Ryktesaker, uke 43

Er dette mannen som skal løse forsvarsproblemene?

Her er rykter fra avisene denne uka. Vi gjengir det meste som legges ut, så får hver og en selv vurdere hvor seriøse de ulike ryktene kan være.

Les også: Forrige ukes rykter.

Lørdag 25. oktober:

08.00: Han er tilbake i ryktespalten: Daily Mirror skriver at Louis van Gaal har identifisert Ezequiel Garay som mannen som kan fikse forsvarsproblemene til Manchester United.

28-åringen gikk i sommer til Zenit, men skal visstnok ikke være 100% fornøyd med tilværelsen der, og det største hinderet blir kanskje å overbevise den russiske klubben om å selge, men ifølge tabloidavisen tror United at de kan få det til i januar. Garay har superagent Jorge Mendes som sin agent, noe som kan være positivt på grunn av det gode forholdet mellom United og Mendes.

Van Gaal skal først ha lagt merke til Garay under et ungdomsmesterskap i Nederland i 2007, der Garay og Argentina vant. Garay var ellers med på å holde nullen mot Van Gaals Nederland i denne sommerens VM-semifinale, før han også scoret i straffekonkurransen der Argentina vant.

Saken er skrevet av Martin Lipton og David McDonnell, og sistnevnte er regnet som en United-journalist som vi kan stole på.

Fredag 24. oktober:

22.35: Daily Telegraph tror også at Víctor Valdés snart er United-spiller, og de legger også til at Anders Lindegaard er på transferlisten. Det er ikke United-korrespondent Mark Ogden som har skrevet saken, men Luke Edwards, som vanligvis har mer kontroll på nordøst-England enn Manchester-fotballen. Men det betyr jo ikke at ikke dette kan være sant…

21.05: Som vi skrev tidligere i dag har Paul Pogba skrevet under på en ny langtidskontrakt med Juventus, og nå melder velinformerte Gianluca Di Marzio at Juan Cuadrado har forlenget med Fiorentina. Dermed kan vi på det nærmeste avskrive muligheten for at disse to havner på Old Trafford med det første. Check, check.

14.40: Ifølge Daily Mail vil Victor Valdes fullføre sin overgang til Manchester United i løpet av de neste to ukene.

12.50: Her har vi en som reagerer på tabloidenes latterlige ryktefabrikering.

12.42: Så har Paul Pogba skrevet under på en kontrakt som binder ham til Juventus frem til 2019. Da kan vi trolig bare utelukke muligheten for en retur til Old Trafford.

09.00: I går kom den overraskende meldingen om at den tidligere Barcelona-keeperen Victor Valdés har blitt invitert til Old Trafford for å trene seg opp igjen etter vårens alvorlige kneskade. I dag melder spanske El Mundo Deportivo – ifølge Sports Mole – at 32-åringen har takket nei til å skrive under på en kontrakt med United fordi han ikke ønsker å være cover for David De Gea.

08.05: Det er så langt veldig tynt med spekulasjoner i dag, men Daily Express (jada, jada…) melder at Real Madrid er lystne på å sikre seg innleide Javier Hernandez på en permanent avtale. Derimot er spanjolene ikke like lystne på å betale Uniteds forlangende på £17 millioner. Les her.

Torsdag 23. oktober:

13.00: «Bare rykter, jeg er lykkelig her». Det skal David De Gea ha sagt til det tyske magasinet Kicker, da han ble spurt om spekulasjonene som linker ham til Real Madrid.

08.50: Dette har for så vidt ingenting direkte med United å gjøre, men om en av klubbens tidligere tjenere. Daily Star hevder nemlig at den tyske storavisen Die Welt linker klubbløse Tomasz (PiG) Kuszczak til selveste Bayern München. Den angivelige interessen fra Pep Guardiola & co. skyldes skader på reservekeeperne Pepe Reina og Tom Starke, noe som har ført til at Manuel Neuer i øyeblikket er klubbens eneste tilgjengelige målvakt. Siden PiG er klubbløs kan han hentes til München på dagen. Les mer her.

08.00: Veldig lite (ingenting) å melde fra ryktefronten. Riktignok spekuleres det fortsatt i at United viser interesse for Real Madrid-backen Marcelo. Noen, som Soccerisma, viser i den anledning til «rapporter» – for sikkerhets skyld fra en så sikker kilde som Metro(!) – som igjen viser til en enda sikrere kilde – Daily Express(!!!). Her kan vi lese om angivelig United-link både til nevnte Marcelo og til Barcelonas venstreback Jordi Alba. Avslutningsvis tillater Soccerisma segå stille spørsmålet: «Hva i all verden er det som foregår i Louis van Gaals hode?» Vi tillater oss i steden å endre ordlyden i spørsmålet til: «Hva i all verden er det som foregår i hodet på avismedarbeidere som uten blygsel spyr ut slikt stoff?» De må være temmelig desperate.

Onsdag 22. oktober:

20.10: Daily Express, som treffer blink omtrent like ofte som blinde skiskyttere uten ammunisjon i geværet, skriver om United-interesse for flere spillere.

Først nevner de Arturo Vidal, som du sannsynligvis la merke til at dukket opp relativt ofte i denne spalten i sommer. Van Gaal følger visstnok chileneren tett, og Strootman (pga manglende vilje til salg fra Romas side) og Khedira (vil heller til Arsenal/Chelsea) skal være mindre aktuelle, ifølge avisen. I tillegg bruker de en uttalelse fra tidligere Juventus-spiller Nicola Amoruso også: Han tror visst at Vidal og Juventus snart skiller lag.

Dani Alves blir i tillegg nevnt som et transfermål igjen, men vi har tidligere i denne spalten skrevet at ganske pålitelige kilder hevder at kontraktsforhandlinger med Barcelona er i gang, og da mister kanskje Express-saken litt troverdighet når de skriver at kontraktsforhandlinger ikke er i gang. Guillem Balague har kanskje bommet enkelte ganger før, men han er fortsatt langt mer troverdig enn Daily Express.

Det siste ryktet fra Express-saken er at United er interesserte i å hente CSKA-stopperen Mário Fernandes. Brasilianeren var med i landslagstroppen til Brasil til kampene mot Argentina og Japan, og han debuterte mot sistnevnte. Også Arsenal skal være interesserte, og det skal være snakk om en overgangssum på rundt £20 millioner.

11.35: Daily Star – omtrent like (u)pålitelige som Daily Express, skriver at Inter Milan har lagt sin midtbanespiller Fredy Guarin ut for salg, og at dette trekket kommer som en stor oppmuntring for Manchester United.
Den 28 år gamle colombianeren har flere ganger tidligere, deriblant i sommer, blitt ansett som aktuell for Louis van Gaals lag.

11.10: Cristiano Ronaldo og Sami Khedira er ikke de to eneste Real Madrid-spillerne som linkes til Manchester United. Ifølge notoriske Daily Express ønsker Louis van Gaal også å hente klubbens brasilianske venstreback Marcelo. Akkurat den linken virker temmelig usannsynlig, tatt i betraktning at både Luke Shaw og Marcos Rojo allerede er på plass på Old Trafford.

08.05: Real Madrid kommer ikke til å selge Sami Khedira i januar, ifølge vanligvis pålitelige Independent. Avisen siterer spanjolenes  italienske manager, Carlo Ancelotti, som uttaler: – Vi har frem til juni på oss til å komme til enighet med ham om en kontraktsforlengelse. Klarer vi ikke det, forlater han klubben ved sesongslutt.
Tyskerens kontrakt utløper til sommeren, og det spekuleres i interesse både fra United, Chelsea og Arsenal om å overbevise Real til salg allerede i det kommende overgangsvinduet.

Tirsdag 21. oktober:

07.10: Daily Star (må tas med en stor klype salt)  skriver at United planlegger «a shock»-bud på £20 millioner for å hente Gerard Pique tilbake fra Barcelona.

07.00: The Sun (krever innlogging) hevder at United har sett seg ut Sunderlands Jordan Pickford som cover for David De Gea mellom stengene. Pickford er 20 år gammel og for tiden utlånt til Bradford City. Sunderland-manager Gus Poyet ønsker ikke å selge, men vil finne det vanskelig å takke nei til en overgangssum på £2 millioner, ifølge kilden.

18.05: Marco Reus kan være på vei bort fra Borussia Dortmund. Det har fått en rekke storklubber til å reagere. Bayern München vurderer å legge inn bud, og United, City, Arsenal og Liverpool er alle interesserte i spilleren som har en prislapp på rundt 20 millioner pund, skal vi tro Goal.com.

Mandag 20. oktober

11.00: Real Madrid-manager Carlo Ancelotti har blitt konfrontert med ryktene om at Cristiano Ronaldo kan havne i United. Ancelotti er imidlertid relativt sikker i sin sak. Se egen sak.

08.30: Ettersom det visstnok ikke blir noen Daniel Alves skal Louis van Gaal ha rettet oppmerksomheten mot et yngre alternativ, Matteo Darmian fra Torino. Uniteds speidere skal ha vurdert 24-åringen nøye og skal være imponert. Ifølge Daily Mirror vil prisen ligge på rundt 15 millioner pund. Les saken her!

08.25: Så fort det kom frem at Daniel Alves ikke ønsket å fornye kontrakten med Barcelona ble brasilianeren naturligvis linket til Manchester United. Faktisk har det blitt hevdet at United allerede har gjort en avtale med høyrebacken. Nå melder imidlertid pålitelige Guillem Balague at Alves har sett seg ved forhandlingsbordet med Barcelona. Daily Mail melder det samme. Les saken her!

08.20: Som nybakt VM- og Champions League-mester er Sami Khedira en attraktiv mann på markedet, spesielt siden han ikke virker å være altfor høyt verdsatt i Real Madrid. Det ble ingen overgang for 27-åringen i sommer som kom tilbake i trening i forrige uke, men det sies at tyskeren ønsker seg til Premier League. Khediras kontrakt går ut neste sommer, og ifølge Daily Star skal United være villige til å tilby Khedira mer enn det Chelsea og Arsenal kan. Som alltid tar vi imidlertid ryktene fra Daily Star med en neve salt. Les saken her!