– Ikke en vanlig kamp

Roberto Martínez er skuffet over ligaformen, men nå handler alt om FA-cupsemifinalen mot United.

Lørdag møtes United og Everton på Wembley, for å gjøre opp om en tur til samme stadion til en finale mot Watford eller Crystal Palace, og vinneren av oppgjøret vil være favoritt i finalen.

Everton gikk på et stygt 0-4-nederlag i Merseyside-derbyet mot erkerival Liverpool, og har ikke vunnet i ligaen siden seieren mot Aston Villa den 1. mars, men på sin pressekonferanse ville ikke Everton-manager Roberto Martínez gå med på at det er et motløst Everton som går inn i kampen mot United.

– Jeg ville ikke brukt det ordet. Jeg vil si at vi tar med oss mye smerte [inn i kampen].

– Vi kunne ikke komme oss til Wembley i ligacupsemifinalen, så vi bruker det som motivasjon. Ingen i Everton tar lett på dette. Siden kvartfinalen har ligaresultatene våre vært for dårlige. Vi har fire kamper igjen, og vi vil gi alt vi har, men akkurat nå handler alt om FA-cupen. Vi aksepterer ikke middelmådighet, og vi er ikke fornøyd med prestasjonene våre.

martinez_roberto
VANT MED WIGAN: Roberto Martínez.

Martínez prøver ikke å snakke ned betydningen av oppgjøret.

– Vi kan ikke late som om det er en vanlig kamp. Det er ikke det. Vi kjemper for å spille i en betydningsfull finale. Erfaringen jeg har i FA-cupen hjelper [Martínez vant FA-cupen med Wigan i 2013].

Martínez kunne ellers røpe at Coleman er ute med skade, slik som forventet, og at Jagielka er svært tvilsom, og sammen med Gareth Barry må gå gjennom sene tester for å finne ut om de kan være spilleklare.