Mats Svenssons spillerbørs

Sjekk hva han mener om spillernes prestasjoner mot Cambridge.

På sammenlagtlisten, hvor vi har regnet ut snittet for samtlige av sesongens kamper, har det etter tirsdagens FA-cupseier blitt en aldri så liten endring i teten. Ángel Di María har nemlig gjeninntatt lederposisjonen som han mistet til David De Gea.
Sammenlagtlisten kan du studere nærmere her.

Så: Mats Svenssons dom over innsatsen mot Cambridge:

David De Gea – 6

Bortsett från Elliotts chockläge i första minuten hade han en lugn afton. Aningen märkligt att Valdes inte fick chansen i den här typen av matcher.

Paddy McNair – 7,5

Liksom Valencia går även McNair före Rafael som högerback numera. Paddy hade bollen mer än de flesta inledningsvis och klev dessutom in i banan och blev en slags playmaker. Låg bakom 1-0-målet med passningen till Mata. Låg dessutom bakom hörnan som gav 2-0 och visade inte alls så mycket av de nerver vi sett tidigare framträdanden. Oväntat. Men LvG vill ju se alla spela överallt, typ, och den här gången gjorde nordirländaren det holländaren ville se. Och mer därtill.

Manchester United v Cambridge United - FA Cup Fourth Round Replay

Chris Smalling – 6

Anonym, mest för att han knappt hade något att göra.

Jonny Evans – 6

Se Smalling.

Marcos Rojo – 7

Vänsterbackade offensivt, snyggt placerad nick till 2-0. Bra inlägg i första halvlek. Dåliga i början av andra. Men jag förstår varför Rojo är ”den ende försvarare som Louis van Gaal har fullt förtroende för” som herr Mitten skrev.

Marouane Fellaini – 7

Verkar ha en magnet i bröstkorgen för oavsett vilka bollar som når honom så ska de minsann först nå området mellan navel och haka. Inblandad i de två första målen och visade i Cambridges straffområde prov på vad som fick United att lägga 300 miljoner på honom.

Daley Blind – 6

Blindpassningen innan vi knappt hunnit bänkat oss var Daleys mest minnesvärda insats, vilket var tacksamt med tanke på att vi fick se bollen ännu närmare Cambridges straffområde. Men när han väl dök upp i bild höll han allt som oftast hög klass.

Juan Mata – 6,5

Målskytt i matchens vackraste anfall. Men mot League Two-motstånd kräver i alla fall jag mer av en dirigent av Matas klass. Fick ett grymt läge till när ADM spelade snett bakåt, men den typen av avslut har haft Mata problem med tidigare.

Wayne Rooney – 6,5

Älskar som alla vet att från innermittfältet crossa ut på högerkanten. Nu hamnade han själv där, vilket också fick till följd att han följde med i anfall lite oftare: Nick i början, skott på mål redan i 18:e minuten, fick ett fint volleyläge i kontring med Di Maria – sköt ett hemskt avslut efter en strålande löpning. I andra halvlek fortsatte han mata skott mot mål utan att lyckas få in bolluslingen. Enorm tackling i början av andra halvlek och det var i defensiven han utmärkte sig då inget av hans sex avslut gick i mål. Mållös i 684 minuter nu.

Angel Di Maria – 8

Slog crossen till Fellaini vid 1-0. Slog hörnan till Fellaini vid 2-0 och visade vad som händer när han kommer förbi första stolpen. Magnifik cross till Rooney i kontring, la upp en boll på silverfat till Mata och hade väldigt mycket spring i sina pinnsmala kvalitetsben. Hade ett fint avslut, men ett helt gäng mindre vackra. Hans skott är ett mysterium. Som väntat utbytt i 70:e minuten.

Robin van Persie – 6,5

Fick sin femte anfallspartner under säsongen i Marouane Fellaini och fick i uppgift att försöka gissa vart belgaren skulle skarva ner bollen med bröst eller skalle eller unibrow. Läcker, kort, utsida till Rojos 2-0. Några hyfsat bra lägen till att spräcka nollan och borde kanske ha gjort ett eller ett par mål

James Wilson – 7

Fick sin knappa, sedvanliga, halvtimme av Louis van Gaal.

Ander Herrera – 6

20 minuter. Assist. Ungefär så har spanjorens karriär sett ut i Manchester United. Frågan är hur länge till?

Fotnot: Ashley Young spelade för kort tid för att betygsättas.