Marcus laget film om Duncan Edwards

– Det er en stor ære å bidra til å ta vare på minnet om legenden Duncan Edwards, sier regissør Marcus Distant til United.no.

– Det betyr mye for meg å bidra til at legenden Duncan Edwards lever videre.

Distant er mannen bak den nye kortfilmen «The Boy Who Had It All», en film som beskriver barndommen og oppveksten til United-legenden Duncan Edwards.

I likhet med Edwards kommer Distant fra byen Dudley, like vest for Birmingham, og har lenge vært fascinert av den tidligere United-spillerens vei til Old Trafford.

– Viktig historie

Med sine rundt 80.000 innbyggere er Dudley den største byen i England som aldri har hatt et ligalag i det engelske divisjonssystemet.

Det hindret imidlertid ikke Duncan Edwards i å bli et av tidenes største talenter i engelsk fotball. Sir Bobby Charlton har blant annet bekrevet Edwards som den beste spilleren han noensinne spilte sammen med.

Les også: United.nos Bjarte Valens hyllest til spilleren han aldri fikk se

Selv om Distant sin kortfilm ikke er en dokumentar, sier han det var viktig at alle de historiske fakta var korrekte.

– Jeg brukte mye tid på biblioteket i Dudley i min research til filmen, og jeg har lest flere biografier om han, sier Distant om Edwards som døde av skadene han pådro seg i den tragiske München-ulukken.

Se trailer fra filmen i klippet under:

– Jeg ble fascinert av ambisjonene hans. Duncan Edwards kom fra en liten plass som Dudley, og ble en av historiens  største spillere. Jeg har jobbet intenst med prosjektet i over to år, og det føles personlig ganske sterkt å kunne bidra til at legenden Duncan Edwards lever videre, sier Distant til United.no.

Ignorerte morens forbud

Distants kortfilm, «The Boy Who Had It All», hadde nylig premiere på Old Trafford.

Den starter med at moren Sarah Anne sitter ved graven på kirkegården og snakker om savnet av Duncan mens hun tørker tårene.

SISTE LIVSTEGN HJEM: Dette er telegrammet som Duncan Edwards sendte til vertsfamilien i Stretford like før katastrofen som kostet ham livet.

«Om jeg bare fikk se ham en siste gang», sier hun før Duncan plutselig dukker opp og spanderer en dans.

Filmen beskriver barndommen til Duncan. Han spiller fotball i gaten med vennene sine, men havner i trøbbel og får kjeft av foreldrene da et skudd treffer og knuser et vindu. 

Duncan får beskjed av moren om at han ikke får lov til å spille fotball på lange tider. Det bryr han seg imidlertid ikke om. Isteden trosser han foreldrenes formaninger, spiller fotball med venner og viser frem et enestående talent.

En dag forteller Duncan vennene sine at han skal spille for United. Han flytter fra Dudley og kommer aldri tilbake.

Etter premieren på Old Trafford fikk Marcus Distant meget gode tilbakemeldinger på filmen som, passende nok, er spilt inn i Dudley.

Duncan Edwards døde 21. februar etter de omfattende skadene han fikk i den tragiske flyulykken i München 6. februar 1958.