Dette bildet lekket i sosiale medier søndag: Nemanja Matic i United-klær.

Ryktesaker, uke 30

SISTE: Nemanja Matic er avbildet i United-treningsdrakt.

Publisert Sist oppdatert

Forrige ukes rykter

Søndag 30. juli:

21.00: Her kan du se hva Mourinho sa om Fellaini og Matic etter kampen mot Vålerenga.

16.25: Nemanja Matic skal være på plass i Manchester. Følg utviklingen her.

15.10: Er dette den endelige bekreftelsen? De siste minuttene har dette bildet av Nemanja Matic dukket opp på sosiale medier, og det ser ut som spilleren har fått draktnummer 31:

13.50: Marouane Fellaini kan bli Galatasarays best betalte spiller. Det skriver The Guardian. Den tyrkiske storklubben føler seg sikre på å lande en overgang i løpet av mandag eller tirsdag kommende uke.

Partene skal være enige om en fireårskontrakt verdt rundt fire millioner euro. Det vi isåfall gjøre Fellaini til klubbens best betalte spiller.

Belgieren er imidlertid med i troppen til Oslo i dag:

13.10: United skal ha økt budet på Ivan Perisic for å prøve å lande en overgang. Ifølge Football Italia lyder det nye budet på 48 millioner pund. Det er imidlertid fortsatt to millioner pund under det Inter Milan krever for kroaten.

28-åringen scoret for Inter mot Chelsea i en treningskamp i Singapore lørdag, men ville ikke uttale seg om fremtiden sin etter oppgjøret.

12.30: Akkurat i det Manchester United nærmer seg Oslo, melder både høyst anerkjente Di Marzio, Sky Sports og Manchester Evening News at Nemanja Matic snart er United-spiller. Tidligere i dag skrev også Daily Mail det samme. Mye tyder dermed på at José Mourinho vil få midtbanespilleren han ønsker, selv om rapportene inneholder få detaljer om overgangen. Matic skal ha blitt enig med United om de personlige betingelsene tidligere i sommer og ble ikke tatt ut i oppkjøringstroppen til Chelsea.

09.30: Var Galatasarays bud på Fellaini 10 millioner pund (eller euro)?

08.50: Daily Mail skriver at Nemanja Matic blir United-spiller kommende uke for 40 millioner pund. Samtidig skriver Mail at interessen i Ivan Perisic ikke er kommet noe lenger, siden United er uvillige til å betale 50 millioner for ham – eller å sende Anthony Martial til Italia som en del av avtalen.

07.50: Galatasaray skal ha blitt enige med Marouane Fellaini om en femårskontrakt. Det melder tyrkiske A Spor. Les hele saken om det mulige salget av Fellaini her.

07.40: Sunday Express prøver seg på at Mourinho vil vente ett år før han betaler 90 millioner pund for Gareth Bale – som da vil være 29 år gammel.

07.30: Nemanja Matics overgang til United tar tid fordi United og Chelsea ikke har blitt enige om ulike bonus-utbetalinger. Matic har bestemt seg for å dra til United, prisen er 50 millioner pund, men Chelsea ønsker også en del klausuler, som kan gi dem mer penger basert på Uniteds eventuelle suksess med Matic. Det skriver The Sun on Sunday. United håper likevel å få Matic klar kommende uke.

00.10: Superagent Mino Raiola skal ha kontaktet agent Stephane Corbis, agenten til Serge Aurier, for å snakke om en mulig overgang til United. 24 år gamle Aurier spiller til daglig for Paris St. Germain og Elfenbenskysten, og er kjent for å være en fysisk sterk høyreback. Forhandlinger pågår det, heter det fra Paris United.

Lørdag 29. juli:

16.45: Marouane Fellaini skal være nær en overgang til Galatasaray. Les saken her.

14.42: Pålitelige The Times skriver mye av det samme som har blitt nevnt tidligere om Gareth Bale: Han vil bli i Real Madrid, og han kommer til å kjempe mot alle eventuelle Real Madrid-forsøk på å selge waliseren til Manchester United.

07.50: The Independents Miguel Delaney skriver at siden United nå vet at Gareth Bale vil ha minst ett år til i Real Madrid, så er de klare til å gjenoppta praten med Inter om Ivan Perisic. Det spesielle med saken er egentlig at Delaney ikke gir noe nytt, da han samtidig skriver at United ikke vil betale overpris for Perisic, og at United er skeptisk til å gå inn i nye stressende forhandlinger. Saken skrives altså bare litt etter at Inter-sjefen fredag sa at han er sterkt imot et salg.

07.30: United diskuterer en ny langtidskontrakt med Ander Herrera. Les saken her.

Fredag 28. juli:

15.20: Inter-sjefen med klar tale om Ivan Perisic i dag. Les saken her.

13.00: – At Bale drar fra Real Madrid? En tøysete og dum historie, sier Bales agent til BBC.

07.10: Mer Gareth Bale, og de med innsikt ser ikke ut til å bli enig. Nå skriver The Telegraphs James Ducker at United ikke vil gå for verken Neymar eller Alexis Sanches, men at Gareth Bale likevel kanskje blir et overgangsmål for United – etter at Zinedine Zidane ikke kunne love ham fast spilletid denne sesongen. Ducker skriver også at Nemanja Matic ser ut til å komme.

Dail Mail og Daily Mirror skriver også om dette, at Reals mulige Mbappe-kjøp gjør at de må ofre enten Benzema, Ronaldo eller Bale – og at Bale da er først i køen.

Torsdag 27. juli:

18.00: Nemanja Matic har, ifølge Independent, fortalt Chelsea at United er hans foretrukne destinasjon. Juventus, et annet alternativ, vurderer derfor i stedet Paris St. Germains Blaise Matuidi. Mourinho ønsker å ha Matic på plass før ligastart. Det er Miguel Delaney som har skrevet artikkelen.

16.00: Mourinho-kjenner Duncan Castles skriver at United ikke kommer til å gå for Gareth Bale i sommer, selv om han nå er til salgs. Dette fordi de vet at spilleren egentlig ikke vil forlate Madrid, samt at Glazer-familien ikke ønsker å betale de overdrevne prisene som markedet nå preges av.

14.00: Etter at Real Madrid ble knust 1-4 av Manchester City i natt fikk Zinedine Zidane spørsmål om fremtiden til «BBC» – Gareth Bale, Karim Benzema og Cristiano Ronaldo. Det har som tidligere nevnt blitt hevdet at Gareth Bale kan ende på Old Trafford i sommer, dersom en ny «galactico» kommer inn portene på Santiago Bernabeu.

– Jeg håper «BBC» blir her for denne sesongen. Jeg vil at at alle som er her skal bli værende, men alt kan skje fram til 31. august, sa Zidane, ifølge Independent.

10.35: Det er ikke altfor ofte Guardian bringer rykter til bordet, men når de gjør det, er det ofte med en viss troverdighet. Ifølge avisen er både Manchester United og Tottenham interessert i Ross Barkley. Everton-manager Ronald Koeman har bekreftet at 23-åringen kan bli solgt i sommer som følge av at han har avslått et kontraktstilbud fra klubben. Barkley skal være åpen for en overgang til Old Trafford, selv om United ikke skal være like interessert som Tottenham, som har fulgt engelskmannen i lang tid. London-klubben er imidlertid ikke villig til å imøtekomme kravet på 50 millioner pund. Barkley er for øvrig nyoperert og satt ut av spill i tre-fire uker.

08.50: Også i dag handler mye om Gareth Bale, som igjen er United-aktuell. Flere medier skrev i går (se nedenfor) hvordan en avtale mellom Monaco og Real Madrid for Kylian Mbappe kan få konsekvenser for Bale, og i dag har spanske AS spurt Madrid-fansen om de ønsker å selge waliseren. Hele 72 prosent av til sammen 40.000 supportere ville solgt Bale til United.

Onsdag 26. juli:

22.50: Manchester United skal ha sett seg lei Persisic-situasjonen, som ikke ser ut til å bevege seg nevneverdig fremover. Oppmerksomheten skal ha blitt flyttet mot RB Leipzigs Emil Forsberg. Spilleren med 8 mål og 25 målgivende i fjorårets Bundesliga kan bekle alle tre angrepsposisjoner bak spissen.

18.45: The Independent kjører en lignende sak som AS og ESPN, der de påstår at Gareth Bale til Manchester United endelig kan bli en realitet. Igjen så er monsterovergangen til Kylian Mbappe helt sentral i saken, men det er også Ed Woodward.

Mannen som Mourinho mener har god kontroll over Uniteds overgangsaktivitet har tidligere uttalt at United har midler til å gjøre det ingen andre kan på overgangsmarkedet, og skal like tanken på å hente en superstjerne inn hver sommer.

Forutsetningene for en Bale-overgang skal være at Real Madrid-ledelsen gir han beskjed om at spilletiden vil bli begrenset.

Problemet byr seg når Real Madrid-trener Zinedine Zidane etter sigende skal være en stor tilhenger av Gareth Bale – og ikke i like stor grad av Karim Benzema. Hvis én av de to skulle forlate Santiago Bernabeu i sommer, er det kanskje mer sannsynlig at det blir Benzema som går.

17.25: Monaco har drevet god butikk så langt i sommer. Bernardo Silva, Benjamin Mendy og Tiemoue Bakayoko har alle blitt solgt for gode penger. Nå skal dessverre salgsfesten være over – og det betyr at Fabinho blir værende i Monaco.

– Vi har beholdt de nøkkelspillerne vi ønsket å beholde. Fabinho har fått forespørsler fra «alle» i Europa, men han er essensiell for midtbanen vår. Det samme gjelder Lemar. Han blir også værende, sa Monacos visepresident Vadim Vasilyev ifølge MEN.

Da tyder mye på at denne overgangen kan legges død?

16.05: En annen journalist som pleier å ha god oversikt over hva som skjer innad i Manchester United er ESPNs Rob Dawson. Han skriver at kilder har avslørt at United kommer til å gjøre et nytt forsøk på å signere Gareth Bale i sommer, hvis Real Madrid gir noen indikasjoner på at han er tilgjengelig for salg.

Så kan man diskutere om kilder egentlig er nødvendig for å trekke disse konklusjonene, all den tid Uniteds interesse i Gareth Bale har vært viden kjent siden han forlot Tottenham i 2013.

15.00: Miguel Delaney i Independent har tilsynelatende god kontroll på hva som beveger seg i ryktejungelen og skriver at Manchester United er klare for å gjøre et nytt fremstøt på Nemanja Matic. Den nysådde optimismen skal bunne i at Chelsea er mer villige til å selge nå som de har fått Lukaku-overgangen litt på avstand og har lykkes med å hente inn Tiemoué Bakayoko og Alvaro Morata. I tillegg skal Matic selv ønske seg til United, selv om også Juventus og Inter er interessert. United skal være innforstått med at budet må være på minst 40 millioner pund.

United skal derimot ha lagt ballen død når det gjelder Eric Dier, da Tottenham-spilleren ikke er tilgjengelig.

13.35: Unggutten Renato Sanches har blitt koblet til Manchester United de siste dagene, men nå er det mye som tyder på at 19-åringen kan ende i Milan. Ifølge franske L’Equipe er italienerne enig med Bayern München om en overgangssum på 35 millioner euro for Sanches. Bayern-trener Carlo Ancelotti har tidligere bekreftet at Sanches kunne forsvinne.

13.30: Inter-trener Luciano Spalletti har kommet med en oppdatering rundt situasjonen til United-aktuelle Ivan Perisic. Mer om det her:

Avisen refererer fra gårsdagens pressekonferanse med José Mourinho, og gir historien hele forsiden, selv om United-manageren ikke sa ett eneste ord om Bale da han ble spurt om waliseren. Derimot svarte han hvilke lagdeler han ønsker å forsterke og gjentok at han ikke snakker om spillere fra andre lag.

Bakgrunnen for spørsmålet om Mourinho ønsker å signere Bale, er en samtale mellom de to som skal ha funnet sted i forbindelse med lagenes oppkjøringskamp for noen dager siden.

– Jeg kan ikke kjøpe deg, fordi du ikke snakker, skal Mourinho ha sagt til Bale, noe som kan tolkes som at han mener Madrid-spilleren burde ytret sitt ønske om å gå til United offentlig.

07.45: Det er bare å erkjenne at det for øyeblikket er langt roligere rundt Manchester United i ryktejungelen enn det som var tilfelle tidligere i sommer. Vi tar uansett med oss noen kommentarer fra José Mourinho fra i går:

– Woodward har kontroll. Han ordnet Lindelöf og Lukaku, men han vet at jeg vil ha flere spillere. Han vet også at jeg har balanse i troppen nå og at jeg forstår hvor vanskelig det er med markedet i dag. Jeg godtar at vi får inn bare én spiller til. Forholdet vårt (Ed Woodward) er veldig bra. Jeg venter bare på gode nyheter nå. Det vil være at en spiller kommer inn snart. Jeg forholder meg rolig.

– En sentral midtbanespiller og en angrepsspiller, gjerne en som spiller ving. Det handler om å ha flere alternativer. Jeg snakker aldri om spillere i andre klubber.

Tirsdag 25. juli:

19.40: Vel, det var aldri veldig realistisk uansett: Radja Nainggolan skal ha blitt enig med Roma om en kontraktforlengelse, og blir etter alle solemerker værende i Italias hovedstad:

18.45: Overgangs-guru Di Marzio skriver i denne saken at Manchester United er favoritter til å sikre seg signaturen til Nemanja Matic i sommer. Det er egentlig ikke noe nytt, men Mourinho bekreftet på tirsdagens pressekonferanse at en sentral midtbanespiller er én av to prioriteter.

16.35: I går bekreftet Carlo Ancelotti at Renato Sanches kunne forlate Bayern. Spilleren som var en del av Portugals EM-vinnende tropp før han dro til Bayern Mümchen samme sommer, har kun startet ni kamper i Bundesligaen.

Sanches sier selv tirsdag at et klubbskifte kan være nødvendig for at han skal utvikle seg:

Prisen skal ligge på rundt 40 millioner Euro, noe som strengt tatt virker overkommelig i dagens marked. Internazionale skal også være sterkt interessert.

16.25: I utgangspunktet er ikke dette United-relatert, men det kan fort bli det. Real Madrid og Monaco skal ha blitt enige om en overgangssum for stjerneskuddet Kylian Mbappe. Prislappen? Bare 180 millioner Euro:

Det enorme talentet – og den like imponerende prislappen – burde tilsi at Mbappe er tiltenkt en plass i startelleveren til Zinedine Zidane. Det er vanskelig å se for seg at Cristiano Ronaldo har noen planer om å vike plass, og det betyr at det står mellom Karim Benzema eller Gareth Bale, som skal ha en fan i José Mourinho.

Før kampen mot Real Madrid fikk Mourinho muligheten til å snike inn en liten kommentar til Bale:

– Jeg kan ikke kjøpe deg, fordi du snakker ikke til meg, spøker Mourinho i videsnutten over.

Så hører det også med til historien at Mourinho så sent som i helgen gjentok at han ikke etterfølger spillere som ikke ønsker å komme til Manchester United.

12.55: Italienske Corriere dello Sport (via talkSPORT) mener at Manchester United og Inter Milan kan nærme seg en avtale om kjøp av Ivan Perisic.
Milano-klubben har til nå vært ubøyelig i sitt krav om nærmere £50 millioner for sin kroatiske ving, et beløp Ed Woodward & co. så langt ikke har vært villige til å hoste opp for 28-åringen.
Nøkkelen til en avtale ligger, ifølge den italienske avisen, i at United tillater Anthony Martial å dra til Giuseppe Meazza Stadion på lån. Og dermed var vi vel like langt…

Mandag 24. juli:

19.05: Daily Mail melder at Cameron Borthwick-Jackson er ønsket av Ajax, som nylig solgte Jaïro Riedewald til Crystal Palace og derfor trenger en venstrebeint forsvarsspiller. United-gutten hadde et skuffende utlån i Wolverhampton forrige sesong, men det skal likevel ikke mangle på interesserte klubber.

18.55: I mangel på andre rykter å skrive om, tillater vi oss å rapportere litt spansk sladder. Ifølge Diariogol (via Daily Mail) – som ikke er blant de mest seriøse aktørene – skal Cristiano Ronaldo ha gitt Neymar noen råd i forbindelse med brasilianerens fremtid. Ronaldo skal nemlig ha frarådet den PSG-aktuelle Barcelona-spilleren å forlate klubben. Den eneste unntaket måtte være hvis Manchester United kommer på banen, skal Ronaldo ha sagt via en tekstmelding. Som sagt – inntas med salt.

15.15: På en til nå svært ryktefattig mandag, dukker The Independent om med et sitat fra Bayern München-manager Carlo Ancelotti om at «det er en mulighet» for at Renato Sanches blir United-spiller i sommer. Derimot avviser italieneren på det sterkeste at det blir noen overgang på en annen av midtbanespillerne hans, Arturo Vidal.

Sanches, som var sterkt ønsket av United før han i fjor sommer forlot Benfica til fordel for det tyske storlaget, har ikke klart å holde seg inne i Ancelottis førsteellever. Det har blant annet ført til en erklæring fra Bayern-direktør Karl-Heinz Rummenigge om at den 19 år gamle portugiseren vil være tilgjengelig for £43 millioner. Det siste var riktignok som respons på påstått interesse fra AC Milan. Hvilket prisleie han vil legge seg på når og om United skulle banke på døren, er (trolig) en helt annen sak.

Powered by Labrador CMS