– Vi har kommet langt med å skape en ny kultur. Vi måtte gjøre det vi gjorde

Det ble mye snakk om situasjonen og Solskjær selv på fredagens pressekonferanse.

– Jeg bryr meg ikke om statistikk som at jeg har bedre tall enn Klopp så langt. Det handler om utvikling og at vi er på vei et sted, men vi trenger resultater – og spillere som viser at de er United-spillere.

Det sa Ole Gunnar Solskjær da han møtte pressen fredag.

SER UTVIKLING: Men Ole Gunnar Solskjær er enig med alle om at det trengs resultater.

Under pressekonferansen handlet det selvsagt en del om skadene, at David de Geas skade ikke var så alvorlig som han fryktet og også om bildet der Paul Pogba ble avbildet med Zinedine Zidane i Dubai, men det handlet selvsagt også mye om den generelle situasjonen.

Nordmannen benyttet imidlertid sjansen til å si at de internt ser fremgang, spesielt når det gjelder kulturen i spillergruppa, og i det ligger det holdninger og vilje og det å skape noe nytt og bærekraftig som skal gi suksess på lang sikt.

Samtidig innrømmet han at det nå trengs resultater.

– Humøret her inne på Carrington er alltid bra. Vi har kommet langt i jobben med kulturen vår, vi er på vei mot noe der, forklarte United-manageren.

– Kulturen jeg ser hver dag, holdningene på treningen og det generelle, det er annerledes i år enn forrige sesong. Derfor er situasjonen med de dårlige resultatene nå også annerledes enn mot slutten av forrige sesong.

– Humøret i en klubb påvirkes selvsagt alltid av resultatene, men det har vært bedre enn noen kanskje kunne forvente. Alle her ser jo hva vi forsøker å få til, men det er seirer som gir det beste humøret. Så for å si det sånn: Akkurat nå smiler vi ikke hele tiden.

– Ikke for stor jobb for meg

Han var også krystallklar på at denne jobben ikke er for stor for ham – selv om mange utenforstående hele tiden trekker frem at han kommer fra Molde og rykket ned med Cardiff.

FORTSATT STERK I TROEN: Solskjær virket ikke spesielt preget av det enorme presset som nå er mot også hans posisjon i klubben.

Samtidig er sannheten at han har tatt flere Premier League-poeng enn det Jürgen Klopp hadde tatt på samme tid i Liverpool.

– Men jeg bryr meg ikke om sånn statistikk. Dette handler om utvikling og at vi er på vei et sted, men vi trenger resultater – og spillere som viser at de er United-spillere.

– Når man mister de mest kreative spillerne med skader, så vil man slite med å skape like mye, men det høye presset har vært bra, holdningene og innsatsen har vært bra, men vi har ikke skapt nok sjanser eller tatt dem når vi har fått dem. Det handler nok om selvtillit, men det er opp til oss å forbedre det.

– Jeg har aldri følt at denne jobben er for stor for meg. Jeg har tro på meg selv og teamet mitt, og vi ser utvikling. Så handler det om å score mål, skape mer sjanser og vinne kamper. Vi har sett solide ut defensivt, men vi har ikke vært positive nok fremover i banen. Det kan kanskje skje når selvtilliten svikter litt, at man velger tryggere valg.

– Men da er det min jobb å si til dem at her, i United, så tar vi risiko, understreket han.

Måtte gjøre som de gjorde

Han gjentok det han ofte har sagt, at han er i jevnlige samtaler med Ed Woodward, at det er tatt avgjørelser som kan skade laget på kort sikt (ans.red: ut med Lukaku, Sánchez, uten at de er erstattet), men som er riktige på lang sikt.

Og da måtte de gjøres.

Det var ingen vei utenom.

– Tidspunktet for å ta en korrekt avgjørelse er aldri feil. Det var det vi gjorde i sommer. Så tror jeg fremover mot jul, med færre skader, at du vil se bedre resultater. To-tre uker (med svakere resultater) betyr ikke at det vi gjorde var feil. Nei, det var de rette avgjørelsene. De måtte tas for å skape rett kultur her, sa Solskjær.

Vil du se hele pressekonferansen selv? Se den her.

Har du også lest dette?