– Intelligent klassespiller

REAKSJONER: De fleste fotballpersonlighetene hyller kjøpet av Juan Mata.

Januarvindu, rykter og rekordoverganger engasjerer. Vi har samlet et lite knippe reaksjoner fra fotballverdenen rundt Uniteds kjøp av Juan Mata.

I lenkene til venstre kan du se hva hovedpersonene selv sier om overgangen.

Paddy Crerand

– Han er en god og klok spiller. Spillerne vil se seg rundt i garderoben og se at de har fått en ny utfordrer ettersom han kan spille i flere posisjoner. Det vil være et spark bak for et par som må jobbe litt ekstra for å holde plassen i laget, sier Crerand til MUTV.

– Enda viktigere er det at det vil løfte fansen som har fått et bevis på at klubben vet nøyaktig hva problemet er og at forsøker å løse det.

Bryan Robson

– Juan Mata er topp klasse. Statistikken hans beviser det. Han scorer mål, skaper sjanser og jobber hardt – spesielt når laget har ballen. Han prøver hele tiden å bevege seg og oppsøke ballen. Han er en veldig god signering, skriver Robson i en artikkel for ManUtd.com.

– Den intelligente måten han spiller på vil passe Wayne Rooney, Shinji Kagawa og Robin van Persie. Han er en spiller som ser etter de offensive pasningsmulighetene og får medspillerne med i kampen. Han kan bli en stor innflytelse.

Ole Gunnar Solskjær sunnypk

– Jeg tror han må vente til neste uke med å spille for United! sier Solskjær som kommer til Old Trafford med sitt Cardiff City på tirsdag.

– Han er en av de beste spillerne i verden. Han har gjort det fantastisk for Chelsea de siste årene. United har signert en topp, topp spiller.

Michael Owen

– Han er et fantastisk kjøp som vil gi laget en ny offensiv dimensjon og hjelpe med å finne igjen tapt selvtillit, skriver den tidligere United-spissen i Telegraph.

– Mata er i toppkategorien av spillere i den nye frie rollen. Han er oppe ved Silva, og det finnes bare to eller tre spillere av det kaliberet.

Dwight Yorke

– Han kan gå rett inn på laget og ha en umiddelbart effekt på United på samme måte som Robin van Persie hadde da han kom, sier Yorke til Sky Sports.

– Fansen vil elske ham. Han er en veldig god spiller som vil tilføre United en ny dimensjon.

Arsene Wenger

– Mata er en god spiller, og Chelsea selger en god spiller direkte til en motstander, sier franskmannen ifølge Independent.

– Kanskje reglene burde blitt endret og tilpasset slik at det ble mer rettferdighet. Det åpner opp for spørsmål om tidspunktet for dette vinduet

Manuel Pellegrini

– Jeg synes Juan Mata er en veldig god spiller. Det er synd at han ikke spilte så ofte for Chelsea i år. Jeg tror United kjøper en veldig god spiller, sier City-manageren ifølge Independent.

– Personlig er jeg ikke enig i at en spiller kan gå fra en klubb til en annen i den samme ligaen på denne tiden av året, men regler er regler og han kan skifte klubb.

Paul Wilson (Guardian)

– Spørsmålet er om Juan Mata vil bli Uniteds Özil. Sammenlikningen er naturlig fordi begge er i samme alder, spiller i samme posisjon og kostet omtrent like mye.

Gordon Tynan (Independent)

– Siden han kom til Chelsea som VM-mester for 24 millioner pund fra Valencia i 2011 har han hatt 27 målgivende pasninger. Det er mer enn noen United-spiller i den perioden, og kun færre enn hans spanske landsmann, David Silva, som har assistert 29 mål for City.

United-spillere

Både Robin van Persie, David de Gea, Rio Ferdinand, Michael Carrick og Phil Neville har alle ønsket Mata velkommen på sine twitterkontoer, med landsmann De Gea som den vittigste:

“Velkommen til min bror, @juanmata10. Bare en ting, ikke de peneste klærne.”