Solskjær hentet Mark Dempsey til United igjen

Ole Gunnar Solskjær har hentet tidligere Tippeliga-trener Mark Dempsey til trenerteamet sitt.

Dempsey (midt på bildet over) var Solskjærs høyre hånd i Molde, og var svært sentral i suksessen der.

Da hadde han allerede en fortid fra Tromsø, og senere var han også innom også Haugesund, Start og også nå sist Kongsvinger – der han i høst ble sykemeldt før han etter sesongen dro hjem til England igjen.

Manchester Uniteds treningsbilder viste imidlertid at han var med på fredagens førstelagstrening for United-spillerne.

Spilte for United, var trener i United

Dempsey har imidlertid vokst opp som United-fan og også vært i United før, både som spiller og trener. Han fikk totalt to førstelagskamper for United på 80-tallet, men ble kjent med Solskjær da han var trener i United da nordmannen spilte der på 90- og 2000-tallet.

MANAGER OG ASSISTENT: Mark Dempsey med Solskjær i Cardiff.

Som spiller fikk han først et innhopp da United slo Spartak Vrna i cupvinnercupen i 1983, 19 år gammel, før han fikk sin eneste ligakamp to år senere mot Ipswich, i en 1-0-seier.

Han kom til United i 1999, og jobbet blant annet med utvikle kjente navn som  Jonny Evans, Tom Cleverly, Danny Wellbeck, Phil Bardsley, Danny Simpson, Kieran Richardson, Frazier Campbell og også Ravel Morrison – kanskje det største talentet av alle da han var i klubben.

Generell trenerrolle

Det har foreløpig ikke kommet noen offisiell uttalelse om Dempsey, men på bildene, som er tatt av United, omtales han som trener.

Eurosport skrev at de tror at Dempsey skal jobbe med de unge spillerne i klubbens akademi, men Manchester Evening News og BBC skriver at Dempsey er inne som generell trener ut sesongen.