en tidligere nasjonal mester og europeisk bronsevinner i judo [på juniornivå, red.anm.], så har hun strålende balanse, og hun bruker styrken sin smart, selv om hun er ganske liten.

– Hun ble noen ganger kalt «mauren» i sine Chelsea-dager, og med sin ustoppelige løping og forsøk på å stjele ballen, så er Groenen en spiller få spillere liker å møte. Med ballen viser hun verdien av å gjøre ting enkelt, og hun har et bra blikk for spillet.

Ramesh fulgte opp med følgende beskrivelse:

– Om Martens [Lieke Martens, kåret til turneringens beste spiller, red.anm.] er toppen av kransekaka, så er det ikke urimelig å antyde at Groenen er selve kaka. 

ARBEIDSMAUREN LØFTER TROFÉET: Jackie Groenen og EM-troféet.

Fikk ros fra Louis van Gaal

Groenen var også den første spilleren tidligere United-manager Louis van Gaal trakk frem da han skulle snakke med nederlandske FOX Sports om landslagets innsats i åpningskampen (som var mot Norge, for øvrig).

– Jeg ble imponert av flere spillere, og Jackie Groenen var helt klart en av dem, sa blant annet Van Gaal i videoen du kan se under – i alle fall om du behersker språket!

I videoen under kan dere se Groenen i aksjon under EM 2017: