– Mange muligheter

Hvem får hvile, og hvem får sjansen til å vise seg frem mot Newcastle? Mike Phelan letter bare LITT på sløret.

Sir Alex’ høyrehånd røper at både Darren Fletcher og Nick Powell vil få spilletid i løpet av kampen. Bortsett fra det nøyer den ferske 50-åringen (fylte år den 24. september) seg med å si at klubben råder over en så stor og bred stall at valgmulighetene nærmest står i kø.

– Vi har massevis av spillere som er i stand til å komme inn og gjøre en god figur, sier han til ManUtd.com, samtidig som han understreker betydningen av å involvere andre spillere enn bare dem som allerede har spilt i den senere tid.

– Vi har en fin blanding av ungdom og erfaring, og det er viktig å gi alle muligheten til å vise seg frem, sier han.

– Manageren har alltid ansett kamper som dette som en fin mulighet til å sjekke spillernes fremganger og få en pekepinn på hvor de står. Er de gode nok til å kunne bli inkludert i løpet av en lang sesong?

– Det vanskeligste av alt er å gi spillerne kamptrening nok til å gjøre dem i stand til å bevise at de er gode nok. Men nå er det ikke tilstrekkelig med bare én enkelt kamp. Vi ønsker oss mer enn det, og forhåpentligvis vil denne cupturneringen gi oss muligheter i så måte.

Spiller for å vinne

– Nå vet jeg ikke hva Newcastle vil finne på (i forhold til laguttak), men i de senere år har klubber i det store og hele sett på denne turneringen som en fin mulighet; ikke bare til å gi en ungdom eller to sjansen, men til å prøve å prøve å gå til topps. Det er tross alt et trofé å kjempe om, og selv går vi bestandig til enhver turnering med ambisjoner om å vinne, sier Phelan til slutt.