Matic slapp unna

Dro likevel ikke til Asia med den serbiske troppen.

Det har vært en travel høst for Nemanja Matic. Bortsett fra Ligacupens 3. rundeoppgjør mot Burton Albion den 23. september, har Uniteds serbiske midtbanegigant vært involvert i hver eneste kamp fra og med sesongstarten mot Real Madrid i Skopje.

I alt har han i denne perioden spilt 17 kamper for United, hvorav 16 fra start, og i tillegg fire landskamper for Serbia.

Og fortsatt befinner vi oss bare i første halvdel av november.

Det var derfor med utstrakt skepsis vi i forrige uke mottok beskjeden om at 29-åringen var blitt innkalt til Serbias kommende privatlandskamper i Øst-Asia, mot Kina (fredag) og Sør-Korea (mandag), i henholdsvis Guangzhou og Ulsan.

Blir hjemme

Langturen var det siste vi følte Nemanja Matic hadde behov, spesielt med tanke på at de to landskampene ikke har noen konkurransemessig betydning.

Nå viser det seg imidlertid at det serbiske fotballforbundet har tatt hensyn til Matics harde kampprogram, og unntatt ham fra troppen som har dratt til Østen. Isteden kan midtbanestrategen nå lade batteriene i ro og mak frem til neste helgs viktige oppgave, hjemmekampen mot Newcastle.