Ryktesaker, uke 25

Dortmund skal ha sendt representanter til Manchester for å sluttføre Mkhitaryan-overgang.

Forrige ukes rykter

Søndag 26. juni:

21.30: Flere rapporter hevder at Dortmund har sendt representanter til Manchester for å sluttføre Henrikh Mkhitaryans overgang til Manchester United.

16.30: Ifølge The Sun skal Manchester City være nær ved å sikre seg signeringen til John Stones. Stopperen har vært linket til United i lengre tid, og avisen hevder de fortsatt er med i kampen om engelskmannen. City skal være villige til å punge ut £50m for Stones.

14.47: Søndag ble det klart at Breel Embolo – som har vært linket til United – ble klar for tyske Schalke 04.

12.10: Gazzetta World skriver søndag at Barcelona skal være interessert i å hente Matteo Darmian. De siterer – ikke like troverdige – Daily Star – på at Barca-direktør Ariedo Braida ønsker å betale €20 millioner for italieneren.

09.05: Troverdige Fabrizio Romano og Marcus Christenen i The Guardian melder også at United er svært nære å signere Henrikh Mkhitaryan og Zlatan Ibrahimovic. Avisen skriver at Mkhitaryan kommer til å koste rundt £30 millioner. Zlatan skal ifølge journalistene ha møter med Mourinho neste uke.

Den italienske journalisten Gianluca Di Marzio skriver også at Zlatan kommer til å signere for United innen 1. juli.

09.00: Goal.com melder at Everton og Ronald Koeman ønsker å hente Morgan Schneiderlin til Everton. Les mer her.

Lørdag 25. juni:

13.00: Ifølge Gianluca DiMarzo skal Paulo Dybala ha fortalt at han er sikker på at Paul Pogba blir i Juventus etter å ha pratet med lagkameraten.

12.00: Flere rapporter i Italia hevder at Roma vil gi United kamp om signeringen til Zlatan Ibrahimovic. I sin live-dekning av United, hevder dog M.E.N. at overgangen til United er «done and dusted».

09.45: Ifølge Sunday Times-journalist Duncan Castles skal Marcos Rojo ha fått marsjordre av United. Manchester-klubben skal være på utkikk etter en ny klubb for argentineren, og er villige til å selge han for £12m, £8m mindre enn hva United kjøpte han for.

09.00: En rykte-rik morgen denne lørdagen! Ifølge AS skal United ha startet overgangsprat med Paul Pogba, hvor Jose Mourinho spiller en viktig rolle. Den spanske avisen hevder United er villige til å betale hele €120m for å sikre seg signaturen til franskmannen. AS skriver også at Pogba vil få en kontrakt hvor han tjener £12m hver sesong.

09.00: James Rodriguez har slitt med spilletid for Real Madrid denne sesongen, og skal ha blitt fortalt at han kan forlate klubben for Manchester United i sommer, ifølge Mirror. Prisen ligger på £50m,£6m mindre enn Real Madrid kjøpte han for.

08.30: Ifølge tyske Bild er Dortmund klare for å gi slipp på Henrikh Mkhitaryan til Manchester United for €40m.

08.15: Mange venter på at John Stones vil forlate Everton denne sommeren, men Daily Mail hevder at nyansatte Ronald Koeman kan bli en avgjørende faktor for at Stones faktisk blir i Everton. Koeman var en stopperkjempe i sine dager og Daily Mail mener hans erfaring kan være gull verdt for Stones.

Fredag 24. juni:

10.50: Paul Pogba er spileren som Jose Mourinho har satt øverst på ønskelisten, melder The Sun. Avisen spinner videre på Manchester Evening News sin historie fra torsdagen om at Mourinho forventer å gjøre minst et spillerkjøp i sommer som vil sende sjokkbølger gjennom fotball-europa.

09.20: The Sun melder at Mourinho skal ha gjort det klart for James Wilson at vil bli leid ut igjen for å få spilletid. Mourinho vil i stedet bruke Marcus Rashford på topp og Wilson, som var på lån til Brighton mesteparten av siste sesong, må forberede seg på at han må bort fra Old Trafford for å få spilletid neste sesong.

09.10: James Rodriguez skal ha solgt huset sitt og er usikker på fremtiden sin i Real Madrid, melder Don Balon. Rodriguez har slitt med å få tillit under Zinedine Zidane i den spanske hovedstadsklubben og Jorge Mendes skal være klar til å ta ham til United.

08.00: Dortmund skal nå være på gli når det gjelder et eventuelt salg av Henrikh Mkhitaryan til United. Det melder det tyske magasinet Kicker. Etter at et annet overgangsmål for United, Mats Hummels, ble klar for Bayern München og Ilkay Gündogan signerte for City har Dortmund vært motvillige til å la armenske Mkhitaryan bli den tredje stjernen til å dra. Men nå skal klubben være villige til å selge for drøye 30 mill pund. 

Torsdag 23. juni:

17.50: En ball vi definitivt kan legge død nå er Antoine Griezmann som tidligere har blitt linket til United. Han har nå skrevet ny kontrakt med Atletico Madrid som binder ham til den spanske klubben til 2021.

10.30: Cesar Azpilicueta skal være ønsket av Jose Mourinho, skriver Mirror. Avisen skriver at den spanske forsvarsspilleren kan gå en uviss fremtid i møte på Stamford Bridge med Antonio Conte i sjefsstolen og at en gjenforening med Mourinho kan bli aktuelt.

10.20: Så tar vi med et rykte som må sies å være ganske vilt. United skal være klare med et bud på 50 millioner pund for Arsenals Aaron Ramsey dersom jakten på Henrikh Mkhitaryan ikke gir resultater. Det er The Sun som melder dette.

Onsdag 22. juni:

21.15: En ryktestille kveld denne onsdagen, men litt finner vi. Ifølge Sport Bild er ikke Dortmund villige til å selge stjernespissen Pierre-Emerick Aubameyang ettersom Mkhitarian kan forlate den tyske klubben. United har selv vært linket til spissen tidligere, men han har også vært sterkt linket til Manchester City.

17.00: Mer om Ezequiel Garay. Independent-journalist, Kevin Palmer, hevder at flere bookmakere har sendt E-Mail til journalister om at det er «heavy betting» på at Garay havner i Manchester United. Spilleren er også linket til Arsenal.

13.35: Så ser det ut til at vi omsider kan glemme Breel Embolo. Ifølge den anerkjente, italienske journalisten Fabrizio Romano, har Manchester United nå fått beskjed fra spillerens agent om at Schalke 04 har kommet til enighet med Basel om kjøp.

13.25: Etter å ha gitt Juventus beskjed om at de vil utløse tilbakekjøpsklausulen i Álvaro Moratas kontrakt, vil Real Madrid ifølge The Times lytte til bud på den 23 år gamle spanske landslagsspissen. I tillegg til Manchester United, skal også Chelsea, Tottenham og Arsenal være interessert.

09.10: Så dukker Ezequiel Garays navn opp igjen i ryktene rundt United. Det er italienske Tuttosport (via talkSPORT) som hevder at rødtrøyene – og Inter Milan – jakter på den 29 år gamle midtstopperen. De to klubbene skal ha fulgt den argentinske Zenit St. Petersburg-spilleren siden januar i år. Prisen på Garay antas å ligge på rundt £15 millioner.

08.55: «Gareth Bale til United» virker mer og mer usannsynlig. Real Madrid vil nemlig – ifølge Daily Mail – tilby waliseren en «livstidskontrakt» som vil gjøre ham til en av verdens best betalte spillere. Ingenting er bekreftet, men slik avisen har oppfattet det, vil det kunne være snakk om en avtale av opptil syv års varighet.

08.45: The Mirror hevder at Manchester United har øket sitt opprinnelige – og avviste – bud på Borussia Dortmunds Henrikh Mkhitaryan fra £19 millioner til £28 millioner + såkalte «add ons». Dersom dette medfører riktighet, betyr det at man er svært nærme tyskernes verdifastsettelse på £31 millioner.
Daily Mail er inne på det samme, men summen det opereres med her er to millioner pund lavere enn i Mirror-versjonen.

Tirsdag 21. juni:

19.45: Tancredi Palmeri hevder Zlatan Ibrahimovic signerte en avtale med United i juni. Avtalen skal ha blitt sendt til den svenske treningsleiren hvor Zlatan skal ha signert og sendt den i retur. Det skal være en forhåndsavtale for å sikre spilleren. I likhet med avtalen United skal ha hatt med Mourinho.

18.10: Skybet har gjort Everton til favoritter til å hente Juan Mata denne sommeren. Videre på lista finner vi lag som PSG og Barcelona før oddsen stiger tosifret. Oddsen for at Mata blir værende i United er lik oddsen for at Everton henter spanjolen.

17.30: RB Leipzigs interesse er kanskje borte, men naborivalen Manchester City skal ifølge Blick gjøre det vanskeligere for United å skaffe seg sveitsiske Breel Embolo. City skal ikke selv ønske seg Embolo, men er villige til å punge ut en stor sum for Schalkes Leroy Sane. Med dette vil Schalke trenge en erstatning, og her kommer Embolo inn. Store summer fra City kan dekke bordet til at Schalke kaprer Embolos signatur.

16.00: United-aktuelle Zlatan Ibrahimovic har sagt at han ikke vil delta i sommer-OL for Svergie, og at hans siste landskamp blir i Euro 2016. Om det kommer på bakgrunn av klubbskifte eller ikke, er det kun Zlatan som vet, men det er klart at en spiller som kun fokuserer på klubbfotball er et pluss.

14.30: Så er det bekreftet: Den United-linkede Juventus-spissen Álvaro Morata returnerer til Real Madrid, klubben han forlot i 2014.
Det har en stund vært antatt at dette ville skje, ettersom Real på salgstidspunktet sikret seg opsjon på tilbakekjøp, angivelig med tanke på videresalg med god fortjeneste.
Ifølge Marca har klubben ennå ikke tatt noen beslutning i den retning, men det antydes at et eventuelt salg vil koste kjøpende klubb €75 millioner (i underkant av £58 mill.).

09.30: I går (13.25) kom det frem at United-aktuelle Breel Embolo ikke lenger er et mål for tyske RB Leipzig. Dermed skulle Uniteds hovedkonkurrent til 19-åringens signatur være ryddet av veien.
Nå melder imidlertid Kicker at også Schalke 04 kan ha interesse av den unge sveitseren. Det hevdes også at Embolos klubb, Basel, ønsker €25 millioner (i overkant av £19 mill.) for å slippe ham.

08.30: André Gomes, den portugisiske Valencia-spilleren som i den senere tid har vært linket til Manchester United, skal ifølge Gazzetta dello Sport være nær en overgang til Juventus.

07.35: Jaap Stam, ex-Red og nyansatt manager i Reading, ønsker ifølge Daily Mail å hente Tyler Blackett på lån for kommende sesong. Den 22 år gamle forsvarsspilleren, som bare fikk ni førstelagsopptredener i løpet av sitt nylig avsluttede, sesonglange låneopphold i Celtic, har ett år igjen av United-kontrakten.

Mandag 20. juni:

19.24: Ifølge Di Marzio har Dortmundt bedt om €40 millioner (obs! Det står ikke spesifisert at det er snakk om euro i saken, men vi ser andre også velger å gå ut fra det) for Henrikh Mkhitaryan. Det er i så fall £31 millioner pund. Det hevdes også at United leder an kampen om å hente armeneren foran Arsenal.

17.30: talkSPORT kobler United til Atlético Madrid-spiss Luciano Vietto. Vietto hadde ikke en spesielt produktiv sesong, men gjorde det godt i Villarreal før det. Han nevnes som et mulig alternativ om Zlatan ikke kommer – men det regnes som usannsynlig at svensken ikke dukker opp i United, skriver talkSPORT videre.

16.26: Gazzetta dello Sport nevner Louis van Gaal som en av de som har blitt koblet til AC Milan-jobben. Nederlenderen nevnes som en av outsiderne heller enn som en av favorittene.

13.25: Ralf Rangnick, manager i tyske RB Leipzig, har overfor Leipziger Volkszeitung bekreftet at klubben er ute av kampen om Basels sveitsisks landslagssspiss Breel Embolo.
19 år gamle Embolo er linket til Manchester United, og ifølge vanligvis pålitelige Gianluca Di Marzio skal José Mourinho ha tatt direkte kontakt med spillerens agent.

09.40: Juventus skal ha gitt Paul Pogba beskjed om at han kan få forlate klubben. Marca, en avis som jo er kjent for nærmest å være et talerør for Real Madrid, mener at det er større sannsynlighet for at 23-åringen havner på Santiago Bernabéu enn i en av Manchester-klubbene.
Ifølge FourFourTwo, siterer Marca Pogbas agent, Mino Raiola, på at samtaler med madrilenerne er igang, at «Paul beundrer Real Madrid og Zinedine Zidane», og dette «åpenbart vil være viktige faktorer når det skal tas en avgjørelse».

09.35: Mino Raiola, Henrikh Mkhitaryans agent, påstår at han har god tro på at den armenske Dortmund-spilleren vil skrive under for Manchester United i løpet av sommeren.
Bundesliga-klubben ønsker ikke å selge, men Raiola er ifølge Manchester Evening News sikker på at det vil bli en avtale før sesongstart.
– Det ville være en synd å gi opp, og jeg er veldig stolt over at Manchester United ønsker ham. Samtalene føres i en god atmosfære, men for øyeblikket sier Dortmund fortsatt nei, sier Raiola.
27 år gamle Mkhitaryan har ett år igjen av sin nåværende kontrakt.