Ryktesaker, uke 4

Lucas Moura har vært i møter med Tottenham.

Forrige ukes rykter

Bekreftede overganger i januarvinduet

Fredag 26. januar:

08.00: Brasilianske Lucas Moura har vært koblet til Manchester United i januar, men etter at Ed Wooward snappet opp Alexis Sanchez, er det mye som tyder på at PSG-vingen havner et annet sted. Franske RMC melder at Moura møtte Tottenhams styreformann, David Levy, på torsdag for å diskutere en overgang til London-klubben.

Torsdag 25. januar:

11.30: Ifølge rykteguru Miguel Delaney har José Mourinho avsluttet jakten på en ny venstreback etter at Luke Shaw plukket opp hansken og leverte flere gode kamper på begge sider av nyttår.

United har vært sterkt koblet til både Danny Rose (Tottenham) og Alex Sandro (Juventus), men torsdag skriver Delaney i Independent at Shaws søknad om fast plass på laget har imponert Mourinho i så stor grad at han ikke vurderer det som nødvendig å forsterke på venstreback, der også Ashley Young har imponert etter en omskolering.

– For øyeblikket ser jeg ikke mange venstrebacker som er bedre enn Shaw, uttalte Mourinho på en pressekonferanse nylig.

08.40: Etter at Sanchez-overgangen gikk i orden, er Nice-spilleren Jean-Michael Seri navnet vi har sett oftest i ryktespalten vår. Nå dukker det opp en ny kandidat  som erstatteren til Michael Carrick. Ifølge Le 10 Sport har José Mourinho pekt seg ut Mateo Kovacic i Real Madrid.

08.10: Kan Antoine Griezmann havne i Manchester likevel – i lyseblå drakt? Det hevder i alle fall The Sun. Kanskje har United og Arsenal startet en ny trend, for Atlético Madrid ser visstnok på muligheten for å bytte til seg Sergio Agüero mot Griezmann, som vi alle vet var nær en overgang til Old Trafford i fjor sommer. I en eventuell avtale, som ikke er aktuelt nå i januar, må nok City legge noen ekstra seddelbunker på bordet.

08.00: Daily Express kommer med samme rykte vedrørende Axel Tuanzebe som Daily Mail hadde på tirsdag. Unggutten nærmer seg et utlån til Aston Villa og kan være aktuell allerede til tirsdagens Championship-oppgjør mot Sheffield United.

Onsdag 24. januar:

15.30: United har akkurat slått City i jakten på én spiller, og hvis vi skal tro The Mirror er vi ferd med å forsøke på det samme igjen.

Jean-Michael Seri er et hett navn om dagen, og hvis vi skal tro David McDonnell så er begge Manchester-klubbene klare for å betale ut utkjøpsklausulen til midtbanespilleren allerede i januar.

Som nevnt tidligere i dag ligger klausulen på 35 millioner pund, noe begge klubbene burde ha råd til. Seri skal anses som en langtidserstatter for Michael Carrick, ifølge McDonnell.

14.55: Napolis midtbanespiller Jorginho skal også være på Uniteds radar. Det mener den italienske journalisten Raffaele Auriemma. Han nevner også Manchester City, Liverpool og Arsenal som interesserte klubber, ifølge Ilnapolionline.com.

14.45: Alexis Sanchez skal ha sagt til United at Barcelona-stopperen Samuel Umtiti vil være en bra forsterkning. Den franske 24-åringen har vært koblet til United før, og det er spanske Don Balon som nå skriver om dette.

07.30: The Independent skriver at United fortsatt ønsker Arsenals Mesut Özil til sommeren, som altså er kontraktsløs da. Journalist Miguel Delaney skriver at det er midtbanen som er hovedfokus på overgangsfronten etter at Sanchez kom, og at Jean Michael Seri (Nice) er topp-alternativet. Andre alternativer, ifølge Delaney, er Valencias Carlos Soler, Borussia Dortmunds Julian Weigl. Interessen i Christian Pulisic skal være sloknet, men om Marouane Fellaini forsvinner – så kan også en ny spiss være bli et mål.

07.15: Forrige uke dukket Nice-midtbanespiller Jean Michael Seri opp i denne spalten, og nå skriver The Sun at Mourinho vurderer et bud på ham til sommeren, eller om United burde gå for ham allerede nå – før overgangsvinduet stenger neste uke. 26 år gamle Seri skal være tilgjengelig for 35 millioner, og var ønsket av Barcelona i fjor sommer. Seri er også ivorianer. Det var Daily Mirror som nevnte Seri og United forrige uke.

07.00: Athletic Bilbao-keeper Kepa gikk altså likevel ikke til Real Madrid (se mandagens rykter), noe som ville stanset De Gea-ryktene dit. Det ble klart mandag. Nå nevnes De Gea igjen som Real Madrids førstevalg på keeperplass, ifølge Marca, selv om det skal sies at saken i engelske Marca ikke inneholder noe annet enn det, og at Courtois er nummer to på ønskelista.

Tirsdag 23. januar:

18.49: Det var en overraskelse da Lassana Diarra ble linket til United, men nå er det uansett ikke aktuelt – han har nemlig signert for PSG.

18.25: Ifølge Daily Mail håper Aston Villa å ha klar lånesigneringen av Axel Tuanzebe til helga.

Mourinho skal ha vært litt skeptisk til å la ham gå på grunn av Eric Bailly-skaden, men United og Villa jobber ifølge avisen nå med å fullføre avtalen.

Flere klubber skal ha ønsket seg Tuanzebe på lån, men ex-red Steve Bruce kunne tilsynelatende tilby den beste pakken for stortalentet.

Neste Villa-kamp er borte mot James Wilson og Sheffield United på tirsdag.

Mandag 22. januar:

15.55: Ifølge TheGamblingTimes har Arsenal forhørt seg om Chris Smalling.

14.20: Angående forrige ukes overraskende rykte om påstått United-interesse for den 33 år gamle tidligere Chelsea-, Arsenal-, Real Madrid- (og diverse andre klubber)-spilleren Lassana Diarra. Han har nå, ifølge Le Parisien, bestått legesjekken hos PSG.


08.00: The Mirror viser til «rapporter i Spania» som melder at Bayern München sikter seg inn på Gareth Bale. Dermed mener avisen at Manchester United må regne med konkurranse om waliserens underskrift.

07.45: Akkurat idet Real Madrid så ut til å ha sikret seg Athletic-keeper Kepa, og vi var begynt å tro at jakten på David De Gea endelig var innstilt, dukker AS (via Mirror), opp med meldingen om at Kepa har takket nei til Zinedine Zidane & co.
Dersom dette stemmer, er det kanskje grunn til å frykte at vi må belage oss på nye fremstøt fra den spanske hovedstaden …?